Petycja o upgrade do WP7 dla HD2

• 73 Odpowiedzi
  • 10306 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
Odp: Petycja o upgrade do WP7 dla HD2
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 08, 2010, 09:14:55 »
Skoro porownujesz telefony pda do notebookow i windowsa do wm to powiedz w takim razie gdzie kupic aktualizacje jak juz bedzie do wm 7 ... sek w tym ze nie mozna normalnie kupic w sklepie .. bo nie ma..
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 09, 2010, 10:06:46 »
http://www.proline.pl/?r=biuletyn&n=mld-usd-na-rozwoj-mobilnego-windowsa

no to juz wiadomo dlaczego MS tak podchodzi do WM 7.

pamietajcie, ze kazdemu w biznesie chodzi wylacznie o pieniadze, zadowolenie klientow to tylko sposob na lojalnosc i maksymalizacje zyskow. nie zawsze jest to potrzebne w srednio konkurencyjnej rzeczywistosci, kiedy nikt na rynku nie ma produktow porownywalnych do naszych, ale rynek smartfonow jest juz przeciez calkiem dojrzaly.

htc jest jednak mloda firma i brakuje im doswiadczenia. nie mozna ich porownywac pod tym wzgledem do apple, pomyslcie o tym ile razy jabluszko dalo ciala. ale jak widac, mimo "karygodnych"  bledow (pierwsze iphony), radza sobie swietnie i jakos klienci od nich masowo nie odchodza. no i najwazniejsze - oni produkuja zarowno sprzet, jak i system operacyjny.

natomiast htc moze jedynie negocjowac z MS i mimo tego, ze sa juz na pewno liczacym sie partnerem, nie maja silniejszej pozycji negocjacyjnej. poza tym im tez zalezy na zyskach - zobaczcie, ze dzieki temu ze na leo w koncu wszystko dziala plynniej niz na blackstone wiele osob wymienilo telefony. oczywiscie jest duza roznica w sprzecie, ale z punktu widzenia htc wprowadzenie nowego produktu bez wielkich modernizacji w sprzecie a jedynie z nowym systemem (za ktory oni tylko placa licencje) jest tansze niz taki przeskok jak z hd to hd2.

petycje podpisalem, jak to mowia starzy chinczycy "why not?" :) mimo tego, ze w tym wypadku moze ona nic nie zmienic (produkty planuje sie teraz w kilkuletnim horyzoncie czasowym), to jest szansa ze takie inicjatywy dotra do decydentow i beda uwzgledniane przy planowaniu kolejnych generacji.

tymczasem, tak jak juz gdzie indziej napisalem, czekam na dobry i bezawaryjny rom na 6.5.x. z pda jest troche tak jak z zona - musimy sie pogodzic, ze nie wszystko jest idealne, najwazniejsze zeby na co dzien bylo ok. o claudii schiffer zawsze mozemy sobie pomarzyc, ale kto wie jak przyrzadza schabowe? ;) a i tak wiemy, ze pda kiedys wymienimy na nowszy i lepszy model...

*

Offline arekowicz68

• 25
  • Sprzęt: HTC Desire, AcesMod007 v.35 sense 3,0
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 09, 2010, 11:14:33 »
Nie kręci mnie WM7 ale petycję wysłałem, co mi szkodzi i tak mnie to nic nie kosztuje a pomóc warto

Pzdr dla wszystkich

*

Offline pawcio79

• *
  • 67
« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 10, 2010, 15:34:17 »
Póki nie będzie oficjalnych informacji od Bila to do końca nic nie jest pewne. W tym momencie to tylko gdybanie i cały ten szum wokół 7-ki i HD2 tylko na dobre im wyjdzie.  Moim zdaniem tak to już jest, że nie ważne co sie mówi o danej rzeczy... byle by tylko był rozgłos.

http://www.komorkomaniak.pl/24784/microsoft-phone-7-series-w-htc-hd2-pierwsze-wiesci-juz-wkrotce/
http://www.komorkomaniak.pl/24740/mwc-2010-htc-hd2-przylapany-z-windows-phone-7-series/

A to ciekawe.... okazuje się, że na przeszkodzie aby HD2 dostała 7-ke  stoi a raczej stoją przyciski, o dwa za dużo........
http://www.komorkomaniak.pl/25273/windows-phone-7-nie-dla-telefonow-z-wersja-6x/

Natomiast jak może wynikać z wypowiedzi ludzi od Microsoftu powinniśmy się raczej spodziewać WM 6.5.3
« Ostatnia zmiana: Marzec 10, 2010, 16:12:52 wysłana przez pawcio79 »
Alkohol niszczy skórę, głównie na kolanach i łokciach :)

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 10, 2010, 16:36:39 »
A czym różni się 6.5 , od tego 6.5.3 ?

*

Offline pawcio79

• *
  • 67
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 10, 2010, 18:03:04 »
A czym różni się 6.5 , od tego 6.5.3 ?

Pozwole sobie zacytować:
"Z dalszych wypowiedzi Pani Natashy Kwan możemy się dowiedzieć, że Windows Mobile 6.5 już niedługo doczeka się aktualizacji do wersji 6.5.3, która pod koniec roku zostanie przekształcona w zapowiedziany niedawno Windows Phone Classic."

oraz:

"Myślimy, że nadal są ludzie, którzy zechcą wersję 6.5 z tego względu iż platforma 6.x ma mnóstwo biznesowych aplikacji. Wiele aplikacji pod Windows Mobie 6.5 do obsługi wymaga rysika; będą one bardziej kompatybilne z wersją 6.5.3, a nowa technologia pozwoli na nawigację za pomocą palca"

*

Offline noko007

• 23
  • Motorola A1000->HTC Universal->HD2
« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 15, 2010, 15:22:55 »
A może w HD2 jest za mało pamięci wewnętrznej aby mógł dostać upgrade do WP7 ?  :mysli:

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 15, 2010, 16:48:51 »
Bez jaj , to nie Vista  :D

*

Offline stelma6

• **
  • 131
  • Sprzęt: Omnia II (i8000) + S55
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 15, 2010, 17:08:49 »
Żebyś się nie zdziwił...

*

Offline pietia

• **
  • 140
  • Sprzęt: Galaxy Tab 2 10.1 + HTC 8X
« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 15, 2010, 23:08:47 »
HX4700-> Toshiba G900-> Samsung i600-> SPV m650-> SGS->HTC 8X

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 16, 2010, 09:57:42 »
No to chyba po zawodach panowie

Ale czy naprawdę nam to potrzebne do szczęścia?!?! Za pda.pl :
"wmexperts.com  i istartedsomething.com  są w Las Vegas podczas MIX10 i zdobyli następujące informację od samych pracowników Microsoftu:

Złe informacje:

* Sprzęt napędzany Windows Phone 7 Series nie będzie miał możliwości posiadana wymiennej karty pamięci przez użytkownika.
    * System plików będzie bardzo ograniczony dla aplikacji. Program będzie w stanie widzieć tylko pliki w obrębie własnego katalogu i nic po za nim. By dostać się np. do piosenek, zdjęć filmów itp. Program będzie musiał korzystać ze specjalnych API, które udostępniają odpowiednie dane."

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 16, 2010, 10:28:09 »
Brak obsługi kart pamięci i ograniczona obsługa aplikacji - jednym słowem  będzie Windows iPhone 7 :E

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 16, 2010, 10:36:35 »
I co, dalej chcecie tego WM7? ;)

*

Offline ov_darkness

• **
  • 229
  • Straszny Wujek
  • Sprzęt: SGH-i600,HD2
« Odpowiedź #43 dnia: Marzec 16, 2010, 10:55:49 »
Ja nie chcę. Chcę gy z ajfona.
I never wanted to be different. I just wanted to be me.

Leo: Hypnosis Z 6.5.6 by Bysio, Radio: 2.12.50.02

*

Offline pawcio79

• *
  • 67
« Odpowiedź #44 dnia: Marzec 16, 2010, 11:00:29 »
I co, dalej chcecie tego WM7? ;)

Mi tam sie do tego nie spieszy a jeszcze jak sie zanosi...chcą zrobić z windy zamknięta platformę czyli zabierają wszystko co najlepsze w windowsie  :O~

Oby to nie było kolejnym gwoździem do trumny ;)

Ps. Na kompie też nie poddałem się "modzie" na Viste czy 7-ke. Narazie XP jest dla mnie niezastąpiony  :ohreally:

« Odpowiedź #45 dnia: Marzec 16, 2010, 11:34:55 »
Ja nie chcę. Chcę gy z ajfona.

No niestety, ale chyba się nie doczekamy :-(

*

Offline uriuri

• 264
« Odpowiedź #46 dnia: Marzec 16, 2010, 12:05:16 »
Proponuję napisać kolejną petycję do MS , żeby  nowy  Windows obsługiwał dźwięk stereo   :D

*

Offline myprecious

• 26
« Odpowiedź #47 dnia: Marzec 16, 2010, 12:58:40 »
Touch Pro
ROM: NRG

*

Offline ar2rc

• **
  • 228
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #48 dnia: Marzec 16, 2010, 13:44:59 »
teraz to petycję wysłać do XDA  :)
na 99% ktoś będzie próbować przeportować

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #49 dnia: Marzec 16, 2010, 13:48:39 »
Zamykamy?  :P

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #50 dnia: Marzec 16, 2010, 13:57:39 »
Zamykamy?  :P

Ani mi się waż!!! Odbierasz mi w ten sposób prawo do sarkania na rzeczywistość! W końcu jesteśmy polakami i obowiązek narzekania dziedziczymy w genach :) W końcu przecież mógłbym mieć ten upgrade, nie żebym go potrzebował bo WP7 i tak mnie nie rajcuje ale i tak czuję się okradziony :D  :wink:

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #51 dnia: Marzec 16, 2010, 14:16:18 »
Wiesz, ta konkretnie petycja nie jest polskim wymysłem i tym razem to akurat bardziej rajcują się tym.... bublem amerykanie i trochę inne narodowości. My (mam nadzieję) podchodzimy do tego czegoś bardziej racjonalnie.
« Ostatnia zmiana: Marzec 16, 2010, 14:23:52 wysłana przez may »
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline hhalunek

• 674
  • Warszawa
  • Sprzęt: Note
« Odpowiedź #52 dnia: Marzec 16, 2010, 19:36:50 »
Oczywiście się podpisałem, bo nie widzę nic złego w złożeniu tej petycji. Jak będzie to dobrze, a jak nie to też obecny wystarczy jeszcze na długo
...-->siemens SX1-->SE p910i-->HTC Wizard-->SE p990i-->HTC Tytn-->HTC Tytn II--> HTC HD2 --> Samsung Galaxy Note

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #53 dnia: Marzec 16, 2010, 20:35:41 »
A można gdzieś głosować, żeby jej NIE składać?
Ja NIE CHCĘ takiego systemu. Chcę wciąż mieć kontrolę co się z tym dzieje, chcę natywne oprogramowanie pisane w C++ i mutacjach a nie chorych Silverlightach i XNA czy jak tam zwał.
Chcę normalną wielozadaniowość i dostęp do darmowych aplikacji.

W postaci jaka jest teraz, z oprogramowania będzie wyłącznie komercyjny badziew, taki jak jest w sklepach Apple i Nokii - bo nikogo z zapaleńców nie stać za płacenie za obecność w sklepach żeby nic z tego nie mieć.

Mnie przy Windows Mobile trzyma w zasadzie TomTom, jak się skończą aktualizacje, to trzeba będzie się przesiąść na iPhone (brrrrrrrrr!)
Jak Microsoft chce mnie zmuszać do tandetnej kopii iPhone, to wolę oryginał. Niech się *********

*

Offline myprecious

• 26
« Odpowiedź #54 dnia: Marzec 16, 2010, 22:59:11 »
Na engadget mozna przeczytać, że wp7 nie będzie obsługiwał schowka - czyli no copy/paste my friends:):) To przecież żarty - myślę, że hd2 to ostatni używalny telefon z wimo:)
Touch Pro
ROM: NRG

*

Offline muminisko

• 464
« Odpowiedź #55 dnia: Marzec 16, 2010, 23:37:29 »
To przecież żarty - myślę, że hd2 to ostatni używalny telefon z wimo:)
W świetle tego argumentu właśnie można trochę zrozumieć postępowanie MS - hd2 to PIERWSZY i ostatni używalny pda na winmo...

« Odpowiedź #56 dnia: Marzec 18, 2010, 10:14:13 »
Zeby juz nie zakładać kolejnego watku :P

Wiecie cos na temat uprage do 6.5.3 ? Chodzi mi o oficjalne wsparcie. Kiedy to wogole ma wyjść na rynek ? Bo mialo podobno byc na MIX10 i nic nie slysze na ten temat

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #57 dnia: Marzec 18, 2010, 17:24:12 »
6.5.3 już jest oficjalnie na rynku. Ale nie słyszałem nic o upgradzie dla Leo...

*

Offline montrala

• **
  • 111
  • Strzelam bo lubie
  • Sprzęt: N560, i600, i900, HD2
« Odpowiedź #58 dnia: Marzec 19, 2010, 16:54:22 »
To ja poproszę (w tej kolejności):

1) Automapa na Androida.
2) Androida na HD2

:E
Pozdrawiam,
                              Montrala

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #59 dnia: Marzec 19, 2010, 16:59:31 »
i znów będziesz mieć to samo co teraz masz... więc po co zmieniać?

Jak w tym starym kawale:
Pewnego razu łódź przybiła do malej meksykańskiej wioski. Amerykański turysta podziwiając ryby złowione przez meksykańskiego rybaka zapytał ile czasu zajęło mu ich złapanie.
- Niezbyt długo - odpowiedział? Meksykanin
- W takim razie, dlaczego nie zostałeś na morzu dłużej żeby złapać więcej takich ryb? - zapytał Amerykanin.
Meksykanin wyjaśnił, że ta mała ilość spokojnie wystarczy na potrzeby jego i całej jego rodziny.
- A co robisz z resztą wolnego czasu? - zapytał Amerykanin. - Długo śpię, potem złowię kilka ryb, bawię sie; ze swoimi dziećmi, spędzam sjestę ze swoja żoną. Wieczorami wychodzę do wioski i spotykam się z moimi przyjaciółmi, wypijamy kilka drinków, gramy na gitarze, śpiewamy piosenki. Żyję pełnym życiem...
Amerykanin przerywa.
- Ukończyłem studia MBA na Harvardzie, myślę, że mogę Ci pomóc. Powinieneś zacząć łowić ryby dłużej każdego dnia. Możesz zacząć sprzedawać ryby skoro będziesz łowić ich więcej. Mając dodatkowy przychód możesz kupić większą łódź. Za dodatkowe pieniądze, które przyniesie Ci większa łódź możesz kupić druga łódź i trzecią i tak dalej aż będziesz miał całą flotę statków. Zamiast sprzedawać swoje ryby pośrednikom będziesz mógł negocjować bezpośrednio z przetwórniami i może nawet otworzysz swoją własną fabrykę. Będziesz mógł wtedy opuścić tą małą wioskę i przeprowadzić się do Mexico City, Los Angeles albo nawet do Nowego Jorku! Stamtąd będziesz mógł kierować' swoimi interesami.
- Ile czasu mi to zajmie? - zapyta? Meksykanin.
- Dwadzieścia, może dwadzieścia pięć lat - odpowiedział Amerykanin.
- A co później?
- Później? Wtedy dopiero sie; zacznie - odpowiedział Amerykanin, uśmiechając się - Kiedy twój biznes będzie naprawdę duży, możesz zacząć sprzedawać akcje i robić miliony!
- Miliony? Naprawdę?... A co potem?
- Potem będziesz mógł przejść na emeryturę, mieszkać w małej wiosce na wybrzeżu, długo spać, bawić się z dziećmi, łowić czasami ryby, spędzać sjestę ze swoją żoną i spędzać wieczory bawiąc się ze swoimi przyjaciółmi...