Ogladanie filmow na Leosiu

• 12 Odpowiedzi
  • 3018 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ogladanie filmow na Leosiu
« dnia: Sierpień 04, 2010, 21:03:48 »
Witam

Mam poblem z ogladaniem filmow na Leo.Mianowicie problem polega na tym ze wrzucam film normlany z kompa na telefon bez zadnej konwertacji itp fil midzie plynnie ale widac piksele a film jest w dobrej jakosci i na pc nie widac pikseli :/ uzywam core playera tcpmp tego najnowszego na hd 2 i tu i tu jest problem :/ czy filmy na hd2 trzeba jakos konwertowac czy co ? problem z pikselami pojawia sie jak dam opcje na caly ekran bo jak wybiore opcje zeby film nie byl odtwarzany na calym ekranie to jest gudd tylko chcialbym korzystac z calego ekranu w Leo bo to troche glupie ekran jak dzwon a ogladac filmy na polowie jego wielkosci :/

*

Offline lukasek101

• *
  • 70
    • ZHU VARIA
  • Sprzęt: HTC LEO
Odp: Ogladanie filmow na Leosiu
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 05, 2010, 00:32:54 »
starsznie nieczytelne jest to co napisales, ale problem chyba polega na tym, ze widzisz przejscia miedzy kolorami, niestety hd2 nie wyswietla az tak wielu kolorow i dlatego tak to wyglada

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 05, 2010, 00:34:55 »
Dokładnie. WM ma ograniczenie do 65 k kololorów. Pomóc może tylko kupno dużego kota.

« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 05, 2010, 00:53:40 »
heh wiem haotycznie troche napisalem ...

chodzi mi o to zeotwieram core player lub tcpmp i odtwarzam film ktory ma np 700 mega to widze piksele nie zmienione kolory tylk otakie malutenkie kwadraciki np na konturach twarzy itp zainstalowalem jakiegos divix player i tego nie widze tam na divix playerze odtwarza normlanie bez zadnych "kwadracikow" problem tylk opolega ze nie raz mam filmiki w mp4 badz innym formacie i divix player juz ich nie odtworzy.Wczesniej w touch pro mialem core player i sobie chwalilem a tu jakos nie potrafie tego zrobic zeby film byl "gladki"

sa jakies odtwarzacze filmow na Leo oprocz core player i tcpmp ,ktore odtwarzaja wiekszosc formatow ?
« Ostatnia zmiana: Sierpień 05, 2010, 01:28:45 wysłana przez Snowflake »

*

Offline noise

• 383
    • VirtualStudy.pl
  • Sprzęt: HTC ONE S
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpień 05, 2010, 12:31:06 »
> sa jakies odtwarzacze filmow na Leo oprocz core player i tcpmp ,ktore odtwarzaja wiekszosc formatow

Raczej sensowne sa tylko te 2. W systemie tez masz Media Player.

> heh wiem haotycznie troche napisalem ...

Nadal piszesz tak ze ciezko Cie zrozumiec. Uzywaj przecinkow, kropek, jesli mozesz pisz z podkeslaniem bledow wtedy zobaczysc czeskie bledy i inne.

« Odpowiedź #5 dnia: Sierpień 05, 2010, 13:19:58 »
Ja mam taki pomysl, zrobie fotke tego o co mi chodzi i wrzuce tu na forum wraz z fotka jakosci obrazu z core playera z poprzedniego telefonu gdzie byla znakomita (htc touch pro) :).Najlepsze jest tez to ze zainstalowalem divix player i odtwarzam ten sam fil mna core i widze te kwadraciki a na divix pleyerze tego nie widze :/

*

Offline temp333

• 812
  • Tekst osobisty
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpień 05, 2010, 13:25:03 »
U mnie kwadraciki(na kompie) pojawiają się przeważnie przy zbyt dużej kompresji filmu, więc może jest zbyt skompresowany?

Sprawdź też czy dzieje się to na jednym pliku czy wszystkich? Komputer stacjonarny ma mocniejszy procesor, więc może stosować różne algorytmy do polepszania obrazu i dlatego kwadracików nie widzisz na nim.

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpień 05, 2010, 16:26:38 »
A może core player jest jakoś dziwacznie skonfigurowany i skaluje filmy do mniejszej rozdzielczości? np. 320x200?

U mnie pięknie odtwarza, znacznie płynniej niż na HD, xperii czy innych które miałem wcześniej, a pixelozy nie zauważyłem.

sgs III

« Odpowiedź #8 dnia: Sierpień 06, 2010, 13:07:35 »
juz instalowalem 3 wersje cora w kazdym jest to samo :/ a tak jak mowie ten sam film otwarty w corze widac piksele a otwarty w divix player i nie widac nic :/ w tcpmp bylo to samo co w corze jedynie ten divix pleyer mi odtwarza ladnie ale tak jak mowie np mp4 on nie otworzy tylko avi :/

Edit:

Tu zrobilem fotke jak odtwarza ten sam film divix player i core pierwsza fotka przedstawia divix player:

spojrzcie na sama tablice rej. tego auta na gorze jest w miare a na dolnym foto (core) jest tragedia :/ moglby mi ktos polecic jakiegos dzialajcego core playera bo ja juz chyba z 10 zainstalowalem i dalej to samo :/
zjdecie troche pogarsza ale ogolnie jest ok :D

Tu fota jak odtwarza core nie dalem na fulsc bo bylo by jeszcze gorzej :

kliknijcie na miniaturke a potem jeszcze raz aby foto otworzylo sie w pelnym rozmiarze , z gory dzieki za pomoc
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2010, 15:14:51 wysłana przez Snowflake »

*

Offline lukasek101

• *
  • 70
    • ZHU VARIA
  • Sprzęt: HTC LEO
« Odpowiedź #9 dnia: Sierpień 06, 2010, 22:59:32 »
w core player jak dobrze pamietam (nie mam w tej chwili zainstalowanego), masz w tools/settings(albo opcje, albo jeszcze co innego), tam masz pod prawym softkeyem chyba zakladke, wybierze video, tam masz jakosc i sposob renderowania, pobaw sie tymi ustawieniami, zobacz czy pomoze.
Mam nadzieje, ze dobrze pisze, dawno sie nie bawilem coreplayerem

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 08, 2010, 11:00:35 »
jedyne co z jakoscia znalazlem to byly 3 opcje jakosc :najnizsza, srednia, i nromalna wybralem normal potem ta srednia i caly czas to samo :/ na innym otwarzaczu ten sam film odtwarza sie przepieknie poprostu ....

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 08, 2010, 19:45:19 »
jedyne co z jakoscia znalazlem to byly 3 opcje jakosc :najnizsza, srednia, i nromalna wybralem normal potem ta srednia i caly czas to samo :/ na innym otwarzaczu ten sam film odtwarza sie przepieknie poprostu ....
Ustawienia video: jakość wysoka, gdi, pełne wygładzanie włączone. Na takich ustawieniach standardowe filmy avi wyglądają idealnie.

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 08, 2010, 20:37:24 »
mett7  lece Ci piwsko czlowieku :D zrobione wg Twoich zalecen i sie zmienilo teraz jakosc jest idealna ;) dziekuje jeszcze raz temat do zamkniecia