Petycja o upgrade do WP7 dla HD2

• 73 Odpowiedzi
  • 10318 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline noko007

• 23
  • Motorola A1000->HTC Universal->HD2
Petycja o upgrade do WP7 dla HD2
« dnia: Marzec 06, 2010, 14:18:22 »
Nie wszyscy pewnie wiedzą, ale pewna osoba chce wymusić na HTC upgrade HD2 do WP7 i szuka osób zainteresowanych tym tematem do podpisania petycji w tej sprawie. Potrzebnych jest minimum 10 000 osób , a na obecną chwilę zebrano ponad 2600 podpisów. Wszystkich zainteresowanych zachęcam do podpisania.
 Więcej szczegółów na stronie : http://mobile990.pl/?p=5990
Bardzo proszę o przypięcie tego tematu  aby wszyscy mieli możliwość uczestniczenia w walce o WP7 :proud:

Odp: Petycja o upgrade do WP7 dla HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 06, 2010, 14:21:29 »
Wierzysz w cuda?

*

Offline noko007

• 23
  • Motorola A1000->HTC Universal->HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2010, 14:23:48 »
Wierzysz w cuda?
Wpisanie się nic nie kosztuje, ale jeśli każdy do tego podejdzie tak samo sceptycznie to nic nie uzyskamy  :-|

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 06, 2010, 14:26:36 »
Narazie to nie wiadomo czy W7 pojawi sie na HTC. Te wszystkie poloty sa nic nie warte.
P.S.
Na reklamie W7 idzie babka i trzyma w reku HD2...

« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2010, 14:30:37 »
Podaj linka.

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 06, 2010, 15:17:21 »
A ja się pod petycją podpisałem już parę dni temu i dobrze będzie jak zrobi to każdy z Was, lepiej zrobić coś a nie pisać tekstów w stylu "wierzysz w cuda?". A jeżeli to odniesie skutek to ktoś ze sceptycznych niedowiarków powie chociaż dziękuję!
Kto chce niech się wpisuje i kto to wie, może się coś w tej materii ruszy.
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline weekend173t

• **
  • 111
  • Sprzęt: Htc Hd 2 (Leo), Samsung Soul SGH-U900
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 06, 2010, 15:26:18 »
Podpisane i dodane na facebook'a ;)

*

Offline SlipKnoT

• **
  • 104
  • What will you do when your system fails ?!
  • Sprzęt: Nokia e52
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 06, 2010, 15:53:52 »
Podpisałem i rozesłałem dalej do znajomych...

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 06, 2010, 16:56:24 »
Uwaga... Podczas czytania tego postu może powiać pesymizmem... ;)

Wg mnie nic taka petycja nie wskóra... Dlaczego? Bo jeśli WP7 ma wyjść za jakiś czas... A do tej pory nie pojawiło się żadne urządzenie, którego znalibyśmy oficjalną specyfikację z zainstalowanym W7. To skąd wiadomo czy HD2 będzie spełniał wymagania sprzętowe nowego systemu? To tak, jak by podpisywać petycję, w której będziecie chcieli żeby Windows 8 działał na obecnych netbookach... Ja tam jestem świadomy tego, że decyzję na temat tego, czy HD2 dostanie upgrade czy nie, należy do MS i HTC, a nie do "biednych" (nie chodzi tu bynajmniej o statut społeczny) użytkowników, którzy wydali po 2-3 k zł na HD2.
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 06, 2010, 17:20:01 »
jedno wiem na 100% jezeli nie bedzie update do w7 to na zawsze pozegnam sie z HTC.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 06, 2010, 17:39:39 »
Możecie mi wyjaśnić, po co wam ten badziew?

Jeżeli faktycznie potwierdzą się informacje o całkowitym braku zgodności z istniejącym oprogramowaniem oraz nie znajdzie się sposób (choćby hakerski) na uruchamianie normalnego, natywnego dla systemu oprogramowania, to na ***** komu taki system?

Oprogramowanie w Silverlight? A na cholerę mi to?

Jako, że WP7 jest gdzieś tam głęboko wciąż oparty od Windows CE w kolejnej wersji, mam nadzieję, że uda się do niego dokopać. Jeżeli nie - to dziękuję, postoję. Dokąd będę miał potrzebne oprogramowanie dla istniejącego WM6.5.1 i będzie działał mi Leo - będę go używał. Jak się skończy - to już MS podziękuję.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 06, 2010, 20:23:32 »
Widzisz Waldek, tak to już jest że ludzie się rzucają na nowości nieważne czy ma to sens, czy nie. Pokazaliby kolorowy WM z którego by się dało tylko dzwonić, ale byłby wypasiony graficznie, 3D, hologramy itd to i tak by były kolejki pod sklepami.
Niech sobie koledzy piszą, pewnie skutek będzie żaden, niech sobie wrzucają WP7, toż to przecież wolny kraj.
Ja osobiście poproszę ładny stabilny finalny ROM na 6.5 ewentualnie 6.5.x i dziękuję.

*

Offline Spili

• **
  • 236
  • Sprzęt: Blue Angel, N95 8GB, HTC HD2, SGSII, SGSIII, SGSIV
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 06, 2010, 20:30:07 »
Widzisz Waldek, tak to już jest że ludzie się rzucają na nowości nieważne czy ma to sens, czy nie. Pokazaliby kolorowy WM z którego by się dało tylko dzwonić, ale byłby wypasiony graficznie, 3D, hologramy itd to i tak by były kolejki pod sklepami.
Niech sobie koledzy piszą, pewnie skutek będzie żaden, niech sobie wrzucają WP7, toż to przecież wolny kraj.
Ja osobiście poproszę ładny stabilny finalny ROM na 6.5 ewentualnie 6.5.x i dziękuję.

Chłopie...

Lepiej mieć taką opcję niż nie mieć...
Komu się nie będzie podobało to nic nie rusza i jest zadowolony...
Jak kogoś kręci 7-mka to niech ma oficjalne wsparcie...

Mnie nie kręci 7-mka ale petycję wysłałem...
Może kiedyś mi się odwidzi a robota będzie już zrobiona...

Pełna demokracja  :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 07, 2010, 21:39:14 wysłana przez Spili »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 06, 2010, 21:32:29 »
Pełna demokracja  :)
No. Dokładnie to napisałem wyżej ;)

*

lipalipski

« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 06, 2010, 23:55:10 »
Potrzebnych jest minimum 10 000 osób , a na obecną chwilę zebrano ponad 2600 podpisów. Wszystkich zainteresowanych zachęcam do podpisania.
A dlaczego tylko 10.000? Dlaczego nie 100.000 albo 1.000.000 Jest jakaś ustawa lub regulamin to określający? Kiedy będzie 10.001 to MS uzna petycję, a jeśli 9.999 to na pewno nie?

Oczywiście nie podpisałem, nie podpiszę i nikogo to łańcuszków szczęścia namawiał nie będę.

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 07, 2010, 00:11:55 »
Potrzebnych jest minimum 10 000 osób , a na obecną chwilę zebrano ponad 2600 podpisów. Wszystkich zainteresowanych zachęcam do podpisania.
A dlaczego tylko 10.000? Dlaczego nie 100.000 albo 1.000.000 Jest jakaś ustawa lub regulamin to określający? Kiedy będzie 10.001 to MS uzna petycję, a jeśli 9.999 to na pewno nie?

Oczywiście nie podpisałem, nie podpiszę i nikogo to łańcuszków szczęścia namawiał nie będę.

Lipanski i Ci co przeciw - czy wy macie problem jakis ze sobą? Jakas pomoc wam potrzebna.
Sa ludzie i to w duzej wiekszosci, ktrorzy jednak chcieliby miec windowsa 7!
Ja także sie tu podpisuje i chociazby dlatego, ze bardzo lubie grac, a na WM7 gry beda tak samo pisane jak na Xbox w ok 90% wiec to duze ulatwienie dla programistow i mozemy pograc w calkiem ciekawe tytuly na naszym HD2.
To tylko jedna zaleta a jest ich duzo kto widzial filmiki wie.

Tak więc zejdzcie z odcisku, w poscie tym  mile widziane sa osoby, ktore jednak chca winda7 i podpisza petycję.
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 07, 2010, 00:37:14 »
Gdybym zobaczył na swoim Leosiu takie gry jak na Iphone to był bym bardzo zadowolony z tego, że wybrałem właśnie HD2. Czas pokaże, choć za bardzo nie ma na co liczyć.

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 07, 2010, 07:41:57 »
Zastanawiam się czy petycja jest kierowana do właściwego źródła.

Z tego co się ostatnio pojawiło w sieci to nie HTC mówi "nie" WM 7 dla HD2 ale Microsoft mówi "nie - dla sprzętów, które obecnie są już na rynku". 

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 07, 2010, 08:13:44 »

« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 07, 2010, 08:27:16 »
"Microsoft zapewnił jednocześnie, że nadal będą pojawiać się urządzenia z systemem Windows Mobile 6.5 i że będzie on wspierany jeszcze przez wiele lat." buahahahaha i co robią nam tym łaskę? Zaczyna mnie już wqrwiać takie podejście. Dobrze już ktoś napisał, że WinMo 6.5 spokojnie "poszedł by" na wielu starszych PDA. Ja się zapytam gdzie tu wsparcie? Od ponad roku debatowali? Toż to wtedy Leosia nie było na rynku. Microshit i jego wspaniały support...

*

lipalipski

« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 07, 2010, 10:46:54 »
Lipanski i Ci co przeciw - czy wy macie problem jakis ze sobą? Jakas pomoc wam potrzebna.

Tak więc zejdzcie z odcisku, w poscie tym  mile widziane sa osoby, ktore jednak chca winda7 i podpisza petycję.
misia34 i ktokolwiek widział, ktokolwiek wie -jak na razie to Wy macie problem i musicie jakieś petycje pisać. Ja nie mam żadnego, bo jeśli okaże się, że koniecznie chcę mieć WP7, a Leo nie będzie miał aktualizacji, to kupie sobie sprzęt z WP7.

A kogo mile widzisz w tym wątku nie obchodzi mnie, bo i ja mam prawo w nim swój pogląd wyrazić. Nie rozumiesz tego, to się chłopie lecz.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 07, 2010, 11:53:51 »
Panowie prosze się zachowywac. Bez wycieczek osobistych...
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 07, 2010, 17:28:28 »

misia34 i ktokolwiek widział, ktokolwiek wie -jak na razie to Wy macie problem i musicie jakieś petycje pisać. Ja nie mam żadnego, bo jeśli okaże się, że koniecznie chcę mieć WP7, a Leo nie będzie miał aktualizacji, to kupie sobie sprzęt z WP7.

A kogo mile widzisz w tym wątku nie obchodzi mnie, bo i ja mam prawo w nim swój pogląd wyrazić. Nie rozumiesz tego, to się chłopie lecz.

Lipanski lipe jakas tu odstawiasz!
Jasne, że możesz wyrazić swoje zdanie na temat WM7 na HD2, lecz temat ten akurat założony został by zachecic ludzi do podpisania owego formularza, a nie wyrazil swoje niecheci i niezadowolenie wobec HTC i Microsoftu.
Bo każdy wie, że i HTC i Microsoft i tak nas w chu...a robią, a my zmuszeni jesteśmy tańczyć jak nam zagrają.

PS. Nie wszyscy szastają sianem i mogą pozwolić sobie na nowy telefon kiedy tylko sie ukaże!
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 07, 2010, 19:30:02 »
... jeśli okaże się, że koniecznie chcę mieć WP7, a Leo nie będzie miał aktualizacji, to kupie sobie sprzęt z WP7.
Zgadzam się z zacytowanym zdaniem kolegi lipalipski. Nie mniej jednak rozumiem także stanowisko pozostałych dlatego też podpisałem się pod petycją. Zapewniam, że mniej to kosztuje niż robienie burzy w szklance wody. Jeśli można pomóc to dlaczego nie.

*

Offline mkursor

• **
  • 139
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 07, 2010, 20:54:17 »
Można jeszcze pisać bezpośrednio do HTC z tej strony: http://www.htc.com/europe/about_htc_bymail.aspx
Tutaj jest wzorcowy email w tej sprawie: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=5817651&postcount=3
Dla nieklikających:
dear HTC.

Let me start by thanking you for the design classic that is the HD2. Powerful, perfectly weighted, and eye catching.

Please ignore all the fools who think that you owe them something for nothing, and best of luck fighting the apple patent hounds.

Best wishes

;)

*

Offline Gi-Zi

• 24
  • HTC HD2
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 07, 2010, 21:30:54 »
Hmm..w tym wzorcowym mailu nie ma nic o prośbie o update do 7... To jakiś żart?
Jeśli dobrze zrozumiałem, bo anglik mi kuleje, to jest tylko o ignorowaniu komentarzy że nic nie robią i powodzeniu w walce z Apple czego osobiście nie popieram bo zerznięte jest patentów i pomysłów od cholery poczynając od sposoby zapakowania i jednego kabla do USB i ładowarki. to oczywiście moja opinia.
Ok. Do rzeczy. O tym czy WP7 jest fajny i użyteczny zdecyduje sam i nie potrzebuje komentarzy w styl " a po co Wam to..." bo od razu ciśnie mi się odpowiedz " a co Cię to obchodzi...". Osoby które piszą ze już nie spojrzą na HTC też maja jakiś problem, nikt w końcu nie powiedział że HD2 będzie miała 7 wieć o co chodzi? To jest tylko nasza gorąca prośba a HTC i MS mogą nam pójść na ręke ale nie muszą, więc nie ma co na nich psów wieszać.

*

Offline Forest89

• *
  • 79
    • TELEPOLIS.PL
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia N86 8MP
« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 07, 2010, 22:34:42 »
No dobra petycje złożyłem, ale jakoś nie bardzo mi zależy. Pewnie zanim wejdzie WP7 to zmienie sprzęt na nowszy :D

*

Offline mkursor

• **
  • 139
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 07, 2010, 23:16:49 »
To jakiś żart?

Można to tak potraktować :)

*

Offline uriuri

• 264
  • Sprzęt: Samsung S4 ZOOM
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 08, 2010, 08:48:59 »
Nie wiem skąd u niektórych ta naiwna wiara w nowe dzieło Microsoftu.
Mam do czynienia z ich systemami od o 10 lat i  nie zauważyłem aby szczególnie przejmowali się użytkownikami WM.
Od dziesięciu lat pod mobilne okienka ukazały sie dwie gry , które kojarzę z logo Microsoft : Age of Empires II  i jakaś prymitywna platformówka gdzie lata sie po biurach i gasi pożary ( miałem to jeszcze na Ipaqu ) , nadal najnowsze systemy obsługują tylko 65tyś kolorów , a konkurencja ma już dawno 16mln . Kto używa IE w swoim telefonie  ? Wszyscy lecą na Operze .
A jak okaże się , że nowy WM7 nie jest kompatybilny z AM lub TomTomem ? Wystarczy poczytać dział Zakupy - tam z 80% osób deklaruje chęć posiadania telefonu z WM ze względu na te nawigacje .
Za rok , gdy pojawią sie pierwsze wersje WP7 , HTC nie będzie już wspierać LEO ( co najwyżej jakieś poprawki ) , bo za nowy system (licencje) musieliby zapłacić Microsoftowi.
Jak ktoś z was kupi notebooka z Win XP , to potem piszecie petycje do HP , Dell czy Asusa że chcecie bezpłatnie Win7 , bo już sie pojawił na rynku ?