- co powinno być w zestawie? czy ten plastyk z klipsem to wyposażenie standardowe?
- jak jest z uchwytem do szyby samochodowej (jeszcze nie kupiłem) czy ma być jakiś specjalny?
- czy testował ktoś upadek telefonu (oczywiście przypadkowy)w tym futerale?
- pisaliście, że nie wpływa on na zasięg operatora.. czy GPS'owi również nie przeszkadza?
- kwestia temperatury pracy urządzenia - czy nie będzie się przegrzewać?
W końcu zdecydowałem się na zakup Defendera i mogę zdać pierwszą wstępną relację
Ad1 - standard
Ad2 - używam uniwersalnego (regulowanego), oryginalnego uchwytu HR - działa b. dobrze
Ad3 - osobiście jeszcze nie miałem okazji testować

Ad4 - żadnych problemów z GSM i GPS
Ad5 - wg obserwacji raczej bez szans na ogrzanie się w dzisiejszych temperaturach

Co do moich wcześniejszych zastrzeżeń - najmniejszych (!) problemów z dostępem i czułością ekranu w rogach (czego nie mogę powiedzieć o skórzanym etui z Krusella z odpinaną klapką). Także bez problemów z ładowaniem (mam jedną nieco grubszą przejściówkę - wpina się dobrze, ale na styk - możliwe że są nieco większe kt. by nie weszły).
Jedyny minus - gumowa część obudowy troczę "łapie" pył i kurz, ale pod ekran nic się nie dostaje.
Generalnie mogę zdecydowanie polecić zakup - szczególnie do użytku "niebiurowego" (ja - głównie na narty i innych sportów w terenie). Do pracy raczej będę używał Krusella ze względu na bardziej "biznesowy"

wygląd. Szczególnie mocowanie OtterBoxa do paska potężnym plastikowym elementem z klipsem zupełnie nie pasuje np. do marynarki - choć sama obudowa nie jest specjalnie "outdoorowa".
Przy okazji - opracowałem też patent na mocowanie smyczy (lubię i czasem muszę rozmawiać przez tel. na nartach - często na wyciągach - i do tej pory była to czynność lekko stresująca). Można przełożyć cienka typową żyłkę - końcówkę smyczy - przez otwór w obudowie OtterBoxa mieszczący się poniżej przycisku strzałki (odpowiadającym małemu otworowi mikrofonu w HD2, obok USB). Powrót żyłki przekładam od strony miejsca na USB i dopiero potem wkładam do środka Leosia i zamykam bez większego problemu obudowę.
Pozdrawiam
rafgam