Peknieta szybka w hd2

• 49 Odpowiedzi
  • 19023 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline werdew

• *
  • 82
  • Sprzęt: Htc Hd2 leo / Htc TITAN X310e / Htc One x plus
Odp: Peknieta szybka w hd2
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 30, 2010, 18:02:53 »
Ubezpieczenie mam za darmo przy moim koncie bankowym. Jedyne  to co musiałem  zapłacić to około 120 zł udziału własnego.
A gdzie do konta dodają ubezpieczenie pda za free??

Lloyds TSB

No to musze zadzwonic i zapytac, tez mam tam konto.
HTC HD2....The phone that won't die

*

Offline skee

• **
  • 120
  • Sprzęt: Leoś
« Odpowiedź #31 dnia: Maj 27, 2010, 21:46:14 »
Serwus.

No i stało się, upadł mi Leoś na bruk przy wysiadaniu z samochodu, wysokość niewielka, może 60cm. Poszedł dotyk i niestety wyświetlacz i teraz pytanie - gdzie na Śląsku wymienię to "od ręki" ? średnio uśmiecha mi się czekać miesiąc na naprawę telefonu, i jak z ceną zestawu całego frontu ? wyrobimy się w 1k ?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #32 dnia: Maj 27, 2010, 22:23:41 »
Ceny naprawy masz przecież wyżej. A co do serwisu to jedyny oficjalny dla HTC w Polsce to niestety Regenersis...

*

Offline hubert

• **
  • 134
  • Sprzęt: Leo/Desire Z/Droid3/S3/Xperia Z/Z1/Z1 Compact
« Odpowiedź #33 dnia: Maj 28, 2010, 08:42:56 »
skee, koszt poniżej 1000, u mnie akurat ma to być 700 zł.
Poszukaj kogoś, kto Ci to zrobi, widziałem kiedyś na Allegro oferty napraw. Jeśli chcesz w autoryzowanym to tylko Regenersis. Ja czekam na naprawę od połowy kwietnia, bo HTC ma problem z częściami zamiennymi. Ponoć dziś ma trochę LCD dotrzeć do serwisu, ale HTC oficjalnie odpowiedziało mi, że dostawa ma być w ciągu 4 tygodni...

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #34 dnia: Maj 28, 2010, 08:59:25 »
Masakra z tymi wyswietlaczami, fakt, ze nic dziwnego skoro taki wielki i szklany, ale, zeby tyle czekac na czesc to jakis koszmar, niezle przesadzaja.

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #35 dnia: Maj 28, 2010, 09:20:13 »
Mówiłem jeszcze o tym w marcu, nie wiem czy HTC reglamentuje wyświetlacze czy po prostu regenersis wali w kulki. Przecież w każdym PDA wyświetlacz to jedna z podstawowych części a w LEO nawet dziecko się domyśli, że trzeba ich zamiawiać 100 sztuk minimum na jedno zamówienie. Chyba mają tam kogoś od logistyki, który stwierdzi, że schodzi im 70 lcd na miesiąc więc zamówić więcej, żeby klient nie czekał nie jest problemem.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline Rafi1980

• **
  • 143
  • HTC Sensation
  • Sprzęt: HTC Sensation
« Odpowiedź #36 dnia: Maj 30, 2010, 07:48:13 »
Moj do tej pory nie wrocil, czekaja na czesci okolo miesiaca:/ U mnie wstepnie powiedzieli 700 pln a kosztorysu do dzis dnia niemam, serwis jak za komuny nic nie wiedza i nic nie powiedza, prosze czekac :/ tylko na tyle ich stac.

Połączone: Maj 30, 2010, 07:48:35
Witam,

w załączniku koszty naprawy HD2 w Regenersis. Czas - równy miesiąc.

No nie wiem co ci się stało z tym HD2 ale ...  widzę na tej rozpisce obudowę metalową, 2x ten sam element, niby tani, ale czemu wpisują go dwa razy oddzielnie zamiast wpisać 2 sztuki?? No chyba, że szkło to ta pierwsza pozycja za +400 zł.

Na twoim miejscu bym się tym zainteresował tym kosztorysem ciut poważniej.

*

Offline skee

• **
  • 120
  • Sprzęt: Leoś
« Odpowiedź #37 dnia: Maj 30, 2010, 14:47:11 »
Dlatego właśnie mam burzę mózgów, z jednej strony szkoda utraty gwarancji, z drugiej czekać nie-wiadomo-ile na części podczas gdy znalazłem lokalny serwis który sprowadzi komplet na przyszły tydzień...

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #38 dnia: Maj 30, 2010, 18:24:42 »
To juz w ogole jest jajo, "autoryzowany" serwis sciaga czesci ponad miesiac, kiedy lokalny serwis teoretycznie majacy mniejsze mozliwosci robi to w tydzien.
W sumie jest nad czym myslec 700zl piechota nie chodzi, a z drugiej strony tyle czasu bez sprzetu.
Szkoda, ze nie ma zadnej alternatywy z WM na pokladzie, mozna by kupic cos innego, a Leo wyslac do serwisu, spokojnie czekac i pozniej go sprzedac.

*

Offline hubert

• **
  • 134
  • Sprzęt: Leo/Desire Z/Droid3/S3/Xperia Z/Z1/Z1 Compact
« Odpowiedź #39 dnia: Maj 31, 2010, 08:07:01 »
Odpukać, w piątek, po 43 dniach od zostawienia sprzętu w serwisie, dostałem SMS, że HD2 jest gotowy do odbioru.
Teraz mam nadzieję, że przy okazji wymiany LCD nie spieprzyli nic innego, bo Leo działał wcześniej idealnie...
Dziś się do nich wybieram...

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #40 dnia: Czerwiec 01, 2010, 10:07:33 »
Jeżeli komuś sie spieszy i nie chce czekac na serwis to moze kupuc i wymienic http://shop.brando.com/htc-hd2-replacement-lcd-display-with-touch-screen_p04386c0308d059.html
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

« Odpowiedź #41 dnia: Czerwiec 09, 2010, 22:11:13 »
Sluchajcie ja wymieniłem za 600 stówek caly telefon to znaczy wszystko bez flaków (wyswietlacz oraz cala obudowe jest jak nowka)

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!

« Odpowiedź #43 dnia: Sierpień 02, 2010, 15:10:13 »
fantom a gdzie naprawiałeś? ale ogólnie to 700zł za taką naprawę to za drogo, chyba kupie inny telefon niewiele dokładając.

*

Offline waspinator

• 46
  • Sprzęt: HTC HD2 -> HTC Sensation XE  :)
rozbita szybka...
« Odpowiedź #44 dnia: Wrzesień 17, 2010, 11:32:19 »
No i stalo sie..
Po 7 miesiacach mój oryginalny pokrowiec od Leosia wyrobil sie na tyle ze HD-k wylądował na betonie...
Nie będę mówił jak to boli - kto przezył ten wie. Szczescie w nieszcześciu Leoś stracił tylko na wyglądzie a reszta funkcji (w tym dotyk) funkcjonują bez zarzutu i telefon można "normalnie" użytkować.Chciałbym spytać czy ktoś wymieniał samą szybkę (ewentualnie szybkę z panelem dotykowym) w warunkach domowych oraz czy wymaga to jakiś specjalnych użądzeń oraz arcyzdolności manualnych.

Krótko mówiąc:
lepiej kupić coś takiego: http://allegro.pl/szybka-dotyk-htc-hd2-leo-t8585-warszawa-i1222246994.html i wymienić samemu, czy oddać to do serwisu ??

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
Odp: rozbita szybka...
« Odpowiedź #45 dnia: Wrzesień 17, 2010, 12:40:34 »
Bylo juz kilka razy na forum. Uzywaj szukajki, jako ze nowy to podaje link:
http://pdaclub.pl/forum/leo/peknieta-szybka-w-hd2/msg1265543/

*

Offline waspinator

• 46
  • Sprzęt: HTC HD2 -> HTC Sensation XE  :)
« Odpowiedź #46 dnia: Wrzesień 17, 2010, 13:07:21 »
Bylo juz kilka razy na forum. Uzywaj szukajki, jako ze nowy to podaje link:
http://pdaclub.pl/forum/leo/peknieta-szybka-w-hd2/msg1265543/

To że serwisy sie tym zajmują to ja wiem, z tym że kosz tj 350-400 pln (pomijajac serwis htc, ktory daje ceny z kosmosu). Zapytałem wyraźnie czy da się to zrobić w warunkach domowych przez osobe o przeciętnych zdolnościach manualnych. Poza postem z filmikiem ,link do tematu ktory rzuciłeś nie daje na to odpowiedzi, ludzie przerzucają się tam cenami naprawy z ktorych nic nie wynika. Przy czym nie chodzi mi o instrukcje "co i jak" (bo takową znaleść w sieci nie trudno) a o subiektywne odczucie możliwości "spartolenia" takiej wymiany.. czyt. opinie osób które podobną usterkę naprawiły same.

*

Offline Obiwan666

• 350
  • Sprzęt: Corby II :), SGS2
« Odpowiedź #47 dnia: Wrzesień 17, 2010, 13:25:57 »
Jak obejrzales ten filmik to sam sobie odpowiedz na to pytanie, ale tak czy inaczej obawiam sie ze dla tzw. "przecietnego Kowalskiego" temat nie do ruszenia "w warunkach domowych przez osobe o przeciętnych zdolnościach manualnych".

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #48 dnia: Wrzesień 17, 2010, 15:06:49 »
Scaliłem wątki bo dotyczą tego samego.
A co pytania o samodzielną wymianę: jeśli nie jesteś elektronikiem i nie masz doświadczenia w tego typu operacjach, to zdecydowanie nie polecam.

« Odpowiedź #49 dnia: Październik 08, 2010, 12:19:54 »
Czy ktoś już kupował szybkę z warstwą dotykową na ebay?
Np.

http://cgi.ebay.pl/Digitizer-LCD-Touch-Screen-Glass-for-HTC-HD2-HD-2-T8585-/400141800337?pt=PDA_Accessories&hash=item5d2a4f5391#ht_2888wt_1227

Przymierzam się do zakupu i wiadomo, jakby któryś sprzedawca był już przetestowany ... Wiadomo, że zakup z dalekiego wschodu zawsze obarczony jest większym ryzykiem :)