problem z MMS w HD2

• 33 Odpowiedzi
  • 14299 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline andi4444

• **
  • 101
  • Sprzęt: iPhone 6 plus 64GB + Samsung S6 Edge Plus
problem z MMS w HD2
« dnia: Lipiec 14, 2011, 22:53:25 »
Słuchajcie pojawił mi się problem z MMS w HD2. Nie chce mi ani odbierać ani wysyłać MMS-ów. Sieć ORANGE. Myślałem, że może coś z kartą SIM ale przełożyłem do innego telefonu (LG) i zdjęcie elegancko odebrał. Wróciłem ponownie do HD2 i znowu zonk !!!! Od paru dni przymierzałem się do HR mojego HD2 i w końcu dzisiejszy problem spowodował, że zrobiłem HR. Po włączeniu "czystego" Leosia, wysyłaz znowu na niego zdjęcie i ....... znowu nie odebrał !!!!!! Co mogło się stać??? Czyżby problem w Orange z ustawieniami na HTC? Co dalej robić, poradźcie? Czy ktoś z Was też ma ten problem? Dodam, że w niedzielę 10 lipca wszystko było ok, bo wysyłałem do kilku znajomych zdjęcia

Dodam, że przed chwilą włożyłem do HD2 kartę sim T-Mobile, tel automatycznie skonfigurował ustawienia pod sieć T-Mobile. Wysłałem i odebrałem MMS bez problemu. Czyli wygląda, że to Orange ma problem z HTC
« Ostatnia zmiana: Lipiec 14, 2011, 23:48:24 wysłana przez andi4444 »
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
  • Sprzęt: HD2 : TyTN II : HTC Tornado : SG TAB7 : SG NOTE
Odp: problem z MMS w HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 15, 2011, 10:36:27 »
Potwierdzam. Mam od wczoraj dokładnie to samo.

Otrzymałem wiadomość :
"Otrzymano wiadomość MMS. Należy ją pobrać"
Przy próbie pobrania (po jakiś 5 minutach pobierania):
"Nie można pobrać wiadomości MMS"

Przy próbie wysłania MMS:
"Do: %s Nie można było wysłać wiadomości MMS"

Przy odbieraniu i wysyłaniu niby łączy się przez "MMS Orange", także nie wiem co jest grane.
Sprawdzę jeszcze ustawienia ale przecież nic nie zmieniałem.

Nie wiem czy to nie jest spowodowane zasięgiem bo od jakiegoś czasu skacze mi od "G" do "H" i to nawet jak Leon leży na biurku .

Moje Radio:2.15.50.14
ROM: MeLoN 23152

Mam teraz ustawione dokładnie w/g wskazówek Orange i dalej nic:
1. Naciśnij START i wejdź w USTAWIENIA.
2. wybierz STEROWANIE BEZPRZEWODOWE a następnie nacisnij MENU i POŁĄCZENIA.
3. Przejdź do zakładki ZAAWANSOWANE, a następnie naciśnij WYBIERZ SIECI.
4. Naciśnij przycisk NOWE... przy górnej rozwijanej liście.
5. Jako nazwę ustawień wpisz MMS Orange, a następnie przejdź do zakładki MODEM.
6. Naciśnij NOWE... i wpisz MMS Orange  jako nazwę połączenia.
7. W polu WYBIERZ MODEM ustaw ŁĄCZE KOMÓRKOWE (GPRS) i naciśnij DALEJ.
8. W polu NAZWA PUNKTU DOSTĘPU wpisz mms  i naciśnij DALEJ.
9. W polu NAZWA UŻYTKOWNIKA wpisz mms
10. W polu HASŁO wpisz mms  i naciśnij ZAKOŃCZ.
11. Przejdź do zakładki USTAWIENIA SERWERA PROXY.
12. Odznacz (wyłącz) opcję TA SIEĆ ŁĄCZY Z INTERNETEM i nacisnij OK
13. Z górnej listy wybierz nazwę połączenia, która ma być używana do łączenie się z internetem.
14. Naciśnij dwa razy OK i wyjdź do widoku pulpitu.
15. Naciśnij START, wybierz HTC WIADOMOŚCI, następnie MENU i USTAWIENIA.
16. Wybierz OPCJE, nacisnij MENU i wybierz SERWER MMS
17. Naciśnij NOWE
18. Jako NAZWA SERWERA wpisz MMS Orange
19. W polu ADRES IP wpisz  192.168.006.104
20. W polu NUMER PORTU wpisz  8080
21. W polu ADRES SERWERA wpisz  http://mms.orange.pl
22. W polu POŁĄCZ PRZEZ wybierz MMS Orange
23. W polu WERSJA WAP ustaw WAP 1.2 i naciśnij WYKONANE.
24. Z listy profili wybierz MMS Orange nacisnij MENU i wybierz  USTAW JAKO DOMYSLNE
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2011, 10:51:14 wysłana przez Kolagi »

*

Offline storm

• *
  • 52
    • Wrzucaj foty
  • Sprzęt: loox n560, HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 16, 2011, 17:48:44 »
Od kilku dnia mam dokładnie to samo, zrobiłem nawet Hard Reset, ustawienia ze strony ustaw orange pl i nic nie pomogło :( co proponujecie w tym temacie ?
HTC

*

Offline Mendi

• 12
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 16, 2011, 19:59:31 »
U mnie to samo. Ktoś ma jakiś pomysł czym to może być spowodowane?
ROM: AMIGAnTOMEK PLK
Radio: 2.15.50.14

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 16, 2011, 21:39:12 »
Wygląda to na jakiś problem tylko w przypadku sieci Orange - u mnie w Playu MMS-y docierają, nawet jak wysyłam sam do siebie.

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 16, 2011, 21:55:51 »
potwierdzam jest jakiś problem z mms w HTC Hd2 czy była ostatnio jakaś aktualizacja :(

*

Offline andi4444

• **
  • 101
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 16, 2011, 22:43:05 »
czyli okazuje się, że to nie tylko u mnie problem, byłem w kilku salonach i "fachowcy" (cudzysłów nie bez przypadku) patrzyli na mnie jak na głupka co do nich mówię!!!!!!! Jak im tłumaczyłem, że ściągałem ustawienia ze strony orange, że robiłem twardy format i nadal nic nie pomaga, to robili wielkie oczy i cały czas ..... to na pewno błąd w Pańskim telefonie, że złe ustawienia mms itd ..... ja im na to, że jak wkładam do mojego HTC kartę sim t-mobile i leo odbiera bez problemu MMS, to oni znowu w kółko coś nie tak z ustawieniami, itd. Dzwoniłem do kumpla, który ma HTC HD2 kupiony z Orange i u niego też zonk. Tak więc ORANGE !!!!! weź się do roboty i napraw błąd !!!
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 17, 2011, 08:51:15 »
Od wczoraj to samo. Może to coś z siecią jednak? Niedawno był problem z począ na gmailu przez dwa dni chyba. Telefon się grzał, nic nie odbierał i wisiał generalnie.

« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 17, 2011, 18:42:04 »
nie wiem co się wydażyło ale od 11.07.2011 przestały dzialać mms infolinie Orange twierdzą iż nie ma problemu i odsyłają do producenta HTC a to ewidentnie problem pomiedzy HTC HD2 a Orange
Nie znalazłem rozwiązania

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 17, 2011, 18:49:49 »
potwierdzam, ja mam to samo, dwa dni siedzę nad ustawieniami, wysyłałem konfigurację z mojego konta na orange i dalej nic. Ja nawet nie mogę wysłać zwykłego smsa, nie wiem czy ma to związek  z mms'ami? połączenie z internetem działa, odbieram sms'y, natomiast nie mogę wysłać sms'a oraz wysłać i odebrać mms

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
« Odpowiedź #10 dnia: Lipiec 17, 2011, 21:18:10 »
Przełożyłem kartę do HTC Kaisera i do HTC Tornado i również MMS nie działają, także to jest ogólny problem Orange - Windows Mobile.
Próbowałem też inne karty SIM z Orange - również brak MMS.

Jutro będę dzwonić do Orange i zgłoszę reklamację, zróbcie to samo.

« Odpowiedź #11 dnia: Lipiec 17, 2011, 22:51:37 »
Witam ponownie. Zgłosiłem problem do działu technicznego orange, oczywiście twierdzą że wszystko jest ok ale będą sprawdzać. Byłem też w dwóch salonach i też zdziwienie. Zobaczymy, może przejdzie tak jak problem z gmailem.

« Odpowiedź #12 dnia: Lipiec 17, 2011, 22:58:59 »
Mam ten sam problem z MMS w sieci Orange zrobiłem nawet HR. Dzwoniłem zarówno do HTC jak i Orange i jedni i drudzy nie widzą problemu bo rzekomo jestem jedyny który zgłosił problem  :S

*

Offline igor75

• 19
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S4
« Odpowiedź #13 dnia: Lipiec 18, 2011, 02:54:54 »
A jaki soft? U mnie to wystąpiło po aktualizacji do 3.14, którą zrobiłem jakiś czas temu. Oczywiście nadal jestem bez mmsów, również Orange, pisałem tutaj http://pdaclub.pl/forum/leo/leo-nie-%27trzyma%27-hasla-do-serwera-mms/
Przy okazji: wkurza mnie, że teraz po wysłaniu dłuższego smsa (np. takiego razy 3) dostaję trzy potwierdzenia.
Nie wiem czy to win aktualizacji softu, czy wgrania "nowej" skrzynki, ściągniętej z tego forum...
Aha, na domiar złego, nie mogę sparować żadnej z dwóch słuchawek bluetooth, przed aktualizacją wszystko śmigało pięknie.
Wracać do starego romu?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2011, 02:58:52 wysłana przez igor75 »
igoR
gg: 313785
obecnie Samsung Galaxy S4, poprzednio HTC HD2, HTC Tytn II, SE P900

« Odpowiedź #14 dnia: Lipiec 18, 2011, 10:57:45 »
Witam.
U mnie oryginalny 3.14. Nie miałem problemu z smsami ani z mmsami. Za długiego smsa przychodził i przychodzi nadal jeden raport. Parowanie słuchawek też bez problemu. Tylko pojwaił się przedwczoraj problem z mmsami tak jak u wszystkich.

*

Offline andi4444

• **
  • 101
« Odpowiedź #15 dnia: Lipiec 18, 2011, 11:55:56 »
Ja od rana koresponduję z Orange i wychodzi na to, że jestem bałwanem i początkującym użytkownikiem telefonu, że mam zadzwonić na 510 900 900 i tam mi pomogą poprawnie skonfigurować
Na moje sugestie, że jeszcze w środę wszystko było ok i że od tamtego czasu nic nie grzebałem w ustawieniach nie dociera do nich.
Twierdzą, że wszystko jest w porządku, normalnie JAJA !!!!!
Przy okazji zapytam, który port macie ustawiony w konfiguracji MMS? 8080 czy 9201? bo w opisie piszą 8080, a przy automatycznej konfiguracji jest port 9201? Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie. Ale dodam, że obojętnie który port ustawię to i tak nadal nie działa
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

Offline lukaszr

• 24
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #16 dnia: Lipiec 18, 2011, 12:52:47 »
U mnie to samo, a na infolinii technicznej twierdzą, że u nich jest ok. Ręce opadają, a stało się to nagle.

« Odpowiedź #17 dnia: Lipiec 18, 2011, 13:13:48 »
Andi mnie potraktowali tak samo jak Ciebie ustawienie portów u mnie też nie ma znaczenia efekt ten sam

« Odpowiedź #18 dnia: Lipiec 18, 2011, 14:04:01 »
czy wszyscy macie wind 6,5 bo u mnie dalej nie działa

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
« Odpowiedź #19 dnia: Lipiec 18, 2011, 14:37:55 »
Właśnie rozmawiałem z Orange, które oczywiście twierdzi, że to raczej nic u nich i wytłumaczyła mi jak się ustawia MMS hehe   :D

Ale ponieważ moja przewaga argumentów była większa: 3 różne telefony w WM i dwie różne katy SIM z Orange, przyjęła zgłoszenie techniczne. Mają teraz 72 godziny na odpowiedź.

Zróbcie to samo, upierajcie się przy zgłoszeniu technicznym.

Ja na Kaiserze i Tornado mam ten sam problem, a nie widzę żeby poza forum Leo ktoś o tym pisał, dziwne.

« Odpowiedź #20 dnia: Lipiec 18, 2011, 15:00:55 »
Właśnie udało mi się wysłać mmsa. poszedł bardzo szybko i bez problemów. Dziwna sprawa.

Połączone: Lipiec 18, 2011, 15:07:14
Tak się zastanawiam czy to mogło pomóc ale napiszę, może wam tez zadziała.
Wszedłem w ustawienia wiadomości później menu i Serwer mms. Miałem tam ustawione dwa serwery orange i plus. Usunałem oba i po chwili samoczynnie pojawił mi sie serwer Oranga. Wszedłem w edycję ustawień serwera i zmieniłem numer portu na 8080 i dałem wykonane.
Po tym mms wyszedł bez problemów.
Dziewne bo wcześniej chodziły mmsy i nagle przestały tak jak u was.
A może to tylko zbieg okoliczności i orange coś naprawił w tym samym czasie tak to wyglada?
Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2011, 15:07:14 wysłana przez mohinder »

« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 18, 2011, 15:39:55 »
mohinder potwierdzam że dopiero jak usunąłem w ustawieniach MMS serwer i dodałem go ponownie ręcznie zadziałało. !!?? dziwne trochę bo nic nowego tam nie wpisałem ale ruszyło.

« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 18, 2011, 15:57:35 »
Znowu nie działa. Bez sensu. Przez chwilę można było wysyłać i odbierać i znowu lipa. o co tu chodzi?

Połączone: Lipiec 18, 2011, 16:37:48
Udaje się wysłać mms przy ustawionym porcie 8080 i wersji wap 2.0. Przy innych niestety się nie udaje. Niestety nie moge odebrac nic. W momencie kiedy wcześniej pisałem że działa to udało mi sie odebrać ale to był jedyny testowy który do mnie dotarł. Ręce opadają.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2011, 16:37:48 wysłana przez mohinder »

*

Offline andi4444

• **
  • 101
« Odpowiedź #23 dnia: Lipiec 18, 2011, 17:21:28 »
słuchajcie ja robię tak:
start - wiadomości - menu - ustawienia - opcje - menu - serwer MMS - (tam mam +nowe oraz MMS Orange), tego MMS Orange nie mogę usunąć, opcję usuń mam nieaktywną. Mogę tylko wejść i wyedytować. Zamieniłem port na 8080 i wersję WAP na 2.0

Uwaga !!!
wysłałem MMS i .... dotarł do odbiory, spróbuje wysłać z T-mobile i zobaczę czy odbierze .... DZIAŁA !!!!!!!

Czyli wygląda, że zmiana WAP na wersję 2.0 pomaga !!!!! aha dodam, że wyłaczyłem w telefonie 3G i działam tylko na GSM. Zaraz spróbuje ponownie właczyć 3G i zobaczymy czy tu też działa

Na 3G też "chodzą" !!!! :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 18, 2011, 17:38:45 wysłana przez andi4444 »
iAM 5.3 Polska 1604
AM'Traffic

*

Offline Kolagi

• **
  • 108
    • Zapraszam panie ...
« Odpowiedź #24 dnia: Lipiec 18, 2011, 17:54:43 »
Czyli wygląda, że zmiana WAP na wersję 2.0 pomaga !!!!!

U mnie też działa po przestawieniu na WAP 2.0  :D
Dzięki  :ok:

Czyli jednak w Orange coś namieszali, bo zgodnie z ich opisem:
23. W polu WERSJA WAP ustaw WAP 1.2 i naciśnij WYKONANE.
do tej pory działało...

*

Offline witek1953

• **
  • 199
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #25 dnia: Lipiec 18, 2011, 20:27:15 »
Miałem podobnie i po zastosowaniu podpowiedzi :andi4444 "Zamieniłem port na 8080 i wersję WAP na 2.0" wszystko działa.
dziękuję i pozdrawiam

« Odpowiedź #26 dnia: Lipiec 18, 2011, 23:01:34 »

działa ale tylko do pierwszego resetu potem znowu trzeba zmieniac ustawienia bo sie zmieniaja na standardowe

« Odpowiedź #27 dnia: Lipiec 19, 2011, 12:24:56 »
O jakim resecie mowa, bo u mnie po resecie ustawienia pozostają jakie były wcześniej.

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
« Odpowiedź #28 dnia: Lipiec 20, 2011, 21:23:08 »
Ja tez dzisiaj pol dnia walczylem z tymi MMS i dopiero po przeczytaniu tematu i zmianie na WAP 2.0 pomoglo.Dzieki chlopaki a co do ludzi z infolini na Orange to lepiej nie mowic bo szkoda slow.Jakies 2 lata temu jak uzywalem starego Kaisera zadzwonil do mnie facet z infolini i zaoferowal mi BB BIS na Kaisera.Pytam sie go czy to bedzie pelny BIS czy nie bo z tego co sie orientuje to pelny BIS dziala tylko na BlackBerry.On mi mowi ze tak,pelny.Zgodzilem sie myslac ze moze Orange ma jakies tajemnicze sposoby lub ze dogadalo sie z BB na temat BIS.Jak sie pozniej okazalo to najpierw nie potrafili mi tej uslugi wlaczyc a jak wlaczyli to dzialala tylko poczta PUSH czyli tak jak myslalem.Dobrze ze mialem pierwszy miesiac za 1 zl to po promocyjnym miesiacu zrezygnowalem z uslugi mimo ze fajnie to chodzilo na Tytanie

*

Offline Fit

• 24
« Odpowiedź #29 dnia: Lipiec 20, 2011, 21:57:41 »
Ja też mam problem z MMS-ami. Myślałem że to tylko ja tak mam , ale widzę że w ORANGE to norma. Coś zepsują i udają głupków. Nie muszą udawac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!