Oficjalny update ROMu dla HD2

• 299 Odpowiedzi
  • 60422 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Oficjalny update ROMu dla HD2
« Odpowiedź #90 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:01:09 »
Moze pomoze   http://rapidshare.com/files/302038931/Bysio_HTC_message_fix.cab.html

Bysiu  mam prosbe do ciebie , moze mugl bys udostepnic te pliki z polskiego romu
1. cminternetsharing_exe.cab - komunikacja
2. htc_leo_wm65_5in1_eeu_1_43_479_v03_1.cab - językowy
3. htc_leo_wm65_5in1_eeu_1_43_479_v03_2.cab - językowy
 a. HT0870~1.001 - węgierski
 b. HT837E~1.002 - polski
 c. HT05F1~1.00 - rumuński
4. sunnysoft_certified.cab - certyfikat

i zapodac je tu na serwie rapida moze , bo ja mam wersje wwe kupiona 11.11.2009 po angielsku i mysle ze jak bym zainstalowal sobie te pliki to mial bym po polsku , jak sadzisz co , jest to morzliwe

i mam jeszcze jedna prosbe jak bys zapodal te pliki odrazu mugl bys wyjasnic co jak i po kolei zrobic ??

ALBO MOZE KTO INNY ZAPODA PLIKI ??

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 13:07:31 wysłana przez sImPaTicCc1985 »

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #91 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:04:46 »
1. Wszystko już było wyjaśnione wcześniej z 3 razy, tylko czytać :S
2. Bysio wspominał już też kilka razy, że to nie legalne i tego nie zrobi, więc po co się pytać po sto razy :sleepy:
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

*

Offline Kaudii

• 1473
  • Sprzęt: HTC Leo, SGS, SGS II
« Odpowiedź #92 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:11:59 »
jak juz Bysio mowil to nie jest legalne wiec nie bedzie zamieszczania plikow, dwa ze jest potrzebny tylko jeden i to zawart wewnatrz .cab-a, o ktorym juz wspominal Bysio, czytanie ze zrozumieniem panowie nie boli

*

Offline ziele

• 5159
  • Sprzęt: Axim x51v, Samsung Galaxy S IV, PSP Slim
« Odpowiedź #93 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:28:03 »
Ale robicie cyrk z tą instalką Sunnysofta. Jak wykryje że jest nie na ten rom co trzeba bo będzie prosił o zakup i wpisanie klucza licencyjnego. Ja kupiłem HD2 trochę przed polską sprzedażą i mam tylko do wyboru tylko angielski i czeski mimo że na naklejce jest napisane, że do sprzedaży między innymi w PL. Skoro tak to mam pełne prawo do posiadania polskiego języka. Rom mam taki sam jak wy czyli WWE.

Bysio nie bądź bardziej papieski od Papieża bo sam podałeś jak wgrać ("ukraść") nakładkę na dowolnym romie w Touch HD. Konsekwencji trochę!!
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 13:32:54 wysłana przez ziele »
Are you shpongled?

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #94 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:32:59 »
nie robie cyrku, w mysl regulaminu nie jet to legalne jako moderator powinienes to wiedziec, aczkolwiek osobiscie uwazam ze mozna by to wstawic dla ogolu, ale nie bede sie wychylal, regulamin to regulamin

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #95 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:37:12 »
Ale robicie cyrk z tą instalką Sunnysofta. Jak wykryje że jest nie na ten rom co trzeba bo będzie prosił o zakup i wpisanie klucza licencyjnego. Ja kupiłem HD2 trochę przed polską sprzedażą i mam tylko do wyboru tylko angielski i czeski mimo że na naklejce jest napisane, że do sprzedaży między innymi w PL. Skoro tak to mam pełne prawo do posiadania polskiego języka. Rom mam taki sam jak wy czyli WWE.

Bysio nie bądź bardziej papieski od Papieża bo sam podałeś jak wgrać ("ukraść") nakładkę na dowolnym romie w Touch HD. Konsekwencji trochę!!

Ale jest droba rozniaca ....kiedys po wgraniu miales wersje trial, a teraz masz wersje full nawet na topezia ...sprawdzalem u siebie ..wiec na forum nie zamieszcze takiego pliku. Sorry

Co innego instrukcja jak zrobic, a co innego dawanie narzedzi do tego ..   Wiec tu tez moge zanmiescic taka insrukcje ...jest dosc prosta ...Zdobyc CAB do leo, umiescic na karcie, otworzyc exploler w telefonie kliknac na wspomniany cab i soft reset :)  Byla o tym dyskucja w dziale HD
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 13:46:08 wysłana przez Bysio »
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #96 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:46:16 »
Znam regulamin... dziwię się też że sunnysoft nie zrobił zabezpieczenia. Co nie zmienia faktu, że przedtem nielegalne wgrywanie nie było dla Ciebie problemem.

edit:
Przedtem zamieściłeś instalkę i nie Ty ją usunąłeś.

Z mojej strony to tyle.
Jesli chodzi o mnie to nie wgram sobie tej nakładki bo wolę język angielski... mimo że mam do tego prawo jak i cała reszta osób z WWE do sprzedaży w pl.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 13:51:22 wysłana przez ziele »
Are you shpongled?

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #97 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:51:01 »
To ze napisalm instrukcje nie oznacza ze jej uzywalem:) Zreszta nie ma co o tym gadac.. Dla mnie jest to dosc proste. Ja nikomu nic w ten sposob nie wgralem, jesli ktos wgral to zrobil to na wlasna odpowiedzialnosc.  Ja mam w kompie jak rowniez w pda wszystkie programy z oplacona licencja.. kiedys komus pomoglem i mialem takie problemy ze szkoda gadac, wyprostowalo to moj swiatopoglad w tej kwestii i tak mi juz zostalo.  :mrgreen:

Tak masz racje, dostalem nawet za to warna, ale co wazne pozniej przeproszono mnie za to :)  Bo to byla wersja trial..  w mojej instrukcji nie bylo pozniej juz linka do nakladki choc moglem go tam umiescic.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 13:55:42 wysłana przez Bysio »

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #98 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:55:04 »
Nie uważasz że sama taka instrukcja jest nie legalna? Co innego dać plik i zadziała lub nie w zależności od tego czy się komuś należy, a co innego pokazać jak sprawić żeby na 100% zadziałało.
Ale skoro Twój światopogląd zszedł na dobrą drogę to tylko się cieszyć :)
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 13:59:03 wysłana przez ziele »
Are you shpongled?

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #99 dnia: Grudzień 05, 2009, 13:58:09 »
Nie lepiej napisać na Priv zamiast się przepychać. Sprawa na 100% będzie rozwiązana, zapraszam do mnie.

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #100 dnia: Grudzień 05, 2009, 14:00:00 »
Byc moze .. kwestia wyboru kazdego ... podbnie sprawa sie ma jak z gotowaniem romu :)  Powiedzmy tak ta instrukcja byla pisana dla osob ktore mialy te nakladke wgrana do romu przez producenta a chcialy zmianic rom na inny nie tracac jezyka PL ...O!
Napisane: Grudzień 05, 2009, 13:59:07
Nie lepiej napisać na Priv zamiast się przepychać. Sprawa na 100% będzie rozwiązana, zapraszam do mnie.

Prowadzimy dyskusje ... nie przepychamy sie ..
« Ostatnia zmiana: Grudzień 05, 2009, 14:04:08 wysłana przez Bysio »

*

Offline Lobuz_1

• 795
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #101 dnia: Grudzień 05, 2009, 14:02:26 »
Jasne, tylko nie na temat. Temat to oficjalny update a te posty + moje nic do tego nie wnoszą, prawda?

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #102 dnia: Grudzień 05, 2009, 14:05:24 »
Wniosly i to duzo! Bo do mnie juz nikt nie bedzie pisal z taka prosba oraz wie do kogo moze napisac :)

*

Offline ziele

• 5159
« Odpowiedź #103 dnia: Grudzień 05, 2009, 14:11:08 »
Skoro sunnysoft nie zabezpieczył nakładki w żaden sposób to sprawa jest jasna. Ja tego nie sprawdzałem ale wierzę Bysiowi że tak jest.
Are you shpongled?

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #104 dnia: Grudzień 05, 2009, 14:23:51 »
po wgraniu tego caba mamy pełną wersje IW wiec Bysio ma racje, tak jest

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #105 dnia: Grudzień 05, 2009, 14:29:54 »
A gotowane ROMy są legalne...  :evil:

*

Offline Bysio

• 3655
« Odpowiedź #106 dnia: Grudzień 05, 2009, 14:32:53 »
To juz jest dyskusja na "przy piwie" bo kazdy ma inne zdanie... Wazne ze producent czyli HTC nic nie ma przeciwko bo to napedza mu uzytkownikow

*

Offline dantemg

• 935
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 05, 2009, 14:35:09 »
Tylko serwis ma :)

*

Offline rep007

• 302
  • Sprzęt: HTC HD2, HTC Kaiser, HP Hx4700, WM, Android, AM EU
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 05, 2009, 19:18:08 »
a czy zamiast się spierać kto ma rację to nie lepiej by było wpisać w wyszukiwarkę (powiedzmy google) odpowiednią frazę np: "HTC-Leo-3_OEM_IW100pl.armv4.CAB"
myślę że coś się znajdzie - jakaś życzkiwa duszyczka pewnie już ten plik umieściła na jakimś znanym serwerze   B)
ROM: NexusHD2 - Gingerbread 3.2a Nand

*

Offline zuku

• *
  • 82
  • Sprzęt: HD2, Desire
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 05, 2009, 20:07:38 »
co mam zrobić aby dostać się do folderu windows w telefonie? jest w ogóle nie widoczny w moim komputerze jak podłącze telefon, dodam ze mam włączona opcje pokazywania plików ukrytych i systemowych.
HTC Desire
NeoPhyTe Mod Sense-Froyo

« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 05, 2009, 20:14:28 »
Witam,

mam takie pytanie, bo przyznam szczerze się już całkowicie zgubiłem i jak na poczatku nie wiedziałem nic, tak teraz chyba wiem jeszcze mnie, a na pewno już nic nie rozumiem.
Kupiłem sobie HTC HD 2 wersja eruopejska, oczywiście po angielsku. Co zrobić i czy się w ogóle da by mieć dokładnie taką samą wersje jak ta dostępna na rynek Polski? czy musze poszukać/poczekać na polski oficialny ROM i go wgrać czy calkiem coś innego? Bo przyznam szczerze chciałbym by z wersji europejskiej zrobić wersje typowo polską taką jak się sprzedaje. Co musze zrobic lub na co poczekać by to zrobić i czy w ogóle się da?

Pozdrawiam

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 05, 2009, 20:15:56 »
ustaw w opcjach folderow aby pkazywal ci chronione pliki systemowe, wtedy zobaczysz folder windows z poziomi kompa

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
« Odpowiedź #112 dnia: Grudzień 05, 2009, 21:01:57 »
Witam,

mam takie pytanie, bo przyznam szczerze się już całkowicie zgubiłem i jak na poczatku nie wiedziałem nic, tak teraz chyba wiem jeszcze mnie, a na pewno już nic nie rozumiem.
Kupiłem sobie HTC HD 2 wersja eruopejska, oczywiście po angielsku. Co zrobić i czy się w ogóle da by mieć dokładnie taką samą wersje jak ta dostępna na rynek Polski? czy musze poszukać/poczekać na polski oficialny ROM i go wgrać czy calkiem coś innego? Bo przyznam szczerze chciałbym by z wersji europejskiej zrobić wersje typowo polską taką jak się sprzedaje. Co musze zrobic lub na co poczekać by to zrobić i czy w ogóle się da?

Pozdrawiam

Proponuję poczytać, czasem warto się wysilić, kto szuka ten znajdzie  :)
Zerknij tutaj: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=150070.0
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

*

Offline masi0

• *
  • 75
« Odpowiedź #113 dnia: Grudzień 05, 2009, 21:15:45 »
u mnie jest taki HTC-Leo-3_OEM_IW100pl.armv4.CAB     w nazwie bedzie pl

a jak dalem do pieca i wrzucilem angielski 1.48 to skad moge wciac ten plik?

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #114 dnia: Grudzień 05, 2009, 21:24:19 »
jesli wgrales WWE nie robiac kopi  tego pliku na karcie to niestety  znikąd.

« Odpowiedź #115 dnia: Grudzień 05, 2009, 21:39:04 »
Witam,

Pozdrawiam

Proponuję poczytać, czasem warto się wysilić, kto szuka ten znajdzie  :)
Zerknij tutaj: http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=150070.0

Tak tylko że to jest dosyc marne spolszczenie, znaczy się spolszcza niektóre rzeczy inne nie, np menu start 9wiem bo zrobiłem)... A chyba w werji wydanej na polski rynek wszystko jest spolszczone - chyba że znów się mylę. A nie ma po prostu posiego romu udostepnionego? BO na stronie htcpedia są romy jakies włoskie, czeskie itd (oczywiście brak polskiego)...
Tak czy siak dzięki za odpowiedz.

*

Offline kgx2

• 277
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Galaxy S3
« Odpowiedź #116 dnia: Grudzień 05, 2009, 21:48:42 »
Tak, masz rację w polskiej dystrybucji jest polski wm jak i cała reszta. Mam akurat HD2 z polskiej sprzedaży i z tego co się orientuje na dzień dzisiejszy nie ma jeszcze dostępnego polskiego ROM-u. Tak więc pozostaje czekanie a cieszenie się anglojęzycznym
MIO A701 <> HTC TyTN II Kaiser <> SGH i900 OMNIA <> HTC HD2<>Samsung Galaxy Note<>Samsung Galaxy S3

« Odpowiedź #117 dnia: Grudzień 05, 2009, 22:05:17 »
Tak, masz rację w polskiej dystrybucji jest polski wm jak i cała reszta. Mam akurat HD2 z polskiej sprzedaży i z tego co się orientuje na dzień dzisiejszy nie ma jeszcze dostępnego polskiego ROM-u. Tak więc pozostaje czekanie a cieszenie się anglojęzycznym

Ok dzięki wielkie czyli czekam...
A tak na marginesie, czy da sie coś zrobić by ta aplikacja od notowan z giełdy działała również z polską GPW? Bo te europejskie mnie niezbyt interesują, a informacje niby sa pobierane z yahoo, więc jakoś tak watpie w to, ale wole się upewnić nim poszukam jakiegoś programu do tego.

*

Offline Kaudii

• 1473
« Odpowiedź #118 dnia: Grudzień 05, 2009, 22:11:02 »
co do notowan, poszukaj w dziale od Blackstone, byl tam caly temat temu poswiecony

*

Offline squixy

• 22
  • Sprzęt: HTC HD2, SE Satio, n900, e72
« Odpowiedź #119 dnia: Grudzień 07, 2009, 19:14:16 »
A kiedy można spodziewać się oficjalnego romu PL?