Witam.
Mam takie pytanie czy pojemność karty może mieć wpływ na szybkość telefonu?
Po ostatnich przeżyciach z kartą 32 GB z którą problemy opisywałem tutaj, zakupiłem kartę Kingstone 8GB class 4.
Po nie dawnym HR, zanim jeszcze karta 8GB przyszła, zacząłem instalować pewne programy na karcie z zestawu czyli 2GB.
Wszystko chodziło bardzo fajnie, wrażenie tym bardziej większe, że telefon przed HR był bardzo mocno zasyfiony.
Po odbiorze karty zrobiłem najprostszą rzecz jaka mi przyszła do głowy, aby nie zmarnować czasu poświęconego na instalowanie programów na karcie 2GB czyli po prostu kopiuj z 2GB wklej na 8GB kartę.
Zauważyłem, że "Angielski. No problem!" działa mi znacznie wolniej niż na karcie 2GB, zmieniłem kartę z powrotem na 2GB działał znowu szybko... pomyślałem, że może jednak ten myk z kopiuj - wklej nie zdał egzaminu, więc mimo wszystko zrobiłem dla pewności HR jeszcze raz dzisiaj, zainstalowałem tylko parę niezbędnych rzeczy i ten program tj. "Angielski.No problem!" i działa tak samo wolno na 8GB karcie jak przed dzisiejszym HR.
Czy myślicie, że wielkość karty ma wpływ na szybkość działania niektórych programów?