JA:
Wykonałem zalecany przez HTC upgrade ROMu. Po aktualizacji mam wersję angielską i brak możliwości zmiany języka. Dlaczego nie została umieszczona informacja na ten temat i w jaki sposób mogę uzyskać polski język ?
---------------------------------------------------------
HTC:
Dziękujemy za kontakt z HTC Europe. W nawiązaniu do zapytania ROM update na stronie htc dla urządzeń East Europe są w wersji językowej angielskiej. Przepraszamy za brak informacji na stronie htc. Oryginalną wersją językową na urządzeniach HTC z lokalizacją East Europe jest jezyk angielski i aby dodac jezyk poslki trzeba manulanie wykona twardy reset urządzenia aby uzyskac okno wyboru języka.
Resetowanie twarde
Przy wyłączonym telefonie naciśnij i przytrzymaj przyciski ZWIĘKSZENIE GŁOŚNOŚCI i ZMNIEJSZENIE GŁOŚNOŚCI, następnie naciśnij przycisk ZAKOŃCZ/ZASILANIE i zwolnij go. Na ekranie zostanie wyświetlona ta wiadomość.
Ta operacja spowoduje usunięcie wszystkich danych osobistych i przywrócenie domyślnych wartości producenta wszystkich ustawień. Naciśnij przycisk Zwiększanie głośności, aby przywrócić fabryczny stan urządzenia. Aby anulować, naciśnij dowolny inny przycisk.
Zwolnij przyciski ZWIĘKSZENIE GŁOŚNOŚCI i ZMNIEJSZENIE GŁOŚNOŚCI.
Naciśnij przycisk ZWIĘKSZENIE GŁOŚNOŚCI, aby przeprowadzić pełne resetowanie lub naciśnij dowolny inny przycisk, aby anulować.
Mamy nadzieję, iż odpowiedzieliśmy na pytanie. Jeśli w przyszłości wystapią jakiekolwiek problemy z telefonem HTC prosimy o kontakt z nami.
JA:
Hard Reset nie przyniósł efektu. Uruchmiła się standardowa procedura konfiguracji bez możliwości wyboru języka
HTC:
Dziękujemy za kontakt z HTC Europe. Przepraszamy za wszelkie niedogodności. Pana zgłoszenie zostało przekazane do siedziby HTC i teraz czekamy na wyjaśnienie problemu. Niedługim czasie skontaktujemy się z Panem ponownie z informacjami.