Otterbox defender

• 59 Odpowiedzi
  • 15522 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline delibear

• 269
  • Sprzęt: IPAQ614c → HTC HD2 → HOX
Odp: Otterbox defender
« Odpowiedź #30 dnia: Listopad 24, 2010, 16:22:06 »
1. Jedyny upadek, jaki zaliczył Leo w Defenderze, to z wysokości 50cm walnął na podłogę (upadł uderzając narożnikiem) - bez najmniejszego uszczerbku.
2. W zestawie jest dwuczęściowa plastikowa obudowa z przezroczystym materiałem pokrywającym ekran. Na to zakłada się gumową osłonę. Do tego "ten plastik" (uchwyt na rysik) z klipsem do paska - to jest cały zestaw Defender'a.
3. Co do gps i uchwytu samochodowego, to nie mam pojęcia, gdyż nie używam Leo jako navi - mam od tego osobny zestaw.
4. Zupełnie nie zauważyłem, żeby grzała się obudowa defendera

Nazwę sprzedawcy z allegro wysyłam na pw. 
« Ostatnia zmiana: Listopad 24, 2010, 22:04:14 wysłana przez delibear »

*

Offline looxim

• 15
  • Sprzęt: HD2 3.14
« Odpowiedź #31 dnia: Listopad 24, 2010, 21:33:08 »
Również bym prosił o jakichś zaufanych sprzedawców z allegro.
Myślę, że więcej osób też by o to prosiło (oczywiście jeśli nie jest to wbrew regulaminowi...)

*

Offline Adamela

• **
  • 124
  • Sprzęt: Xperia Z3 Compact
« Odpowiedź #32 dnia: Listopad 25, 2010, 12:31:41 »
Ja swoje obudowy kupowałem u tego sprzedawcy http://www.alleshop.pl/product-pol-5183-OtterBox-Defender-Case-for-HTC-Touch-HD2-Black.html. Ma on też swoje konto na allegro.
Pozdrawiam i mam nadzieję , że regulaminu nie naruszyłem.

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #33 dnia: Grudzień 06, 2010, 07:05:21 »
Kupiłem, wg. mnie podnosi poziom bezpieczeństwa hd2 - dobrze robi na psychikę :)
Poleci mi ktoś jeszcze uchwyt do szyby samochodowej, w którym można umieścić HD2 z założonym otterboxem? a może da się jakoś wykorzystać ten plastyk z klipsem do paska?

*

Offline rafgam

• 43
  • Sprzęt: Xperia Z;   aAM EU
« Odpowiedź #34 dnia: Grudzień 14, 2010, 19:06:01 »
  • co powinno być w zestawie? czy ten plastyk z klipsem to wyposażenie standardowe?
  • jak jest z uchwytem do szyby samochodowej (jeszcze nie kupiłem) czy ma być jakiś specjalny?
  • czy testował ktoś upadek telefonu (oczywiście przypadkowy)w tym futerale?
  • pisaliście, że nie wpływa on na zasięg operatora.. czy GPS'owi również nie przeszkadza?
  • kwestia temperatury pracy urządzenia - czy nie będzie się przegrzewać?
W końcu zdecydowałem się na zakup Defendera i mogę zdać pierwszą wstępną relację
Ad1 - standard
Ad2 - używam uniwersalnego (regulowanego), oryginalnego uchwytu HR - działa b. dobrze
Ad3 - osobiście jeszcze nie miałem okazji testować  :)
Ad4 - żadnych problemów z GSM i GPS
Ad5 - wg obserwacji raczej bez szans na ogrzanie się w dzisiejszych temperaturach  :)

Co do moich wcześniejszych zastrzeżeń - najmniejszych (!) problemów z dostępem i czułością ekranu w rogach (czego nie mogę powiedzieć o skórzanym etui z Krusella z odpinaną klapką). Także bez problemów z ładowaniem (mam jedną nieco grubszą przejściówkę - wpina się dobrze, ale na styk - możliwe że są nieco większe kt. by nie weszły).
Jedyny minus - gumowa część obudowy troczę "łapie" pył i kurz, ale pod ekran nic się nie dostaje.
Generalnie mogę zdecydowanie polecić zakup - szczególnie do użytku "niebiurowego" (ja - głównie na narty i innych sportów w terenie). Do pracy raczej będę używał Krusella ze względu na bardziej "biznesowy"  :) wygląd. Szczególnie mocowanie OtterBoxa do paska potężnym plastikowym elementem z klipsem zupełnie nie pasuje np. do marynarki - choć sama obudowa nie jest specjalnie "outdoorowa".
Przy okazji - opracowałem też patent na mocowanie smyczy (lubię i czasem muszę rozmawiać przez tel. na nartach - często na wyciągach - i do tej pory była to czynność lekko stresująca). Można przełożyć cienka typową żyłkę - końcówkę smyczy - przez otwór w obudowie OtterBoxa mieszczący się poniżej przycisku strzałki (odpowiadającym małemu otworowi mikrofonu w HD2, obok USB). Powrót żyłki przekładam od strony miejsca na USB i dopiero potem wkładam do środka Leosia i zamykam bez większego problemu obudowę.
Pozdrawiam
rafgam

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #35 dnia: Styczeń 12, 2011, 19:53:52 »
Już niebawem stanę się użytkownikiem HD2 i chcę go ochronić przed stłuczeniami ekranu, który, z tego co widzę, chyba częściej się tłucze niż w innych telefonach z ekranami pojemnościowymi. Czy Commuter też się nada, czy Defender będzie znacznie lepszy? Obudowa nie musi być super chroniona, podstawa to ekran. Jak bardzo obie wersje pogrubiają Leosia? Z góry dzięki za pomoc :)
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

*

Offline Pawel83

• 414
« Odpowiedź #36 dnia: Styczeń 13, 2011, 07:36:15 »
W Defenderze telefon jest około dwa razy grubszy. ale i tak da sie go nosic w kieszeni koszuli.

*

Offline Kozak

• 517
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #37 dnia: Styczeń 13, 2011, 17:32:14 »
To trochę kiepsko, a jak z grubością Commutera?
Hermes -> BB 8310 + N810 -> i780 + N810 -> i5700 -> HD2 -> DHD @ Android Revolution HD 5.1.11 & no-Sense 0.15

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #38 dnia: Styczeń 13, 2011, 20:45:09 »
commuter nie jest az tak tragiczny, imho swietnie wyglada, no ale jednak powieksza optycznie leosia. :S jakis czas temu przestalem go nosic i wrocilem do stockowego pokrowca. co do ochrony ekranu, to moze i troche zamortyzowac przy upadku jako iz ekran jest minimalnie zapadniety w tej obudowie a do tego gumowy element chroni narozniki.

« Odpowiedź #39 dnia: Styczeń 14, 2011, 08:00:02 »
Mam do sprzedania otterbox'a defendera. Gdyby ktoś był zainteresowany to proszę na PW. Jak dla mnie to jednak zbyt powiększa telefon a ja przyzwyczaiłem sie do noszenia telefonów przy pasku. Co do ochrony telefonu to otterbox defender wart jest swojej ceny.

[mod]Przypominam, że do ogłoszeń jest odpowiedni dział.[/mod]
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2011, 11:20:44 wysłana przez vonski »

*

Offline Adamela

• **
  • 124
« Odpowiedź #40 dnia: Styczeń 14, 2011, 11:31:04 »
To trochę kiepsko, a jak z grubością Commutera?

Jako że posiadam dwa Leo, jeden w obudowie Defender a drugi w Commuter, to postanowiłem je pomierzyć (suwmiarką).

Goły Leo                   :   długość 121mm , szerokość 67mm , grubość  13mm

Z Commuterem        :                124,5                      71                       15,5

Z Defenderem          :                129,5                      74,5                    18,5
(bez dodatkowej nakładki plastikowej z zatrzaskiem)

Więc pisanie , że z defenderem jest dwa razy grubszy , to chyba lekka przesada. Pozdrawiam.

PS> Tak na marginesie ,tak jak pisałem wcześniej ,  w Defenderze usunąłem fabryczną szybkę z obudowy ( zbierało się pod  nią mnóstwo brudu) i nakleiłem na wyświetlacz folię Invisible Shield . W samochodzie używam uchwytu HR ( do dużyh PDA ) i oba Leony można używać zamiennie. Zrobiłem tylko małą modyfikację i na krawędzie szczęk dokleiłem kawaki pianki, tak by trzymały Leosie od przodu. Nie trzeba wtedy ich za bardzo ściskać , i nie grozi im wypadnięcie z uchwytu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 14, 2011, 12:01:05 wysłana przez Adamela »

« Odpowiedź #41 dnia: Styczeń 18, 2011, 20:56:17 »
Witam wsztstkich Mam mały problem od około pół roku mój HD2 wsadzony jest  OtterBox DEFENDER i tydzień temu uznałem ze trzeba  OtterBox DEFENDERA umyć bo się bardzo zabrudził, zakurzył .Umyłem go to wszystko w wodzie z mydłem i teraz jak założę go na telefon to na wyświetlaczy miedzy ekranem telefonu a folią boxa znajdują sie pechyrzyki powietrza które uprzykrzają korzystanie z telefonu . CO MAM TERAZ ZROBIĆ ŻEBY BYŁO GŁADKO BEZ TYCH PECHĘRZYKÓW POWIETRZA.

« Odpowiedź #42 dnia: Styczeń 18, 2011, 21:20:41 »
Wydaje mi się, że to będzie raczej woda niż powietrze. Wysusz porządnie otterbox'a i powinno być OK.

« Odpowiedź #43 dnia: Styczeń 18, 2011, 21:59:35 »
Wydaje mi się, że to będzie raczej woda niż powietrze. Wysusz porządnie otterbox'a i powinno być OK.

to nie jest woda bo jak zdejmę to wszystko jest suche ,nawet jak założę samą górę i przejadę palcem odrazu pojawia sie taka duża plama

*

Offline McAron

• **
  • 128
  • Sprzęt: HTC HD2 , SPV M650 , AM 6.6
« Odpowiedź #44 dnia: Styczeń 19, 2011, 09:24:39 »
Spróbuj raz jeszcze dokładnie umyć (samą wodą) wewnętrzną stronę folii OtterBoxa, dokładnie wysusz a następnie przetrzyj raz jeszcze używając antystatycznego płynu do czyszczenia ekranów LCD. Być może powodem tego co się stało jest właśnie ... mydło. Często pozostaje po nim cienka, niewidoczna warstwa (tzw. film), która powoduje, że folia nie będzie przylegała do ekranu.

*

Offline giciu

• *
  • 70
« Odpowiedź #45 dnia: Styczeń 19, 2011, 16:49:41 »
jeśli masz płyn do mycia ekranów LCD (lub mokre szmatki do tychże) to umyj  folię ochronną Otterboxa od wewnętrznej strony - będzie ok.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 19, 2011, 16:55:22 wysłana przez giciu »

« Odpowiedź #46 dnia: Styczeń 19, 2011, 21:09:50 »
zrobiłem tak jak kazaliście i nie ma żadnych zmian

*

Offline Adamela

• **
  • 124
« Odpowiedź #47 dnia: Styczeń 20, 2011, 12:53:42 »
A nie lepiej pozbyć się tej szybki, i zastosować folię bezpośrednio na wyświetlacz?

*

Offline giciu

• *
  • 70
« Odpowiedź #48 dnia: Styczeń 20, 2011, 15:06:54 »
Uczciwie nie wiem czemu nie pomogło - zawsze po myciu Defendera przecieram ekran leo i folie płynem do LCD i nie mam efektu tęczy.

*

Offline Betoniarka

• 48
  • Sprzęt: Mio A701->Asus P535->HTC HD2
« Odpowiedź #49 dnia: Styczeń 21, 2011, 22:55:34 »
Bry...
Zanabylem sobie Otterboxa Defendera. Rewelacja :D
1. Pleckow nie uzywam, strasznie wielkie.
2. Szybka otterboxa jednak sie rysuje. Jest jakas pasujaca folia ochronna, czy przyciac z uniwersalnej?
3. Kupilem sobie uchwyt:
http://cgi.ebay.pl/SlipGrip-OtterBox-Defender-Car-Mount-4-HTC-T-Mobile-HD2-/400159916734?pt=PDA_Accessories&hash=item5d2b63c2be
Czekam az przysla :D
Mio A701->Asus P535->HTC HD2

*

Offline Pawel83

• 414
« Odpowiedź #50 dnia: Styczeń 22, 2011, 13:04:16 »
3. Kupilem sobie uchwyt:
http://cgi.ebay.pl/SlipGrip-OtterBox-Defender-Car-Mount-4-HTC-T-Mobile-HD2-/400159916734?pt=PDA_Accessories&hash=item5d2b63c2be

Odezwij się proszę, jak sprawuje się ten uchwyt, podczas jazdy samochodem. Ja kupiłem uniwersalny, i jak nie włożę w niego telefonu - to strasznie trzeszczy, jak telefon włożę - to się trzęsie. A nie wiedziałem nawet, że jest specjalny do Otterbox'a :)

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #51 dnia: Styczeń 22, 2011, 14:15:58 »
3. Kupilem sobie uchwyt:

A sprawdziłeś dokładnie co kupujesz?? Czy przeczytałeś dokładnie opis aukcji?? Tam jest wyraźnie napisane, że dotyczy on a HD2 w wersji amerykańskiej, a więc również amerykańskiej wersji OtterBox'a.

Nie wiem oczywiście jakie są różnice wielkościowe, ale są i coś może ci nie pasować.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline Betoniarka

• 48
« Odpowiedź #52 dnia: Styczeń 22, 2011, 20:42:01 »
A sprawdziłeś dokładnie co kupujesz?? Czy przeczytałeś dokładnie opis aukcji?? Tam jest wyraźnie napisane, że dotyczy on a HD2 w wersji amerykańskiej, a więc również amerykańskiej wersji OtterBox'a.

Nie wiem oczywiście jakie są różnice wielkościowe, ale są i coś może ci nie pasować.
Na stronie Otterboxa jest specyfikacja podana dla wersji US. Sprawdzilem wymiary i z dokladnoscia do 0.01mm pokrywaja sie z wymiarami mojego futeralu. Jakprzyjdzie to sie prekonamy :D
Odezwij się proszę, jak sprawuje się ten uchwyt, podczas jazdy samochodem. Ja kupiłem uniwersalny, i jak nie włożę w niego telefonu - to strasznie trzeszczy, jak telefon włożę - to się trzęsie. A nie wiedziałem nawet, że jest specjalny do Otterbox'a :)
Oczywiscie, ze dam znac jak sie spisuje. Na codzien jezdze Jeepem na terenowych oponach, wiec samochod ma niezle wibracje. Uchwyty uniwersalne nie daja rady. Zobaczymy jak sie spisze produkt z USA :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Styczeń 22, 2011, 20:47:04 wysłana przez Betoniarka »

*

Offline rafgam

• 43
  • Sprzęt: Xperia Z;   aAM EU
« Odpowiedź #53 dnia: Styczeń 23, 2011, 13:43:06 »

Mam uchwyt uniwersalny z HR (wraz z oryginalnym giętkim pałąkiem i przyssawką) - sprawuje się świetnie. Nic nie trzeszczy, wibracje tłumi dość dobrze.

*

Offline Betoniarka

• 48
« Odpowiedź #54 dnia: Styczeń 28, 2011, 16:52:03 »
Bry...
Dostalem wczoraj przesylke z USA, a w niej uchwyt do HTC HD2 ubranego w Otterbox Defender....
Zalety:
- pasuje idelanie i bardzo dobrze trzyma Otterboxa
- trzesie sie tak samo jak wszystkie uchwyty na gietkim ramieniu, czyli niezauwazalnie.
Wady:
- nie da sie odlaczyc samych pleckow od ramienia celam uzycia innego ramienia
- placki sa monolityczne, wiec jezeli HD2 bedzie sie grzal, to niestety chlodzenie bedzie utrudnione

To spostrzezenia z jednego wieczora, ale generalnie jestem zadowolony  :ok:

*

Offline pataj

• 2
  • Sprzęt: Leo, Artemis
« Odpowiedź #55 dnia: Luty 01, 2011, 05:35:35 »
Witam,
widzę że jest tu wielu zadowolonych Defenderowców  :ok: Mam do was pytania:
1. Jak jest z "matowością" oryginalnej szybki Defendera? Zależy mi na eliminacji refleksów. Czy raczej ujdzie ona w tłoku czy lepiej od razu kupić folię matową na wyświetlacz a szybkę usunąć?
2. Jak jest z jakością trzymania tego klipsa do paska? Czy trzyma na tyle mocno, że nie zsuwa się podczas siadania czy biegania?
3. Czy jest możliwość regulacji pion/poziom pozycji defendera na pasku?

*

Offline delibear

• 269
  • Sprzęt: IPAQ614c → HTC HD2 → HOX
« Odpowiedź #56 dnia: Luty 01, 2011, 10:37:09 »
Witam,
widzę że jest tu wielu zadowolonych Defenderowców  :ok: Mam do was pytania:
1. Jak jest z "matowością" oryginalnej szybki Defendera? Zależy mi na eliminacji refleksów. Czy raczej ujdzie ona w tłoku czy lepiej od razu kupić folię matową na wyświetlacz a szybkę usunąć?
2. Jak jest z jakością trzymania tego klipsa do paska? Czy trzyma na tyle mocno, że nie zsuwa się podczas siadania czy biegania?
3. Czy jest możliwość regulacji pion/poziom pozycji defendera na pasku?
Ad.1 Nie zauważyłem żadnych problemów z refleksami na słońcu, czy przy sztucznym oświetleniu (ale to sprawa subiektywna)
Ad.2 Klips trzyma do paska naprawdę mocno (ostatnio podczas zabawy z dzieckiem parę razy zahaczyłem defenderem przyczepionym do paska i jedyne co zauważyłem, to ... ruch spodni razem paskiem i przyczepionym defenderem  :D   - w podobnej sytuacji klips z krusela kiedyś mi się połamał)
Ad.3 Możliwy jest obrót 360 stopni

*

Offline pataj

• 2
  • Sprzęt: Leo, Artemis
« Odpowiedź #57 dnia: Luty 01, 2011, 10:58:26 »
Wielkie dzięki za pomoc :grin:

*

Offline ppardala

• *
  • 63
  • Sprzęt: LEO ♠Duttys™ HD2 V22♠
« Odpowiedź #58 dnia: Luty 09, 2011, 21:38:24 »
zasugerowany tym tematem (oraz radą kolegi), postanowiłem zamówić Defendera na allegro ...
i tu moja przestroga przed zakupami u niejakiego McTech (http://allegro.pl/sklep/14184124_mctech)
Towar zamówiony 16 stycznia i w tym samym dniu opłacony, do dzisiaj mam jedynie zapewnienia, że będzie na dniach. Czekam cierpliwie.
----------------------------------------
pozdrawiam,
Paweł

*

Offline looxim

• 15
  • Sprzęt: HD2 3.14
« Odpowiedź #59 dnia: Luty 10, 2011, 20:48:00 »
zasugerowany tym tematem (oraz radą kolegi), postanowiłem zamówić Defendera na allegro ...
i tu moja przestroga przed zakupami u niejakiego McTech (http://allegro.pl/sklep/14184124_mctech)
Towar zamówiony 16 stycznia i w tym samym dniu opłacony, do dzisiaj mam jedynie zapewnienia, że będzie na dniach. Czekam cierpliwie.

Kupiłem w grudniu 2x Deff u tego samego sprzedawcy - minus jego, że pisze iż towar na magazynie, a w rzeczywistości sprowadza po kilka sztuk (chyba z GB), plus - że towar dotarł do mnie - co prawda po 2 tygodniach, ale dotarł... :)