Okładki albumów w HTC HD2 - raz się wyświetlają raz nie oraz opcja pobierania

• 15 Odpowiedzi
  • 6638 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
Od razu wspomnę, że przekopałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania, a na pewno nie dotyczące Sense UI.

Mam problem z okładkami albumów w moim LEO. Dla niektórych płyt okładka się wyświetla od razu, a dla innych nie. Czytałem w wątkach dedykowanych TF3D, że wystarczy, by plik miał w TAGu okładkę. Niestety to nie pomaga. Tutaj wszystko wygląda jakby rządziło się swoimi prawami:

okładka jest w pliku *.JPG z dowolną nazwą - okładka raz się wyświetli, raz nie
zmieniam nazwę na "folder.jpg" - okładka się wyświetla (po restarcie)
okładka jest w TAGu MP3 - w ogóle się nie wyświetli

Teraz mam takie pytania:
- jaki musi być TAG w pliku MP3 by okładka była prawidłowo wyświetlana? Zależy mi właśnie na rozwiązaniu tego zagadnienia, bo wszystkie MP3 w swoich zbiorach mam z tagami ID3 z zawartą okładką i nie uśmiecha mi się teraz dla każdego utworu szukać bądź ekstraktować okładkę z TAGu, by odtwarzacz ją poprawinie wyświetlał...

- funkcja pobierania okładek działa co najmniej dziwnie - nie pobiera mi okładki dla NAZWY albumu, lecz mam wrażenie, że szuka okładki na podstawie tytułów utworów zawartych w albumie. Można to jakoś naprawić, przerobić? Jak dodać innego "dostawcę" okładek (innego niż Gracenote)?

Dla przykładu:
- dla albumów wykonawcy Mobb Deep - wszystko ok
- dla albumów wykonawcy Xzibit - wszystko ok
ale już:
- dla składanki Dream Dance vol.55 pobrał mi okładkę z  płyty Scooter - Under the Radar (jedna z piosenek z tej płyty znajduje się w składance)
- dla składanki Dream Dance vol.53 - okładka od Dreams - Cafe del Moar
- dla albómów wykonawcy CJ Stone - okładka od albumów wykonawcy... Rolling Stones xD

itd.

- następne pytanie tyczy się plików z "okładką" pobraną przez odtwarzacz, czyli ~hTC_album.vin . Jak to edytować?
-

*

Offline Infinity

• *
  • 84
  • Sprzęt: HTC HD2 (HTC Polska)
Przyłączam się do pytania, mam ten sam problem .. na dodatek kiedy wykryło mi dwie okładki z większej ilości albumów, to w HTC Sense nie działa Play, gdy chcę włączyć muzykę. Przycisk ten nie daje żadnej reakcji i otwory się nie uruchamiają.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Dla przykładu:
- dla albumów wykonawcy Mobb Deep - wszystko ok
- dla albumów wykonawcy Xzibit - wszystko ok
ale już:
- dla składanki Dream Dance vol.55 pobrał mi okładkę z  płyty Scooter - Under the Radar (jedna z piosenek z tej płyty znajduje się w składance)
- dla składanki Dream Dance vol.53 - okładka od Dreams - Cafe del Moar
- dla albómów wykonawcy CJ Stone - okładka od albumów wykonawcy... Rolling Stones xD
Ja bym powiedział, że Twój Leo ma dobry gust muzyczny i wie co grac a co nie   :mrgreen:

*

Offline Syndicate

• *
  • 86
  • Sprzęt: HP Ipaq RX1950, HP Ipaq H4150, Asus MyPal A696
Nie wiem jak naprawić ten problem. U mnie nie występuje.

Posługuję się poniższym programikiem.
http://www.mp3tag.de/en/

Wszystkie okładki wczytuje Leon bez żadnego problemu. Jak nie znajdzie program okładki ściągasz z google i doklejasz ręcznie do programu. Obojętnie jaki rozmiar nawet. Wszystko dopasowuje sam i po sprawie. Naprawdę polecam, bo działa rewelacyjnie.
W kolekcji (stan - nowe):
Palm IIIXe, 3com Palm IIIe, 3com IIIx, 3com Palm Pilot, Palm V, Palm Vx, PALM VIIx, Palm m515, Handspring Visor, Handspring Visor Deluxe

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
@vonski - bardzo przydatna odpowiedź. Pochwal się czego ty słuchasz - ocenimy.

@Syndicate - dzięki za odp - spróbuję  :ok:

Jednak na resztę pytań nie ma odpowiedzi, może któryś z kucharzy ma jakąś solucję?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
Napisałem przecież, że Twój Leo ma dobry gust, więc nie trudno chyba wywnioskować, że słucham podobnych klimatów.
HaIPeHaOPe ;)

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
A guzik w zakladce muzyka do aktualizacji okladek nie dziala ? .. wydaje sie najprosciej
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline Syndicate

• *
  • 86
  • Sprzęt: HP Ipaq RX1950, HP Ipaq H4150, Asus MyPal A696
Cieszę się, że mogłem pomóc  :ok:
W kolekcji (stan - nowe):
Palm IIIXe, 3com Palm IIIe, 3com IIIx, 3com Palm Pilot, Palm V, Palm Vx, PALM VIIx, Palm m515, Handspring Visor, Handspring Visor Deluxe

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
A guzik w zakladce muzyka do aktualizacji okladek nie dziala ? .. wydaje sie najprosciej
Heh.. Przeczytaj raz jeszcze co pisałem. Prościej ale lipnie.

czy ktos z Was wie jak zlikwidowac problem ktory polega na tym, ze z cala pelnoscia dobrze otagowalem wszystkie utwory i albumy ktore umiescilem na karcie telefonu, sprawdzilem to na winampie i iTunes oraz na Mp3tag... Prawidlowe okladni pojawiaja mi sie w Windows Media Playerze na telefonie ale na tym glownym odtwarzaczy telefonu pojawiaja mi sie jakies ktore on pobral z sieci  inie moge sie ich pozbyc. Zgralem wzystko na kompa, powownie potagowalem nigdzie ich nei widac ale przy odtwarzaczu z telefonu znow sie pojawiaja. Mozna gdzie sznalesc  i edytowac jakis plik czy katalog gdzie HTC unmieszcza te niechcine przeze mnie okladki? Pozdr.

*

Offline mackus

• 270
  • Sprzęt: lg swift 3d p920
ja mam problem, że w ogóle mi nie pobiera leo okładek (rom energy)

*

Offline delibear

• 269
  • Sprzęt: IPAQ614c → HTC HD2 → HOX
ja mam problem, że w ogóle mi nie pobiera leo okładek (rom energy)
Też mam Energy Rom i też nie pobiera okładek. Gdzieś na forum xda wyczytałem, że "ten typ tak ma" :)
Okładki pobieram przez Windows Media Playera, a potem synchronizuję z LEO i w ten sposób wyświela mi wszystkie okładki. Zawsze to jakiś sposób...

*

Offline mackus

• 270
przez WMP na kompie ściągasz okładki, apotem activ sync synchronizujesz i masz okładki na htc?też doczytałem ze na energy jest tak właśnie

*

Offline delibear

• 269
przez WMP na kompie ściągasz okładki, apotem activ sync synchronizujesz i masz okładki na htc?też doczytałem ze na energy jest tak właśnie
Tak właśnie  :ok:

*

Offline mackus

• 270
coś mi to nie za bardzo działa:/ jak zrobie synchro to potem jedna okładka przyczepia się do wszystkich, mimo ze wmp znalazł wszystkie...

*

Offline delibear

• 269
coś mi to nie za bardzo działa:/ jak zrobie synchro to potem jedna okładka przyczepia się do wszystkich, mimo ze wmp znalazł wszystkie...
U mnie okładki są przypisane do danego albumu. Spróbój opcję synchronizacji z urządzeniem przenośnym w WMP