Leo najlepszy sposób na ładowanie bateri polecam moją solucję.

• 35 Odpowiedzi
  • 14322 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline el.kamilus

• 318
Odp: Leo najlepszy sposób na ładowanie bateri polecam moją solucję.
« Odpowiedź #30 dnia: Luty 22, 2010, 19:43:47 »
@ziele
No tak grzegorz35 ma nie wiem już czy dwie baterie czy dwie HD2 (zrozumiałem że 2 x HD2). No i dlatego może testować. Nie wiem więc o co chodzi. Wszystko się zgadza.

Co do pojęcia ładowarki impulsowej oczywiście, że potwierdzam to co napisałeś. Nie mam teraz czasu śledzić od początku wątku ale na pewno ja nie napisałem, że ładowarka impulsowa = ładowanie impulsami prądu.
Ktoś wspomniał o ładowarkach impulsowych i tutaj to co chciałem przekazać to to, że nie ma znaczenia jaka to będzie ładowarka tj. impulsowa czy transformatorowa.

Co do tego podnoszenia napięcia.... hmmm chyba jeszcze zaspany byłem czy coś bo faktycznie w swoim poście nic o takim stanie nie napisałeś :) Chyba coś mi się po prostu jeszcze przyśniło.

*

Offline SlaS

• *
  • 81
« Odpowiedź #31 dnia: Luty 22, 2010, 23:36:44 »
Czy ktoś ma pomysł jak ładować 2 baterię ?? oczywiście poza telefonem  :wink:

*

Offline starters

• **
  • 134
  • Sprzęt: The one: HTC Desire
Byl HTC HD2, jest HTC Desire
Discover Brussels in 3 minutes  http://www.youtube.com/watch?v=1yoqlvEwASM

« Odpowiedź #34 dnia: Luty 23, 2010, 00:09:01 »
zobaczcie cos takiego zamiast baterii  http://www.pines-europe.com/   mam i naprawde polecam zabrac mozna wszedzie i ladowanie hd2 do 4 razy wypas i kupa koncowek do innych gadzetow

*

Offline foly

• *
  • 88
    • WinMo.eu
  • Sprzęt: E90, Omnia i900, HD2 omg!, Motorola Milestone
« Odpowiedź #35 dnia: Luty 23, 2010, 01:28:32 »
Ciekawe.

Daj znać jak po kilku tygodniach, czy nadal się ten symptom dłuższego działania na baterii utrzymuje.

Co do ładowania na wyłączonym: od kilku modeli po zmianie ROM-ka rozładowuje do końca, wyjmuję baterię na 40-60 sekund, ładuje na wyłączonym do końca, wyjmuję baterię na 40-60 s i dopiero włączam. Na D1, D2 i Elfie uzyskiwane wyniki przekraczały ok 30% ładowanie na włączonej słuchawie.

ja jeszcze jak wyjmuje to pocieram o lewe kolano potem o dywan, o prawe kolano i dopiero wsadzam do tela
hy hy co wy jeszcze nie wymyslicie

ROM: Fast-Light-Rom (2.1-update1 - SHOLS_U2_02.38.0 - 800Mhz-56vsel-conservative)