Potwierdzenie wysłania SMS.

• 60 Odpowiedzi
  • 15357 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline markusbrutus73

• **
  • 116
    • Moje fotki
  • Sprzęt: HTC Leon   Elegancia CHT v9.5
Odp: Potwierdzenie wysłania SMS.
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 25, 2010, 09:29:35 »
Ustawienie w SKTools też nie daje nic. Nadal brak info o wysłaniu smsa.

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 25, 2010, 11:12:38 »
Ustawienie w SKTools też nie daje nic. Nadal brak info o wysłaniu smsa.
No jeśli tak to sorki :E
Widziałem taką opcję w tym programie ale jej nie testowałem.

*

Offline markusbrutus73

• **
  • 116
    • Moje fotki
  • Sprzęt: HTC Leon   Elegancia CHT v9.5
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 26, 2010, 13:31:23 »
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 26, 2010, 13:36:58 wysłana przez markusbrutus73 »

*

Offline marbron

• *
  • 93
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 27, 2010, 00:30:41 »
Wciaz nie rozumiem dlaczego trzeba szukac jakis prgramow, czesto domowego uzytku, ktore moga byc niekompatybilne z HD2 lub cos pomieszac w systemie, zamiast po prostu miec taka funkcje automatycznie w ROM-ie oryginalnym, tak jak to mialo miejsce w WM 5.0 i jest w kazdym najzwyklejszym telefonie GSM. Czy ktos moze mi to wytlumaczyc????

« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 27, 2010, 08:29:34 »
Poniewaz ktos, kto pisal WM 6.5 uznal, ze jest to zbedna funkcja. To normalne, ze razem z rozwojem oprogramowania rezygnuje sie z czesci funkcji dokladajac nowe - jesli uwazasz, ze XP to system idealny, Win7 moze Cie rozczarowac - czy slusznie?

Moze z Twojego punktu widzenia to bardzo wazna cecha, ale dla mnie - tak samo jak dla wielu innych osob - nie. Jak to juz bylo w tym watku najpewniejsze sa raporty doreczenia, wtedy wiesz na 100% ze SMS wyszedl i dotarl. Sama informacja ze SMS zostal wyslany przeciez Ci tego nie gwarantuje...

Jesli jednak nadal jestes niezadowolony napisz do HTC i Microsoftu - to sa przeciez producenci sprzetu i oprogramowania ktore kupiles - i zapytaj sie o przyczyny niedostepnosci tej funkcji. Jak Cie zleja to zaloz jakas petycje na XDA i jak zbierzesz kilka tysiecy glosow to moze cos zdzialasz.

Zastanow sie, czy gra warta swieczki. Wiem, ze czlowiek zawsze oczekuje maksimum, to napedza rozwoj. Ale jednoczesnie czasem warto pomyslec czy korzysci, ktore masz, nie sa wazniejsze niz ewentualne braki. Leo jest takim przelomem (porownuje z wieloma innymi PDA i zadna Omnia i inna Toshiba mnie do siebie nie przekona) ze naprawde warto skupic sie na korzysciach, a nie na minusach (a bledy w WM 6.5 to przeciez nie wina HTC). A jesli potrzebujesz przede wszystkim funkcji telefonu to lepsza bedzie jakas prostsza Nokia, moze warto zmienic fona?

*

Offline MaciejRz

• **
  • 156
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 27, 2010, 09:22:50 »
najpewniejsze sa raporty doreczenia, wtedy wiesz na 100% ze SMS wyszedl i dotarl. Sama informacja ze SMS zostal wyslany przeciez Ci tego nie gwarantuje...
ale przynajmniej wiem, że brak raportu dostarczenia nie wynika z błędów u mnie (soft, konfiguracja itp. - gdyby nie było błędów to nie byłoby wątpliwości) a nie wyłącznie dlatego że odbiorca ma wyłączony tel i włączy go za 3 dni

*

Offline mett7

• 418
« Odpowiedź #36 dnia: Kwiecień 27, 2010, 19:22:06 »
najpewniejsze sa raporty doreczenia, wtedy wiesz na 100% ze SMS wyszedl i dotarl. Sama informacja ze SMS zostal wyslany przeciez Ci tego nie gwarantuje...
ale przynajmniej wiem, że brak raportu dostarczenia nie wynika z błędów u mnie (soft, konfiguracja itp. - gdyby nie było błędów to nie byłoby wątpliwości) a nie wyłącznie dlatego że odbiorca ma wyłączony tel i włączy go za 3 dni
Równie dobrze jak nie dostajesz raportu możesz zajrzeć do skrzynki nadawczej i sprawdzić czy es tam nie wisi, jeśli jest w skrzynce wysłane to wszytko z twojej strony jest ok. Jak dla mnie i zapewne wielu osób bardzo dobrze że w końcu wywalili te cholerne chmurki z potwierdzeniem sms. Człowieka krew zalewa jak ma wysłać kilka esemesów i za każdym razem ta chmurka wyskakuje na ekran :-|

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #37 dnia: Kwiecień 27, 2010, 20:10:14 »
Powinna być po prostu opcja on/off.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 27, 2010, 20:36:20 wysłana przez Ibanezq »
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline MaciejRz

• **
  • 156
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #38 dnia: Kwiecień 27, 2010, 20:30:42 »
dokładnie: on/off załatwiłoby sprawę - chmurki można było wyłączyć w rejestrze a teraz nie da się ich włączyć
ja sobie radzę ale po żywej dyskusji w tym temacie widać że tyle osób tęskni za chmurkami ile wcześniej chciało się ich pozbyć

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #39 dnia: Kwiecień 28, 2010, 02:30:49 »
Poniewaz ktos, kto pisal WM 6.5 uznal, ze jest to zbedna funkcja. To normalne, ze razem z rozwojem oprogramowania rezygnuje sie z czesci funkcji dokladajac nowe - jesli uwazasz, ze XP to system idealny, Win7 moze Cie rozczarowac - czy slusznie?

Moze z Twojego punktu widzenia to bardzo wazna cecha, ale dla mnie - tak samo jak dla wielu innych osob - nie. Jak to juz bylo w tym watku najpewniejsze sa raporty doreczenia, wtedy wiesz na 100% ze SMS wyszedl i dotarl. Sama informacja ze SMS zostal wyslany przeciez Ci tego nie gwarantuje...

Jesli jednak nadal jestes niezadowolony napisz do HTC i Microsoftu - to sa przeciez producenci sprzetu i oprogramowania ktore kupiles - i zapytaj sie o przyczyny niedostepnosci tej funkcji. Jak Cie zleja to zaloz jakas petycje na XDA i jak zbierzesz kilka tysiecy glosow to moze cos zdzialasz.

Zastanow sie, czy gra warta swieczki. Wiem, ze czlowiek zawsze oczekuje maksimum, to napedza rozwoj. Ale jednoczesnie czasem warto pomyslec czy korzysci, ktore masz, nie sa wazniejsze niz ewentualne braki. Leo jest takim przelomem (porownuje z wieloma innymi PDA i zadna Omnia i inna Toshiba mnie do siebie nie przekona) ze naprawde warto skupic sie na korzysciach, a nie na minusach (a bledy w WM 6.5 to przeciez nie wina HTC). A jesli potrzebujesz przede wszystkim funkcji telefonu to lepsza bedzie jakas prostsza Nokia, moze warto zmienic fona?

Jane, gdyby zawsze te wiadomosci sie wysylaly, to nie mialbym zadnych "ale". Ale poniewaz sie nie wysylaja zawsze, wiec po stuknieciu "wyslij" pedze do nadawczej czy sie wyslalo a wolalbym chmurke czy jakikolwiek komunikat, ze wiadomosc wyslana. A raporty doreczen dokladnie jak pisze MaciejRz, ze jak telefon wylaczony to i tak nie dostane wiec nie zadowala mnie. A opcja oczywiscie ze powinna byc on/off jak komus sie nie podoba.

To dla mnie odobiscie troche irytujace, wciskasz wyslij wiadomosc i nic sie nie dzieje, nie wiesz czy poszla czy akurat jest problem z siecia czy cos innego, a ja nie dostaje u siebie komunikatu jak nie poszla, tylko poprostu siedzi w skrzynce nadawczej i zyje wlasnym zyciem, wiec jak nie sprawdze to nie wiem.....

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #40 dnia: Kwiecień 28, 2010, 10:46:28 »
Witam!
Jak w temacie, ta sprawa mnie nurtuje od dawna, może któryś z programistów dokona jakieś kompilacji Win 6.1 z 6.5 i mielibyśmy (myślę o potrzebujących) problem z głowy. Może ktoś, kto parla po ingliszu, napuści na to kolegów z XDA? :wink:
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #41 dnia: Kwiecień 28, 2010, 11:00:25 »
Podobno jest wątek na xda i nic konstruktywnego nie wymyślili.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline mett7

• 418
« Odpowiedź #42 dnia: Kwiecień 28, 2010, 19:00:07 »
Jane, gdyby zawsze te wiadomosci sie wysylaly, to nie mialbym zadnych "ale".

I to jest właśnie twój problem a nie żadne bzdurne chmurki. Też miałem ten problem ale po ostatniej poprawce sms mój Leon zawsze wysyła wiec zrób porządek z softem na telefonie a nie szukaj dziury w całym.

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 29, 2010, 00:32:54 »
I to jest właśnie twój problem a nie żadne bzdurne chmurki. Też miałem ten problem ale po ostatniej poprawce sms mój Leon zawsze wysyła wiec zrób porządek z softem na telefonie a nie szukaj dziury w całym.

No wgralem juz jakis czas temu uaktualnienie sms ze strony HTC. I czasami nie wychodza, rzadko ale zawsze. A dla mnie najbardziej denerwujace jest to, ze jak stukam wyslij to nic sie nie dzieje i nie wiem jaki jest rezultat wysylki, wiec "biegne" do skrzynki nadawczej, zeby sprawdzic, czy tam nie wisi. A wystarczylo by pikniecie czy znikajaca koperta, nie wiem, cokolwiek, jak juz nie chmurka...

« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 29, 2010, 17:05:09 »
O rety... Ale o co Ci wlasciwie chodzi?
Podejrzewam, ze to kwestia przyzywczajenia. Byc moze kolega marbron zaczynal od Nokii, a tam od zawsze przeciez jest potwierdzenie wyslania. Ja tez to lubie.

Jak po raz pierwszy zobaczylem iPhona, to tego miedzy innymi mi wlasnie brakowalo.

Zatem przylaczam sie - ja tez bylbym za dodaniem opcji wlaczy/wylacz powiadamianie o wyslaniu sms.
Pozdrawiam,
  DonAndress

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 30, 2010, 17:32:17 »
Da się jakoś to włączyć? Bo wysyła się SMS i nie wiadomo czy tel. rzeczywiście wysłał czy nie.

Da sie .. w moim nowym romie (dzis wieczorem bedzie dostepny) jest to juz wlaczone :)
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 30, 2010, 19:45:34 »
Super! :)

*

MarkNavi

« Odpowiedź #47 dnia: Maj 01, 2010, 00:41:08 »
Da się jakoś to włączyć? Bo wysyła się SMS i nie wiadomo czy tel. rzeczywiście wysłał czy nie.

Da sie .. w moim nowym romie (dzis wieczorem bedzie dostepny) jest to juz wlaczone :)

A nie możesz kolego wystawić jakiegoś cab-a, który dorobi tę funkcjonalność. Zależy mi na tej funkcji, ale nie bardzo mi się chce instalowac wszystkiego od zera z powodu dymka sms.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #48 dnia: Maj 01, 2010, 10:40:41 »
Odnosnie tego dymka o ktorym piszecie, mnie akurat go nie brakuje, zawsze mialem wylaczona ta funkcje w innych pda, ale odnosnie raportu doreczenia pisaliscie, ze ktos moze miec wylaczony telefon, ale przeciez wtedy przychodzi raport, ze wiadomosc nie zostala dostarczona. Wiec poprzez raport tez mozna wiedziec, czy sms wyszedl czy nie, jesli nie ma zadnego zwrotnego raportu znaczy sie nie zostal wyslany.

« Odpowiedź #49 dnia: Maj 01, 2010, 12:07:54 »
pisaliscie, ze ktos moze miec wylaczony telefon, ale przeciez wtedy przychodzi raport, ze wiadomosc nie zostala dostarczona. Wiec poprzez raport tez mozna wiedziec, czy sms wyszedl czy nie, jesli nie ma zadnego zwrotnego raportu znaczy sie nie zostal wyslany.
Wybacz, ale to glupota. Jest cos takiego, jak termin waznosci sms. Jezeli ustawimy na 7 dni, to przez 7 dni bede czekal na raport, ze dostarczono/nie dostarczono?
Pozdrawiam,
  DonAndress

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #50 dnia: Maj 01, 2010, 15:22:25 »
Po pierwsze nie wiem, gdzie Ty masz te 7dni, ja w okresie waznosci mam max 2dni, a po drugie niewazne jak dlugi jest okres waznosci, dotyczy sie to dostarczenia smsa, a nie raportu. Raport jest zwrotny od razu z wiadomoscia, ze sms nie zostal dostarczony.W momencie, kiedy adresat wlaczy komorke dostajesz kolejny raport, ze sms zostal dostarczony.

« Odpowiedź #51 dnia: Maj 01, 2010, 21:37:48 »
To na WM tak dzialaja raporty?
Dostaje sie raport o niedostarczeniu zaraz po wyslaniu i przed uplynieciem terminu waznosci?
Pozdrawiam,
  DonAndress

*

Offline horde

• 2638
« Odpowiedź #52 dnia: Maj 01, 2010, 21:43:15 »
Ja tak dostaje, chwile po wyslaniu raport, ze wiadomosc zostala dostarczona lub nie, jesli nie to w momencie, kiedy adresat wlaczy aparat dostaje kolejny raport, ze dostarczono.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #53 dnia: Maj 04, 2010, 23:18:40 »
« Ostatnia zmiana: Maj 04, 2010, 23:21:48 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #54 dnia: Maj 05, 2010, 17:13:31 »
Działa. U mnie po wysłaniu sms'a na taskbarze wyskakuje koperta z ptaszkiem pokazująca, że wiadomość została wysłana. Dzięki Bysiu za caba :)

*

Offline yossarian-67

• **
  • 174
  • Sprzęt: PNA NAVROAD 430BT, HTC HD2, TT GO LIVE 1000
« Odpowiedź #55 dnia: Maj 08, 2010, 12:04:42 »
wersja PL

http://rapidshare.com/files/383576452/Bysio_HTCMessaging_Client_PL.cab.html

prosze o info czy dziala
Działa, ale wróciłem do starego sposobu wyświetlania. Niestety po tej operacji menu wiadomości działa w wersji angielskiej (wersja 1.5, prototyp 2011.1932). Czy można wrócić do poprzedniej wersji, bez robienia HR? Jakiś CAB, przywracający polska wersje 1.5?

Edit
Na szczęście miałem backup urządzenia i z kopii powróciłem do oryginalnych ustawień. Ale CAB od Bysia niestety po odinstalowaniu uruchamia messaging w wersji angielskiej. Więc uwaga dla wszystkich aby jak zawsze przed wgrywaniem modyfikacji robili kopię urządzenia.
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2010, 12:42:12 wysłana przez yossarian-67 »

« Odpowiedź #56 dnia: Maj 08, 2010, 13:05:15 »
wersja PL

http://rapidshare.com/files/383576452/Bysio_HTCMessaging_Client_PL.cab.html

prosze o info czy dziala

Witam...,
Kurcze mi nie działa ;( Zaczyna sie instalować i tak w 1/3 procesu instalacji wywala poniższy błąd

http://img168.imageshack.us/i/20100508125241.jpg/

Oryginalny Rom, Leo z Plusa.
Wersja systemu 5.2.21869 (21869.5.0.82)
Wersja Manila 2.5.19211619.0
Wersja Rom 1.66.479.2 (76641) WWE
Wersja Radia 2.07.51.22_2

Czy to działa tylko na waszych romach (w sensie tych przerabianych) ?  :mysli:
« Ostatnia zmiana: Maj 08, 2010, 13:07:31 wysłana przez Mrokus »

*

Offline mareknot

• 515
  • Sprzęt: HTC HD 2
« Odpowiedź #57 dnia: Maj 08, 2010, 16:01:22 »
Witam!
Niestety, chyba będziesz miał zawsze te problemy z wgrywaniem wszelkich modyfikacji tak Romu jak i WinMob zy też Radia, dopóki nie wgrasz HSPL. System jest zabezpieczony przed modyfikacjami. Poczytaj posty o zmianie romów.
Pozdrawiam Marek

HTC Touch HD2 Leoś, Rom BlueDragon 1.05 RC3 PLK BLACK na 6.5.x

« Odpowiedź #58 dnia: Maj 11, 2010, 21:50:15 »
Witam Panowie, a czy Wam przy udanym wysłaniu wiadomości nie mruga tekst tejże?

W trybie konwersacji, gdy nacisnę przycisk "Wyślij" tekst od razu pojawia się pod ostatnią otrzymaną od drugiej osoby wiadomością, po czym po ok. sekundzie (dłużej, jeśli wysyłam długiego SMSa) lekko mruga. Można to bardzo łatwo zobaczyć jeśli zmieni się wielkość czcionki w wiadomościach na mniejszą - wtedy tekst na ułamek sekundy się powiększa (wyskakuje ze swojej ramki) i od razu wraca na miejsce. Jeśli to się nie stanie - wtedy wiem, że wiadomość nie została wysłana. U mnie zdaje egzamin, przynajmniej do momentu, gdy nie wypuszczą do tego fixa. Poza tym zauważyłem, że problem z wiadomościami pojawia się u mnie głównie podczas trwającej sesji EDGE/GPRS, ale to może być zbieg okoliczności.

Pozdrawiam!

Edit: Aha, ROM standardowy 1.48 z Orange
« Ostatnia zmiana: Maj 11, 2010, 21:56:31 wysłana przez Copliq »

*

Offline dominik146

• *
  • 65
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #59 dnia: Grudzień 02, 2010, 15:31:55 »
A ja mam problem odwrotny.
Nie wiem jak wyłączyć powiadamianie że wysłano smsa.
I czy da się jakoś ustawić aby raporty dostarczenia automatycznie kasowało po jakimś czasie??