Padl system

• 6 Odpowiedzi
  • 1457 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline badzi0r

• **
  • 101
  • Sprzęt: HTC 10, HTC One, HTC HD2, Motoactv, Jabra Pulse
Padl system
« dnia: Wrzesień 15, 2010, 21:22:12 »
Ni stad ni zawad w polowie dnia dzisiaj padla mi Manila. Na poczatku nie chcial sie uruchomic skype.  Po restarcie nie dziala Manila i nie da sie zsynchronizowac przez active sync. W pewnym momencie mialem nawet sugestie zeby zrobic factory reset ale zanim to zrobie chcialbym pokopiowac najwiecej jak to mozliwe. Przede wszystkim chcialbym skopiowac wszystkie smsy i historie skype.
Jesli ktos ma jakies pomysly jak to odratowac lub jak zrobic kopie prosze o rady. :)
Windows dziala, tak na pol gwizdka.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Odp: Padl system
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 15, 2010, 22:49:42 »
Kopię zrobić programem do backupu. A jakim- było wiele razy.

*

Offline badzi0r

• **
  • 101
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 15, 2010, 23:18:01 »
Poki co, ten kretynski Leo bez pytania chyba sie jednak zresetowal. Chyba, bo widze ze pokasowalo mi konta email i SMSy ale HTC Sense dalej nie dziala. :(
Dzieki.

« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 16, 2010, 00:07:23 »
Skoro nie masz już nic do stracenia to wgraj nowy ROM i po kłopocie. A swoją droga to nic na świecie bez powodu się nie dzieje. A backup zawsze jest dobrze miec na PC

*

Offline badzi0r

• **
  • 101
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 16, 2010, 01:19:17 »
Chyba tak zrobie, znaczy pobawie sie ROMami. Dotychczas mialem oryginalny, latem jakos nie chcialo mi sie grzebac, teraz mam okazje. :-)
Backup kontaktow, kalendarza itp... mam na kompie, jak pisalem, nie mam tylko SMSow i historii Skype.
Poki co odgrzebalem starego Etena M800 i wszystko ladnie chodzi.
Mam na nim Pim Backup v2.8.0.0  - jest cos lepszego do backupu?
Najgorsze jest to ze tych ROMow to chyba z milion jest.
A ja potrzebuje jak najbardziej golego, sam sobie zainstaluje co potrzeba, tylko telefon mam brandowany.

« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 16, 2010, 21:52:07 »
Ja używam właśnie PIM i do samych kontaktów jest chyba najlepszy. Co do romu to jeżeli nie bawisz się w żadne androidy ani nic tylko ma byc stabilny itd to polecam romy od bysia. Romy z serii M oraz X mają start na dole więc rózni się dość znacznie od oryginału. Natomiast romy V oraz Z wyglądają jak oryginał tylko różnią się driverami tzn rom Z ma tyle RAMu co oryginał a rom V ma 576 ram czyli odblokowany. Ja sam używam wersji V ale z driverami 2.10 poniewaz bawie się też androidem. Ale jeżeli chcesz najlepiej to polecam V z driverami 2.13 bo póki co to najstabilniejszy rom i najbardziej dopracowany razem z romem kolegi Lobuz storm 1.2.9 ale ten ma dużo modyfikacji wyglądu. Pierwsze poczytaj FAQ przed instalacją.

*

Offline badzi0r

• **
  • 101
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 17, 2010, 22:13:05 »
Kontakty i kalendarz synchronizuje codziennie z Outlookiem wiec mam dobra kopie zapasowa, stracilem tylko SMSy i historie Skype'a.
Wczoraj sobie zainstalowalem oficjalny, tylko nowszy.
Bawilem sie kiedys troche ROMami, teraz mi przeszlo, ma dzialac. :-)
Ale dzieki za info (o ROMach), bo jeszcze sie do konca nie zdecydowalem i moge cos z ienic bez wielkiej straty czasu. W ogole jest odczuwalne to odblokowanie RAMu? Czy wiaze sie to np. ze zmiejszeniem stabilnosci i nie warto sobie glowy zawracac a Leo i tam ma wystarczajaco pamieci?
A na koniec, interesuja mne tylko angielskie ROMy.