Porządek w Menu Start - Drag & Drop

• 5 Odpowiedzi
  • 2388 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
Porządek w Menu Start - Drag & Drop
« dnia: Listopad 17, 2010, 18:24:40 »
Czy wie ktoś co trzeba zainstalować, aby była możliwość porządkowania menu start w sposób jak na filmie:

i780 Drag&Drop

Chcę zrobić w końcu porządek w menu start - jednak program reSTART - jakoś nie chce u mnie działać (ROM 3.14.479.2). Poza tym ta metoda jest znacznie wygodniejsza

*

Offline Pawbrotm

• 582
  • Sprzęt: TF101, Galaxy Nexus i9250, Iconia W500, XDA Zest
Odp: Porządek w Menu Start - Drag & Drop
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 17, 2010, 18:56:17 »
Ten dodatek jest dopiero w WM 6.5.3, więc na oficjalnym ROMie tego nie uzyskasz. Jedyne co to możesz wgrać program Winstart - zamiennik menu Start, pozwala na zmianę kolejności ikon, ale jednocześnie ma trochę błędów.
Toshiba G500 > Toshiba G810 > HTC Touch Diamond 2 + Toshiba G900 + HTC Dream > HTC HD2 > HTC Desire HD + Nokia N900 > HTC Sensation > HTC EVO 3D > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy Nexus -> Nexus 5 32GB

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 17, 2010, 20:12:45 »
W zasadzie to ma same błędy :P

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 17, 2010, 20:49:34 »
Może i nie jest to tak bajeranckie i proste jak na filmie, ale pisałem już o porządkowaniu ikon w Menu Start: http://pdaclub.pl/forum/oprogramowanie-ppc/czy-i-jak-da-sie-uporzadkowac-ikonki-programow-w-menu-glownym-leo/msg1307005/#msg1307005

Pierwsza rzecz to posegreguj sobie wszystko w: My device -> Windows -> Menu start.

Następnie poszukaj programu JWMD Icon Changer - można za jego pomocą ustawiać kolejność wyświetlania ikon w menu start oraz zmieniać poszczególne ikony.

Instrukcja sortowania za pomocą JWMD Icon Changer - wchodzisz w interesujący Cie folder (w którym masz już porządane elementy, tyle że wyświetlają się nie w takiej kolejności jakbyś chciał), następnie: menu -> tools -> sort current items. Ustawiasz przenosząc w górę i w dół przy czym wyglądać to będzie tak

1 2 3
4 5 6
7 8 9
itd...

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 18, 2010, 07:53:40 »
Hmmm... 
Pytanie następne: Wyciągnąłem skrót to ActiveSync - ustawiłem na najwyższym miejscu programem reSTART i po SR - zarówno program reSTRATR jak i JWMD widzi ActiveSync na najwyższym miejscu.... tylko że po wybraniu Menu Start  jest mniej więcej 17-nasty (w sumie mam 55 elementów w głównym menu)

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 18, 2010, 14:39:10 »
Zrób wszystko programem JWMD - u mnie nigdy nie było problemów. Oczywiście po zmianach soft-reset.