Problem z dotykiem

• 14 Odpowiedzi
  • 1508 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Problem z dotykiem
« dnia: Czerwiec 22, 2010, 17:21:45 »
Witam wszystkich
Mam problem z moim Leo a mianowicie to, że często nie chce reagować na dotyk np podczas odblokowania z uśpienia czy przy odbieraniu rozmów. Myślałem że to może być wina romu ale po zmianie na inny jest to samo. Czy jest jakaś recepta na to czy po prostu serwis?
Z góry bardzo dziękuje za odpowiedzi
Pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
Odp: Problem z dotykiem
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 22, 2010, 18:24:46 »
Masz problem odwrotny niz wiekszosc uzytownikow, ktorzy narzekali na zbytnia czulosc ekranu wiec fix'y czy tweaki zmiejszajace czulosc raczej tutaj nie pomoga. Mozesz sprobowac zrobic kalibracje ekranu albo cos odwrotnego czyli poprzez odpowiedni wpis w rejestrze zwiekszyc czulosc. Musialbys poszukac u nas albo na xda.

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 22, 2010, 19:02:02 »
Dzięki za odopwiedź
kalibracja zrobiona ale niestety nie pomogła. Jeśli ekran normalnie "odpowiada" to czułość mam dobrą. Może ktoś miał już podobny problem i pomoże.
Pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 22, 2010, 20:53:27 »
Korzystasz z defaultowego blokowania ekranu, czy masz jakies dodatkowe nakladki w stylu SU2U?

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 22, 2010, 21:25:09 »
zrob kopie/backup danych i hard reset. jak nie pomoze - serwis.

« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 22, 2010, 21:28:55 »
Nie, nie używam żadnych dodatków. Blokuje przez przycisk "czerwonej słuchawki". Zauważyłem też, że często mi się wiesza jak chcę wyłączyć telefon. Jak telefon nie reaguje to czasami pomaga wejście i wyjście ze stanu uśpienia a czasami już muszę wyjąć baterie. Jeśli mam oddać tel do serwisu to proszę o polecenie mi któregoś w Warszawie.
Pozdrawiam

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 22, 2010, 21:36:24 »
Jest tylko jeden autoryzowany serwis Regenersis.

« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 23, 2010, 07:31:12 »
Niestety ponowny hard reset nie pomógł. Ehhhh...... z porad jak widzę zostaje mi serwis. Najgorsze, że opinie na temat serwisu w Jankach są nieoptymistyczne

« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 23, 2010, 08:38:55 »
sprawdz czy problem wystepuje bez karty pamieci. u mnie tez byly problemy z -tel sie zawieszal.okazalo sie ze karta pamieci byla wadliwa.padla po kilku tyg. , dalem nowa i problemy sie skonczyly.

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 24, 2010, 05:54:24 »
A ja mam inny problem z dotykiem tzn. podczas rozmowy czesto tel sie rozlacza lub dzwoni do kogos sam lub otwier rozne funkcje (wszystko dzieje sie podczas rozmowy) jakas rada?

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 24, 2010, 07:57:26 »
Wychodziloby, ze zle dziala Tobie czujnik zblizeniowy albo zle trzymasz telefon i podczas rozmowy gorna czesc odsuwasz od twarzy. Przy okazji mozesz tez miec zbyt czuly ekran.

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 24, 2010, 12:27:08 »
Muszę jeszcze sprawdzić dokładnie działanie tego czujnika bo staram sie trzymać tak aby czujnik działał prawidłowo, oby to nie był on bo co dopiero po prawie 2 miesiącach wrócił z regeneris (wymiana szybki) :-|

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 24, 2010, 17:20:21 »
Mój telefon oddałem do serwisu. Od konsultantki dowiedziałem się że wadliwy był wyświetlacz. Niestety nie mieli na stanie, więc muszą zamówić z Tajwanu. Teraz pewnie poczekam sobie ehhhh.... Żeby serwis jedyny w Polsce nie miał na stanie wyświetlaczy...... normalnie śmiech na sali

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 24, 2010, 21:59:39 »
Dokladnie smiech na sali, w innym watku ktos pisal, ze male, prywatne serwisy maja wyswietlacze na stanie i wymieniaja od reki, a duzy, jedyny autoryzowany serwis majacy wiele usterek tego typu nie ma ani jednego na stanie. Zastanawiajace, widac zlewaja na calej linii, zreszta nie oni czekaja to co ma im sie spieszyc.

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 25, 2010, 01:11:15 »
Dzisiaj dzwonilem na hotline htc pozalic sie na regenersis i mila pani poinformowala mnie ze to nie wina serwisu tylko htc, ze maja problemy z dostawca wyswietlaczy ale ponoc dostawy powinny byc teraz bardziej stabilne, poczekamy zobaczymy ja na swoj wyswietlacz czekalem prawie 2 miechy:(