Pomocy Zielony obraz w HD2

• 10 Odpowiedzi
  • 2565 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Pomocy Zielony obraz w HD2
« dnia: Marzec 31, 2011, 11:13:26 »
Witam Serdecznie wszystkich i pisze tu w sprawie która dopadła mój HD2

Otóż kupiłem sobie Leo z allegro i od razu po zakupie postanowiłem sobie wgrać HSPL więc zrobiłem to tylko nie wiem czy dobrze zrobiłem.Ponieważ oryginalnie był SPL 3.03  a ja najpierw wrzuciłem 2.08 tylko że jak weszłem w tryb tęczy nie było HSPL tylko SPL 2.08 więc jeszcze raz wgrałem HSPL 2.08 i już poszło ok.Ładnie wyczyściłem telefon Task29 wgrałem radio a potem wrzuciłem rom.Tylko teraz jest taki problem że gdy zacząłem używać Leona zaczęły się problemy podczas używania wyskakuje co jakiś czas zielony ekran i nic się nie da zrobić tylko wyciągnięcie baterii pomaga.Tylko co z tego jak wyskakuje to parę razy dziennie.Wgrałem HSPL 3.03 ale nie pomogło proszę pomożcie bo nie wiem co robić.Od razu dziękuje.
Aha teraz właśnie zobaczyłem że rom który wgrałem powinien był odblokować ram a tego nie zrobił.A radio ma 2.15.50.14 a w innym HD2 wszystko jest ok a ma wgrane i radio i rom taki sam.
« Ostatnia zmiana: Marzec 31, 2011, 18:05:43 wysłana przez akira222 »

*

Offline mwas

• 46
  • Sprzęt: Galaxy S4, HD2, MDA Compact V
Odp: Pomocy Zielony obraz w HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 31, 2011, 13:55:52 »
Ponieważ oryginalnie był SPL 3.03  a ja najpierw wrzuciłem 2.08 tylko że jak weszłam w tryb tęczy nie było HSPL tylko SPL 2.08 więc jeszcze raz wgrałem HSPL 2.08 i już poszło ok.Ładnie wyczyściłem telefon Task29 wgrałem radio a potem wrzuciłem rom.

Troszkę zamieszałeś na dzień dobry no i nie wiem po co robiłeś tego Task'a, ale OK. Na Twoim miejscu załadował bym teraz oficjalny, stockowy ROM z wszystkim, co się z tym wiąże (łącznie z radiem i SPLem) i zobaczył bym, jak się wtedy będzie zachowywał.

*

Offline belek

• 311
    • Zdjęcia
  • Sprzęt: Blackstone, Leo, iPhone
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 31, 2011, 15:58:37 »
udawanie dziewczyny nie zwalnia Cię od szukajki ;)
Vulnerant Omnes, Ultima Necat

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 31, 2011, 16:12:08 »
udawanie dziewczyny nie zwalnia Cię od szukajki ;)
Udawanie dziewczyny ?
Moja dziewczyna ma hd 2 i pisze z mojego profilu  czasem na forum wiec  ja nie udaje i nie podszywam sie pod laske jak już coś
Co do szukania to szukam cały czas niestety nie każdy problem można znaleźć
A ty zamiast dawać złośliwe komentarze mógłbys zaproponować jakieś rozwiązanie

Co do wgrania orginalnego romu to zobaczymy co będzie po wgraniu

*

Offline belek

• 311
    • Zdjęcia
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 31, 2011, 17:53:26 »
weszłam
no chyba mi nie powiesz że się przejęzyczyłeś? :P Nigdy jeszcze nie słyszałem żeby facet powiedział o sobie per ona, a już tym bardziej napisał!
wszedłem vs weszłam - to prawie dwa inne słowa ;)
EOT

« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 02, 2011, 01:15:52 »
Możesz spróbować zmienić ROM. Jeżeli po stockowym sytuacja się nie poprawi to masz uszkodzony LCD lub płytę główną. Przyjrzyj się czy telefon nie nosi śladów upadku (odkształceń obudowy, pocharatań, itp.).

« Odpowiedź #6 dnia: Kwiecień 02, 2011, 19:25:24 »
Witam Leo po powrocie do oryginalnego romu i SPL działa narazie bez zielonego obrazu ale jest testowany 2 dzień i nic nie zaobserwowałem więc myślę że ani płyta ani wyświetlacz nie mają problemu. Fon wygląda na nowy żadnych śladów katowania niema i jeszcze w sumie ma w razie czego gwarancje.

*

Offline Ayane

• 6
  • Sprzęt: HD 2 Leo
« Odpowiedź #7 dnia: Kwiecień 14, 2011, 12:34:10 »
Witam wszystkich serdecznie
Dziękuję wam za rady i za pomoc z tym ekranem , niestety to był początek moich problemów z Leo i w sumie trafił do serwisu
Co do "szanownego belka" nie podszywam sie pod nikogo , czasem pisałam z profilu mojego faceta i dzięki temu Panu nie będę zaglądała na to forum bo nie zamierzam się tłumaczyć czy ja to ja czy nie nie chcesz pomagać nie pomagaj ale nie obrażaj a szczerze powiedziawszy belku jak na dziewczynę to całkiem nieźle radzę sobie z ppc :P

*

Offline belek

• 311
    • Zdjęcia
« Odpowiedź #8 dnia: Kwiecień 14, 2011, 22:55:54 »
Kogo Ty chcesz nabrać? W jednym poście część czasowników było rodzaju męskiego a część żeńskiego. To albo jednego posta pisaliście wspólnie po jednym zdaniu, albo coś kręcisz, albo to kliniczna schizofrenia, albo transseksualizm... Jakbyś liznął/liznęła trochę psychologi, to wiedziałbyś/wiedziała, że ludziom nie zdarzają się "błędy płci" :P W dodatku Twój pierwszy post jest bardzo chaotyczny. To typowe dla osób które z braku szacunku dla innych nie szukają same, nie przywiązują wagi do stylistyki, a nawet interpunkcji i liczą że wszystkich wystrychną na dudka ;) Kończąc ten żałosny offtopic, po pierwsze nikogo nie obrażałem i nie stosuj tak prymitywnej socjotechniki, po drugie sam/sama nie obrażaj pisząc szanownego w cudzysłowie, po trzecie nie mścij się za zdemaskowanie, szukając kary dla mnie strasząc że więcej tu nie zajrzysz... EOT

*

Offline Yozen

• *
  • 67
« Odpowiedź #9 dnia: Kwiecień 15, 2011, 10:22:17 »
belek w internecie nie ma ma kobiet i nie było :) Zostaw tą sprawę.

*

Offline belek

• 311
    • Zdjęcia
« Odpowiedź #10 dnia: Kwiecień 15, 2011, 11:41:49 »
Masz racje. Szkoda czasu. DNFTT