Witam - jestem świeżym posiadaczem hd2 bo cieszę się nim dopiero od tygodnia
i niestety już pojawił się problem, ale po kolei
najpierw okazało się że nie mogę wyłączyć ekranu hd2 - przycisk odkładania słuchawki nie działał jak zwykle ekran uparcie świecił i się nie wygaszał
pomogło wyłączenie i włączenie telefonu
niestety przy następnym uruchomieniu na ekranie zobaczyłem menu NaviPanel - co jest o tyle dziwne, że nie używam i nigdy nie używałem zestawi samochodowego itp.
po chwili kombinacji NaviPanel udało mi się zneutralizować poprzez opcję 'wyłącz automatyczne uruchamianie NaviPanel w trybie samochodowym'
myślałem że po problemie ale nie - niby wszystko działa normalnie ale telefon ciągle myśli że jest podłączony do zestawu samochodowego (do którego nigdy nie był podłączony).
Objawia się to tym, że przycisk home nie działa (bo wyłączyłem NaviPanel - przedtem przenosił do niego), a przeglądarki otwierają się tylko w trybie poziomym
i nie reagują na obrót telefonem - domyślam sie że to przez tryb samochodowy właśnie - Gsensor działa bo np. zdjęcia obracają się ok
Z tego co jeszcze zaobserwowałem - po podłączeniu przez usb do kompa przez active sync wszystko działa OK - przeglądarka działa normalnie obracając strony i przycisk home przenosi do strony startowej.
Niestety po wyjęciu wtyczki usb z telefonu wraca tryb samochodowy

Oczywiście próbowałem Hard Reset - jakież było moje zdziwienie kiedy po uruchomieniu zresetowanego telefonu pierwszą rzeczą jaką zobaczyłem był ekran NaviPanel:(
Mam nadzieję że coś mi pomożecie bo nie chciałbym oddawać tel do serwisu już w tydzień po zakupie

pozdrawiam
łukasz