Kilka dni temu pisałem o moim przypadku i postąpiłem zgodnie z sugestiami które otrzymałem w odpowiedziach... niestety nic nie pomogło.
Po krótce nakreślę mój problem...
Od zakupu w moim HD2 miałem stockowy ROM 1.48, który działał bardzo dobrze (czytaj nie wieszał się ani nie blokował). Około 3 tygodnie temu podczas odbierania połączeń przychodzących telefon zaczął mi się blokować, zarówno przy uruchomionym Sense, jak i na czystym Windowsie bez nakładki. Wyglądało to tak że obojętnie czy miałem włączony S2U2 czy Home w Sense podczas przychodzenia połączenia mogłem w S2U2 przesunąć suwak odbierania, dzwonek grał w kółko i następowała blokada telefonu (rozmowa nie następowała). Podobnie wyglądało to w Sense czy w czystym Windowsie totalna blokada telefonu... pomagał jedynie reset telefonu poprzez wyjęcie baterii...
Postąpiłem zgodnie z odpowiedziami na forum i wpierw wgrałem nowy stockowy ROM 1.66 wraz z najnowszym RADIO. Problem zniknął na 3 dni... i po tych dniach znów się pojawił. Moim kolejnym ruchem było wgranie cooked ROMU Miri & Dinik... niestety sytuacja analogiczna czyli po 2-3 dniach znów pojawiły się blokady telefonu.
Do dnia dzisiejszego przetestowałem w ten sposób ok 5 różnych ROMów (zarówno stockowych jak i cooked) i zawsze po najczęściej 3 dniach telefon zaczyna się blokować podczas odbierania połączeń przychodzących.
Co dziwne nigdy nie pojawiało się blokowanie telefonu gdy to ja dzwoniłem i przy odbieraniu jak i wysyłaniu smsów.
I tu mam do was prośbę czy macie możesz jakieś pomysły jak temu zaradzić? Osobiście mam już dość robienia co 3 dni HR i wgrywaniu po 6 godzin na nowo programów, fixów itp rzeczy na telefon. Jak tak dalej będzie to skończą mi się ROMY do wgrywania...

Co mam robić waszym zdaniem??