Problem w połączeniami

• 1 Odpowiedzi
  • 878 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline zooloos

• 19
  • Sprzęt: HTC HD2
Problem w połączeniami
« dnia: Styczeń 14, 2010, 10:10:11 »
Czy jest możliwe, żeby WiFi gryzło się jakoś z modułem GSM w HD2? Zauważyłem (choć nie mam pewności, że ma to ze sobą jakiś związek), że jeśli używam/używałem WiFi to później są spore problemy z połączeniami. Tzn.albo przy nawiązywaniu połączenia wychodzącego widzę, na ekranie, że numer jest wybierany, ale w słuchawce głucha cisza. Pomaga dopiero SR. Dzisiaj z kolei od rana (całą noc włączone WiFi) telefon nie miał połączenia z siecią GSM (ikonka antenki z wykrzyknikiem); podobnie jak w innych tego typu sytuacjach - pomaga SR.

I jeszcze sprzed chwili - tryb głośnomówiący po ok.10 minutach rozmowy samoczynnie przełączył się na słuchawkę (telefon leżał na biurku ekranem do dołu).

Czy ktoś z Was też miewa podobne problemy? Ew.może ktoś wie jak sobie z tym radzić, bo póki co zastanawiam się nad codziennym porannym SR, żeby mieć jako taką pewność, że nie będzie problemów z podstawową funkcjonalnością tego urządzenia.

Aha, po instalacji fixa na radio i 2xSR jakby lepiej wychodziły SMSy, tzn.nie zdarza się już, żeby zalegały w skrzynce niewysłane.

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
Odp: Problem w połączeniami
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 15, 2010, 19:53:10 »
 Leo i manila to jeden wielki babol i nic z tym nie zrobisz. Też mam te kwiatki.