problem z bluetooth

• 6 Odpowiedzi
  • 1263 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z bluetooth
« dnia: Marzec 10, 2010, 14:17:35 »
witam,

mam problem z bluetoothem w HD2...laczy mi sie z komputerem (wynajduje urzadzenie), ale jak chce wyslac plik z komputera na LEO to niestety wogole nie widzi tego urzadzenia...Czy ktos moglby mi pomoc, i ewetualnie polecic jakis inny program do obslugi Bluetootha...
pozdrawiam

*

Offline pawcio79

• *
  • 67
Odp: problem z bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2010, 18:14:12 »
Na samym początku proponuje sprawdzic czy w ustawieniach bluta masz zaznaczone żeby telefon był widoczny dla innych urządzeń.
Alkohol niszczy skórę, głównie na kolanach i łokciach :)

« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2010, 11:09:26 »
zgadza sie to najprawdopodobniej jest problem...tylko że za nic nie moge znalezc w Leo ustawien dla Bluetootha...wlaczam go i od razu wyszukuje mi dostepne urzadzenia...ale nigdzie nie ma mozliwosci ustawienie opcji: pokazuj urzadzenia dla wszystkich....
Pewnie obsluga instrukcji sie tu klania, ale ta co ja dostalem to jest nic nie warta... :S

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 11, 2010, 11:29:19 »
To ściągnij sobie pełną ze strony HTC.

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2010, 14:25:32 »
zgadza sie to najprawdopodobniej jest problem...tylko że za nic nie moge znalezc w Leo ustawien dla Bluetootha...wlaczam go i od razu wyszukuje mi dostepne urzadzenia...ale nigdzie nie ma mozliwosci ustawienie opcji: pokazuj urzadzenia dla wszystkich....
Pewnie obsluga instrukcji sie tu klania, ale ta co ja dostalem to jest nic nie warta... :S

w ustawienia bloota najlepiej wejsc w ten sposób :

start -> ustawienia -> na dole po prawej powinien  pokazac sie klawisz menu -> więcej i tam masz bloota ustawienie.
w ustawieniach masz jak i co poprzestawiac zeby bylo widoczne.

A powiedzcie mi koledzy w jaki wy sposób wysylacie pliczki z waszych LEOnków na inne urzadzenia?
np jak chce wyslac cos z kart pamieci innemu uzytkownikowi to jak Wy to realizujecie ???

Połączone: Marzec 11, 2010, 14:30:28

w ustawienia bloota najlepiej wejsc w ten sposób :

start -> ustawienia -> na dole po prawej powinien  pokazac sie klawisz menu -> więcej i tam masz bloota ustawienie.
w ustawieniach masz jak i co poprzestawiac zeby bylo widoczne.

A powiedzcie mi koledzy w jaki wy sposób wysylacie pliczki z waszych LEOnków na inne urzadzenia?
np jak chce wyslac cos z kart pamieci innemu uzytkownikowi to jak Wy to realizujecie ???
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2010, 14:30:28 wysłana przez simon75 »
Samsung Galaxy S III w wersji niebieskiej :)

*

Offline markusbrutus73

• **
  • 116
    • Moje fotki
  • Sprzęt: HTC Leon   Elegancia CHT v9.5
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 28, 2010, 10:14:28 »
Ja mam inny problem, odbierać mogę, ale nie mogę wysyłać nic z mojego Leona na telefony nokia czy inne. Ze słuchawką działa, na komputer też da się wysłać. Urządzenia są powiązane, widoczność na tak i przy próbie wysłania pliku wyskakuje taki komunikat
Rada z tego wątku też nic nie daje http://pdaclub.pl/forum/leo/problem-z-wysylanie-przez-bluetooh/
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 28, 2010, 13:32:44 wysłana przez markusbrutus73 »

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 30, 2010, 13:37:02 »
@simon75 - Resco File Explorer bądź ewentualnie wbudowany Eksplorator plików, kliknij i przytrzymaj palcem na wybranym pliku i z menu kontekstowego wybierasz odpowiednia opcję i jazda.

markusbrutus73 - nie wiem czy słusznie przypuszczam, ale wydaje mi się, że gdzieś międzyczasie od kiedy zsynchronizowałeś urządzenia do teraz musiałeś wgrywać nowego roma bądź tylko przywracać backup, a w nim ustawienia sparowania itp.
Proponuję usunąć sparowania i przeprowadzić tą operację od nowa. U mnie wysyłanie na tel Nokii (N82, N95, N73, E51, E52) przebiega bez najmniejszych problemów.