Problem z podstawką komunikacyjną do HTC HD2

• 11 Odpowiedzi
  • 2016 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z podstawką komunikacyjną do HTC HD2
« dnia: Listopad 03, 2010, 11:58:42 »
Witam

Mam dziwny problem z podstawką komunikacyjną do HTC HD2. Jest podłączona do portu USB z tyłu komputera. Jak włożę w nią telefon, to komputer przestaje rozpoznawać mi jakiekolwiek peny w portach z przodu. Próbowałem już różnych ustawień i nic nie pomaga. Z tyłu mam podłączoną także myszkę USB i ona nie powoduje takich problemów.
Co może być tego przyczyną? System na komputerze to Windows 7, na Windows XP jest to samo. Płyta główna to Asus P5G41C-M.
HTC HD2 Energy 21916 Sencity

*

Offline DannyDog

• **
  • 100
  • Sprzęt: HTC ONE & SG-NOTE 3
Odp: Problem z podstawką komunikacyjną do HTC HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2010, 13:18:18 »
nie wiem czy moja wypowiedz Ci jakoś pomoże, ale ...

ja mam w domu 2 kabelki USB do mojego leo, jeden oryginalny od ładowarki sieciowej, dość długi i drugi który mam nie wiem skąd, ale ma on jakieś 20cm długości, firmy nokia ...
i teraz tak, generalnie telefon współpracuje dobrze z oboma kablami, tyle tylko że jak jest podłączony tym dłuższym do komputera wszystkie urządzenia USB działają jakby dużo wolniej(peny, dysk przenośny usb, a nawet myszka usb BT czasem się przycina), a na krótkim kabelku wszystko śmiga aż miło

dobry kabel usb to kabel nie za długi, gruby i co najważniejsze porządnie ekranowany.

nie traktował bym tego wyjaśnienia problemu jako pewnik, ale jest całkiem możliwe że problem leży po stronie kabla
SG-NOTE3 rom: x-note v18
HTC ONE (m7_ul) rom: InsertCoin

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 04, 2010, 11:47:49 »
Podłączyłem podstawkę innym kablem (1,3m) jednak efekt był taki sam. Dopiero podłączenie dodatkowego zasilania pomogło. Peny wkładane z przodu są widziane poprawnie. Z kablem o długości 1,8m (kabel firmy Activejet) nawet dodatkowe zasilanie nie pomaga.

Jak dla mnie jest to bardzo dziwne. Co ma długość kabla do całkowitego blokowania innych portów (nawet tych z tyłu obudowy).

Najgorzej, że ten krótki kabel jest dla mnie za krótki i nie mam jak na biurku dobrze ustawić podstawki.

*

Offline grafsz

• 6
  • Sprzęt: MDA 2i, HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 05, 2010, 17:36:14 »
Według mnie przyczyną problemu jest niezaznaczona opcja w zakładce Bateria "Nie ładuj włączonego telefonu gdy jest podłączony do komputera PC." HD2 przy włączonym wy

Połączone: [time]Grudzień 05, 2010, 16:40:52[/time]
W zakładce bateria zaznacz by HD2 nie ładował włączonego telefonu, gdy jest podłączony do komputera PC, jeżeli wy

Połączone: Grudzień 05, 2010, 17:53:15
Jeżeli w zakładce Bateria nie jest zaznaczona opcja „Nie ładuj włączonego telefonu, gdy jest podłączony do komputera PC”, urządzenie ładuje się przez port USB, przy włączonym jednocześnie wyświetlaczu pobiera dość dużo tego prądu i to prawdopodobnie jest przyczyną, że inne porty USB źle wtedy działają.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2010, 17:53:15 wysłana przez grafsz »
HTC HD2 – ROM 3.14.479.2 (04666) WWE, Radio 2.15.50.14, Manila 2.5.20181527.0

« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 06, 2010, 09:06:12 »
Ta opcja nie wchodzi w rachubę. Po to mam podstawkę, żebym mógł ładować telefon kiedy z niego nie korzystam.

*

Offline siwy05

• **
  • 236
    • wytaczanie, roztaczanie, tulejowanie otworów, szczecin, dojazd do klienta
  • Sprzęt: MDA Compact IV runing on WM 6.5.1 by Makeveral
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 06, 2010, 18:35:38 »
wydajność prądowa portów usb to 500mA każdy, jaką wydajność ma hub u ciebie nie wiem,ale spróbuj podłączyć podstawkę pod inny pot usb,  widocznie wciąga ona całą dostępną moc i reszta już nie ma zasilania, choć generalnie nie powinno się tak dziać
MDA Compact IV
HP dv2535ea

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 07, 2010, 23:28:43 »
@grafsz
gdyby było tak jak piszesz to takie objawy byłyby niezależnie od tego którego kabla się używa.
choć i tak w zasadzie najważniejsze napisano
Ta opcja nie wchodzi w rachubę. Po to mam podstawkę, żebym mógł ładować telefon kiedy z niego nie korzystam.

s4acen
a jaką masz tą podstawkę? żebym nie kupił takiej samej z którą są problemy...
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 08, 2010, 11:12:45 »
To jest coś takiego Link. Tylko ja kupiłem to w sklepie razem z folią Brando.

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #8 dnia: Grudzień 08, 2010, 11:19:53 »
a sprawdzałeś ładowarkę biurkową na przednich portach usb?
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #9 dnia: Grudzień 09, 2010, 08:13:56 »
Obojętnie jaki port efekt jest taki sam - inne porty nie działają.

*

Offline billi

• 387
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #10 dnia: Grudzień 09, 2010, 20:04:47 »
Czy masz do podstawki podpiętą ładowarkę sieciową i kabel do komunikacji usb do kompa ?
Ta podstawka do prawidłowego działania potrzebuje być podpięta do ładowarki sieciowej.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 09, 2010, 20:08:52 wysłana przez billi »

« Odpowiedź #11 dnia: Grudzień 10, 2010, 09:38:22 »
Ładowarkę mam podpiętą ale działa to tylko z kablem od kompletu. Na innym dłuższym o 0,5m kablu już to nie działa.