problem z aparatem

• 14 Odpowiedzi
  • 2785 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

problem z aparatem
« dnia: Styczeń 13, 2010, 16:32:58 »
Witam wszystkich
Sprawiłem sobie nową zabawkę pod choinkę i póki co, co raz częściej myślę o powrocie do Daimonda.
Po problemie z smsami, podwójnymi zdjęciami w albumie, różową poświatą na fotach, doszedł kolejny: przestał uruchamiać się aparat.
Wyświetla mi komunikat: Nie można inicjalizować aparatu cyfrowego. Niepowodzenie konfigurowania urządzenia aparatu cyfrowego.
Po SR aparat daje się uruchomić, jednak za 10-15 razem znowu to samo. Dodam, że wcześniej w rejestrze systemu odblokowałem nieaktywne funkcje aparatu, ale że nie mogłem w ich trybach zapisywać zdjęć (inny błąd) to je ponownie zablokowałem. Właśnie wtedy zaczął nawalać aparat.
Nie znalazłem innych z takim problemem, czyżby czekał mnie HR?
Rom 1.48 z fixami z htc

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: problem z aparatem
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 13, 2010, 16:36:33 »
hard reset i pomoże  :ok:
albo wgranie nowego romu od bysia lub lobuza

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 13, 2010, 16:57:16 »
dzięki za szybką odpowiedź.
też myślę, że HR powinien pomóc, chyba coś przy rejestrze zmajstrowałem, a nie zrobiłem kopii.
dam znać czy pomogło.

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 13, 2010, 17:16:29 »
... a ja przekornie polece pseudo-oficjalny rom 1.61 tur wwe. nie jest bez skaz (alarm... ten pieprzony alarm...  :-| ) ale poza tym to smiga az milo, stabilny i innych bugow nie utrafilem.

*

Offline Mozart

• *
  • 72
  • Sprzęt: iPhone 4
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 15, 2010, 11:56:22 »
Siema,

Nie wiem czy pomogę, ale u mnie aparat nie działa kiedy uruchomiona jest Opera 10. Jest to stały objaw, wystarczy zamknąć Operę.

*

Offline whitedog1

• 21
  • Sprzęt: HTC TOUCH HD, HTC HD2,SAMSUNG GALAXY TAB P1000
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 15, 2010, 20:05:28 »
U mnie natomiast ten komunikat  i brak dostępu do aparatu jak i kamerki występuje po przeglądaniu internetu w operze i zamknięciu programu jak również po pobranych danych do aktualizacji pogody , oba połączenia przez 3G a nie wifi. Telefon nowy kupiony w euro rtv agd 2 tyg, temu żadnych modyfikacji nie robiłem. Ale wystarczy go wyłączyć i włączyć i wszystko działa.

*

Offline kawapower

• 10
  • Sprzęt: Qtek 8310, HTC LEO
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 16, 2010, 11:03:06 »
Witam. U mnie był ten sam problem z inicjacją aparatu. Po soft resecie było przez chwilę ok, lecz potem problem znów się pojawiał. Odinstalowałem nową operę 10 beta i problem z aparatem został usunięty definitywnie. Widać to opera powoduje te problemy, miejmy nadzieje że finalna wersja będzie pozbawiona tej przypadłości. Pozdrawiam.

« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 16, 2010, 18:27:07 »
Dzięki koledzy za cenne info.
Niestety przy zamkniętych wszystkich programach błąd dalej występuje.
Jak sprawdzić, którą mam wersję opery? Nie mogę tego znaleźć, w zakładce aplikacje/usuń programy nie mam opery.
dodam, że "dostałem" ją razem z fonem.
Pozdr,
J

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 17, 2010, 02:32:20 »
Nie usuniesz tej opery, jest częścią romu. Opera 9.7 built 35577

*

Offline bocian0

• *
  • 82
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 17, 2010, 11:12:33 »
u mnie występuje dokładnie to samo nie "mozna inicjalizowac aparatu ble ble ble" baa bład zrobil nawet krok na przod po soft resecie nawet aparat nie dziala w sumie to wogole nie dziala jest bezuzyteczny niedawno stawialem system nie chce mi sie znowu przechodzic przez to samo moze jakas petycja do HTC.

« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 17, 2010, 11:19:31 »
jestem zdziwiony.
Szukałem  tu na forum i na xda i  nie znalazłem nic o takim problemie, a tu proszę już kilka osób się zgłosiło.
robiłeś HR? mi się na razie nie chce tego wszystkiego od początku wgrywać, ustawiać, dostosowywać...
Po SR aparat działa, tylko nie wiem jak długo...

*

Offline piotrek_l

• **
  • 145
  • Sprzęt: LEO :)
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 17, 2010, 12:36:33 »
tez mam ten problem..i to akurat zawsze kiedy musze zrobic jakies wazne zdjecie  :mysli:

*

Offline bocian0

• *
  • 82
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 17, 2010, 16:29:15 »
poszedlem za rada forumowicza kawapower odinstalowalem opere10 i teraz aparat jest wporzo nic kompletnie sie nie dzieje ba w koncu wmtorrent przestal wywalac mi ten sam blad podczas wyboru miejsca do zapisu wydaje mi sie wiec ze przyczyna tkwi wlasnie w operze ale nie jestem pewien czy instalowana w pamieci telefonu powodowala by ten sam lag poniewaz mialem zainstalowana ja na karcie.

*

Offline kawapower

• 10
  • Sprzęt: Qtek 8310, HTC LEO
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 18, 2010, 07:10:14 »
U mnie już 4 dni bez soft resetu i kamera działa jak złoto.
Wątek na XDA z tym problemem- http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=619103 -jest to jeden z kilku, lecz rozwiązanie jest identyczne, mianowicie Opera mini 10 beta powoduje te problemy.
Ja Operę miałem zainstalowaną na karcie.
Czy ktoś z Was miał ją w pamięci telefonu i również spotkał się z problemami z aparatem?

Niestety jest też efekt uboczny deinstalacji Opery 10. W zakładce "Internet" w Manili, Globusik przekierowuje nas do Internet explorera (przynajmniej u mnie tak było).
W takim wypadku należy uruchomić "fabryczną" Operę 9.7 np. z menu start  i w przeglądarce wejść w Settings>Adwanced>Set Opera as default... zaznaczyć to ostatnie.

Może to i ciekawostka- zauważyłem ją używając przeglądarki SkyFire. Po ustawieniu jej jako domyślną "globusik" w manilce stał się skrótem do tejże przeglądarki i wszystkie ulubione strony z tej zakładki otwierały się w SkyFire.
Sorki za przydługi wywód  :E
Pozdrawiam.

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 18, 2010, 21:21:01 »
wszystko fajnie, tylko że ja mam opere 9.7 z romu od HTC, nie instalowałem innych przeglądarek a aparat po SR uruchamia się może z 10 razy...
zanim pogrzebałem w rejestrze aby odblokować funkcje aparatu to tego nie miałem.
BTW czy mogliście robić zdjęcia w tych ukrytych trybach?
Mi aparat nie chiał ich zapisywać i wyświetlał błąd, właściwie działały tylko te domyślne.
pozdr.