Problem z podświetleniem

• 9 Odpowiedzi
  • 2003 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z podświetleniem
« dnia: Lipiec 21, 2011, 18:25:36 »
Witam

Od kilku dni mam problem z podświetleniem w HTC. Problem polega na tym że podświetlenia nie da się wyłączyć cały czas się świeci nie raz na chwile zgaśnie ale po kilku sekundach znowu się zaświeci(nie da się go przełączyć w stan "uśpienia". Nic nie daje reset telefonu. Problem dopiero ustępuje po podłączeniu do ładowarki telefonu a po odłączeniu mniej więcej do 2 godzin nic mu się nie dzieje.Ostatnio nie zmieniałem żadnych opcji ani nic nie instalowałem to zaczęło się dziać nagle.Przez to że ekran cały czas się świeci telefon jest cały gorący.
Bardzo proszę o pomoc i za odpowiedzi z góry dziękuje

*

Offline michal610

• **
  • 162
  • Sprzęt: HTC One X
Odp: Problem z podświetleniem
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2011, 19:35:32 »
Może zainstaluj nowy ROM , obojętnie jaki gotowany czy oryginalny i powiedz czy coś poskutkowało . ( Najlepiej zrób sobie backup tego systemu co teraz masz np. spb backup :ok: .) PzDr.
Nokia 3300 -> SE K530i -> Nokia E51 -> SPV M650 -> Nokia N95 -> Nokia N95 8gb -> LG KP501 -> HTC HD2 -> LG Swift 3D -> Nokia lumia 800 -> Samsung Galaxy S2 -> HTC One X

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2011, 20:03:59 »
Trochę nie chce mi się wszystkiego wgrywać odnowa niedawno wgrałem nowy rom. Aktualnie nie mam czasu ani ochoty się z tym bawić może w przyszłym tygodniu znajdę czas. Na pewno nie ma innego sposobu niż wgranie nowego romu i robienia hard resetu ??

*

Offline michal610

• **
  • 162
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2011, 20:35:35 »
hmm... a kiedy się to zaczęło po wgraniu tego romu czy przed ?
Nokia 3300 -> SE K530i -> Nokia E51 -> SPV M650 -> Nokia N95 -> Nokia N95 8gb -> LG KP501 -> HTC HD2 -> LG Swift 3D -> Nokia lumia 800 -> Samsung Galaxy S2 -> HTC One X

« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 21, 2011, 20:45:17 »
Rom wgrałem ponad miesiąc temu a problem trwa od kilku dni

*

Offline michal610

• **
  • 162
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 21, 2011, 21:05:13 »
Aha tak więc to nie wina Rom'u. A wejdź w ustawienia Dźwięk i Ekran , na samym dole opcje Podświetlenie i masz tam ustawienia typu "WYgaś podświetlenie jeśli urządzenie nieużywane przez: :" itd. sprawdź to , wiem że pisałeś że patrzyłeś ale powiedz co masz tam ustawione...

*

Offline ccoopp

• **
  • 135
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 21, 2011, 22:00:02 »
Pewnie używałeś Automapę. Bardzo często tak się po wyłączeniu AM.
Trzeba wrócić do ustawień podświetlenia i ponownie włączyć tę opcję.
LG G2
SAMSUNG GALAXY S III; SAMSUNG GALAXY S II; HTC HD II; SAMSUNG OMNIA II; SAMSUNG i900 OMNIA
LARK FREE BIRD 35.8; ACER n35

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 21, 2011, 22:12:42 »
Nie mam zainstalowanej automapy miałem zainstalowaną ale na poprzednim romie. Podświetlenie jest ustawione tak jak zawsze było:
-Automatyczna regulacja podświetlenia
-Zasilanie akumulatorowe( Zredukowanie podświetlenia jeśli nieaktywne przez 10 s; wyłącz urządzenie jeśli nie jest używanie przez 1 min)
-zasilanie zewnętrzne( zredukuj podświetlenie- 1 min; wyłącz urządzenie 30 min)

To nie do końca chodzi że podświetlenie cały czas się świeci, na chwile podświetlenie się redukuje potem znów samoczynnie się zwiększa podświetlenie. Albo na sekundę urządzenie się gaśnie a potem znów się sam włącza i tak cały czas tak jakby coś nie pozwalało mu wyłączyć podświetlenia. Jedynie podłączenie do ładowarki naprawia problem

*

Offline ccoopp

• **
  • 135
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 22, 2011, 22:10:25 »
Sprawdź jeszcze, czy działa ci czujnik światła ( po lewej u góry ). Zasłoń go palcem i sprawdź, czy ekran gaśnie - ale to działa przy prowadzeniu rozmowy tel.
LG G2
SAMSUNG GALAXY S III; SAMSUNG GALAXY S II; HTC HD II; SAMSUNG OMNIA II; SAMSUNG i900 OMNIA
LARK FREE BIRD 35.8; ACER n35

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 22, 2011, 22:45:20 »
czujnik światła działa, ale dzisiaj telefon działa normalnie nie wiem czemu może się przegrzewa bo dzisiaj było dosyć zimno ale to raczej nie to