problem z MMS w HD2

• 33 Odpowiedzi
  • 14359 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: problem z MMS w HD2
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 26, 2011, 22:48:29 »
...No żesz ...to ja tu... urrwał naać... sorki ale od kilku dni walcze jak wszyscy z tymi mms-ami  i przewaliłem już cztery softy bo to stockowy 3.14 i od Blutusia v4 i v5, na którym chodziłem prawie rok, jeszcze Elminster-a przerzeźbiłem i zatrzymałem sie na Amiga&Tomek. Wprowadzałem sms-y konfiguracyjne z Oranżady aż wyczerpywałem limit dzienny i wprowadzałem ustawienia ręcznie...
uuufffffff....a tu rzeczywiście nie miałem tyle szczęścia, a raczej nie przypuszczałbym że tak potężna korporacja jaką jest Orange pozwoli sobie na wielokrotne ignorowanie swoich klientów na których się bogaci...dobrze że komuś przyszło do głowy zmienić to i tamto (8080 i 2.0) no i działa..
chylę czoła panowie...

*

Offline Mendi

• 12
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 29, 2011, 18:57:09 »
Zastosowałem się do waszych rad. Niestety mogę tylko odbierać MMS, a przy wysłaniu jest ciągle problem. Ktoś z was tak miał?

« Odpowiedź #32 dnia: Sierpień 01, 2011, 18:08:47 »
A ja mam problemy odebrac MMS-a w sieci PLAY, przyznaje, ze nigdy tego nie robilam a teraz przyszedl i nie wiem co i jak, mam stary rom 1,48, moze tos wleje mi oleju do glowy  :(

Połączone: [time]Sierpień 01, 2011, 18:10:36[/time]
A ja mam problemy odebrac MMS-a w sieci PLAY, przyznaje, ze nigdy tego nie robilam a teraz przyszedl i nie wiem co i jak, mam stary rom 1,48, moze tos wleje mi oleju do glowy  :(
Mam "NODATA" moze to przeszkadza.

Połączone: Sierpień 01, 2011, 18:15:35

Połączone: Sierpień 01, 2011, 18:10:36
Mam "NODATA" moze to przeszkadza.
Hurrra udalo sie
« Ostatnia zmiana: Sierpień 01, 2011, 18:15:35 wysłana przez monika99 »

« Odpowiedź #33 dnia: Sierpień 20, 2011, 21:54:17 »
słuchajcie ja robię tak:
start - wiadomości - menu - ustawienia - opcje - menu - serwer MMS - (tam mam +nowe oraz MMS Orange), tego MMS Orange nie mogę usunąć, opcję usuń mam nieaktywną. Mogę tylko wejść i wyedytować. Zamieniłem port na 8080 i wersję WAP na 2.0

Uwaga !!!
wysłałem MMS i .... dotarł do odbiory, spróbuje wysłać z T-mobile i zobaczę czy odbierze .... DZIAŁA !!!!!!!

Czyli wygląda, że zmiana WAP na wersję 2.0 pomaga !!!!! aha dodam, że wyłaczyłem w telefonie 3G i działam tylko na GSM. Zaraz spróbuje ponownie właczyć 3G i zobaczymy czy tu też działa

Na 3G też "chodzą" !!!! :)

ustawiłem sobie zgodnie ze wskazówkami i nadal nie mogę wysyłać ani odbierać MMSów, czy ktoś ma na to pomysł?  :O

Mam wpisane:

Adres serwera 192.168.6.104
Numer portu 8080
Adres serwera http://mms.orange.pl
Połącz przez MMS Orange
limit rozmiaru wiadomości 300 kb
wersja WAP 2.0