Witam wszystkich serdecznie

Od wczoraj jestem posiadaczem HTC HD2

Póki co, zablokowałem internet sposobem ze strony HTC dodając nowe połączenie, ale mam pytanie.
1. Jakie dokładnie programy samoistnie pobierają dane z neta? Poza aktualizacją pogody, newsów i akcji giełdowych

Czy mając w pełni włączonego neta (żadne strony, tylko odblokowane połączenie) i aktualizując pogodę dla jednego miasta co 3 godziny, przekroczę pakiet 100mb miesięcznie?
2. Czy idzie zmienić ten zegarek w HTC? Znalazłem jakieś na internecie, ale nie chce na stałe go zmieniać, tylko żeby np był w jakiejś liście zegarków, da się tak?
3. Czy motywy które ściągam trafiają na listę motywów w ustawienia>dzisiaj, żebym mógł w każdej chwili go zmienić czy jest on nadpisywany za aktualny motyw? (jak w przypadku fajnych zegarków które znalazłem...)
4. Jeszcze pytanie na temat głównego ekranu, są tam 3 duże ikonki z możliwością rozwinięcia i ten pasek na dole. Widziałem na zdjęciach że ludzie na dole paska nie mieli, a te 3 duże ikonki były zamienione za 3 malutkie, od nieodebranych połączeń, smsów i czegoś jeszcze, da się to gdzieś ustawić czy trzeba ściągać jakieś motywy lub inne rzeczy?
5. Czy idzie wyłączyć dźwięk wybierania numeru?
6. Ostatnie pytanie dla posiadaczy orange

Jak sprawdzić ile MB z pakietu mi pozostało? Mam włączony od wczoraj pakiet 100MB, aktualizuje się tylko pogoda dla 1 miasta co 3h, i w głównym stanie konta (*103*#) wyskakuje że przekroczyłem kwotę usług o 1,25zł...