Od razu wspomnę, że przekopałem forum i nie znalazłem odpowiedzi na wszystkie pytania, a na pewno nie dotyczące Sense UI.
Mam problem z okładkami albumów w moim LEO. Dla niektórych płyt okładka się wyświetla od razu, a dla innych nie. Czytałem w wątkach dedykowanych TF3D, że wystarczy, by plik miał w TAGu okładkę. Niestety to nie pomaga. Tutaj wszystko wygląda jakby rządziło się swoimi prawami:
okładka jest w pliku *.JPG z dowolną nazwą - okładka raz się wyświetli, raz nie
zmieniam nazwę na "folder.jpg" - okładka się wyświetla (po restarcie)
okładka jest w TAGu MP3 - w ogóle się nie wyświetli
Teraz mam takie pytania:
- jaki musi być TAG w pliku MP3 by okładka była prawidłowo wyświetlana? Zależy mi właśnie na rozwiązaniu tego zagadnienia, bo wszystkie MP3 w swoich zbiorach mam z tagami ID3 z zawartą okładką i nie uśmiecha mi się teraz dla każdego utworu szukać bądź ekstraktować okładkę z TAGu, by odtwarzacz ją poprawinie wyświetlał...
- funkcja pobierania okładek działa co najmniej dziwnie - nie pobiera mi okładki dla NAZWY albumu, lecz mam wrażenie, że szuka okładki na podstawie tytułów utworów zawartych w albumie. Można to jakoś naprawić, przerobić? Jak dodać innego "dostawcę" okładek (innego niż Gracenote)?
Dla przykładu:
- dla albumów wykonawcy Mobb Deep - wszystko ok
- dla albumów wykonawcy Xzibit - wszystko ok
ale już:
- dla składanki Dream Dance vol.55 pobrał mi okładkę z płyty Scooter - Under the Radar (jedna z piosenek z tej płyty znajduje się w składance)
- dla składanki Dream Dance vol.53 - okładka od Dreams - Cafe del Moar
- dla albómów wykonawcy CJ Stone - okładka od albumów wykonawcy... Rolling Stones xD
itd.
- następne pytanie tyczy się plików z "okładką" pobraną przez odtwarzacz, czyli ~hTC_album.vin . Jak to edytować?
-