Pęknięcie obudowy

• 3 Odpowiedzi
  • 1115 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline kuba500

• 34
  • Sprzęt: 2x HTC TyTN II + Era G1 + HTC Desire + HTC HD2 :)
Pęknięcie obudowy
« dnia: Kwiecień 15, 2011, 22:15:00 »
Witam wszystkich,
Z góry zastrzegam że szukałem na forum ale nie było takiego tematu, więc zakładam nowy.
Mam pewien problem z moim HD2, mianowicie, pękła mi obudowa nad szparką do otwierania klapki baterii. Pęknięcie jest nieduże, długości paska między klapką a wyświetlaczem. Oprócz tego przy wspomnianej szparce łuszczy mi się lakier bezbarwny. Pytanie moje takie, czy Regenersis mi to uzna? Telefon ma jeszcze 1,5 roku gwarancji, tylko problem czy nie potraktują mi tego jako uszkodzenie mechaniczne? Telefon nigdy mi nie upadł, noszony od początku w oryginalnym pokrowcu od HTC, na rogach też widać że nie upadł, prócz tego małego wspomnianego defektu. Zero rys. Myślicie że uznają? Jakby jakaś dobra dusza mi szybko odpowiedziała byłbym wdzięczny bo chciałbym oddanie na gwarancji załatwić jutro rano.

*

Offline maniek9611

• **
  • 148
  • Sprzęt: Iphone SE
Odp: Pęknięcie obudowy
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 16, 2011, 08:37:49 »
Po mojemu, nigdy w życiu :( Odpiszą Ci że to uszkodzenie mechaniczne.

*

Offline kuba500

• 34
  • Sprzęt: 2x HTC TyTN II + Era G1 + HTC Desire + HTC HD2 :)
« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 20, 2011, 17:12:42 »
Dzięki za odpowiedź, nie mogłem wejść wcześniej na forum i odpisać ;) Sprzęcik został przyjęty do naprawy w niedziele (w centrum handlowym), mam nadzieje że szybko wróci ;) Nie powiedziałem że jest pęknięta obudowa, tylko że się restartuje, łuszczy się farba przy tej dziurze otwierającej klapkę i czasem nie można go wybudzić. Uznają? Bo w protokole przyjęcia do naprawy nie było słowa o obudowie ;) Może uznają że w transporcie pękła? :D

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 20, 2011, 19:34:26 »
I tego się trzymaj, jak wróci z pękniętą obudową to nie odbieraj.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 20, 2011, 19:35:59 wysłana przez ycbo »