Oficjalny ROM może być szybki i cieszyć oko

• 43 Odpowiedzi
  • 11949 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
    • Komputery UMPC, technologie mobilne, PDA, Smartfony
  • Sprzęt: HTC HD2, iPhone 3GS, iPad 64GB .... itd
Oficjalny ROM może być szybki i cieszyć oko
« dnia: Luty 20, 2010, 11:57:45 »
HTC jest marką kupowana najczęściej z uwagi na możliwości customizacji, wsparcie środowiska użytkowników, ilość alternatywnych romów itd.
Brak mi wątku, który pokazałby nowym userom, że przy odrobinie chęci nowy PDA na oficjalnym romie także może być szybki, ładny a jednocześnie funkcjonalny i stabilny.
To jakby rozwinięcie mojego wątku "Leo - fakty i mity na własnym przykładzie" tylko dwa miesiące później. 
Na swoim przykładzie wiem, że mimo upływu czasu ten PDA nadal spełnia swoją rolę, mimo drobnych utyskiwań (w końcu nie ma idealnego sprzętu) ogólny rachunek jest mocno na plus, jednocześnie wrażenia z używania i satysfakcja z pracy - bezcenne. Oczywiście mój dobór aplikacji nie musi każdemu odpowiadać, jednak sprawdza się, wiec czemu nie skorzystać ze sprawdzonych metod.

Dla wielu z nas PDA to oprócz telefonu przede wszystkim poczta elektroniczna, dla mnie głównie (w oderwaniu od biurka) :

Temat mojego Leona: http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-589899.html zawiera ciemne formatki poczty, grafiki, rozbudowany task.  Czcionkę znalazłem tutaj: http://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=4838341&postcount=63
Ekrany HTC Sense w tym temacie, i ekran blokady (za wyjątkiem tapety ;) ) wyglądają tak:

żeby zmienić całość tematu, i żeby było spójnie i przyjemnie graficznie, łącznie z szeroką listwą przewijania z prawej strony, szarymi formatkami i tłem maila oraz oknami kontekstowymi - konieczne jest oprócz instalacji tematu, ustawienie jako tematu todaya Dusk-a właśnie. (Settings>All Settings>today>Dusk>ok)

Narzekamy że z Leo nie da się jadąc samochodem wybrać numeru, bo oczywiście pisania sms'ów polecić nie można :) :

Dialer
http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-idialer.html
bezpłatny i bardzo funkcjonalny, kiedy jadąc autem chcemy trafić sprawnie w cyfrę.

Kolejny zarzut: "nie ma porządnego task managera". Mniejszy task manager nie jest bezpłatny, ale majątku nie kosztuje, ponieważ w komplecie otrzymujemy pakiet z rozsądnym exploratorem plików (niżej), ten bardziej rozbudowany task jest już zawarty w temacie Duska.

http://www.resco.net/pocketpc/explorer/

Nie daje się "palcować", ale uparcie korzystamy z TotalCommandera. Wiadomo jest bezpłatny, ale Resco także nie jest drogi i ma znacznie więcej funkcjonalności:

Fajnie jest mieć pod ręką możliwość szybkiego napisania maila, uruchomienia navi, zrobienia notatki, np. w dwóch ruchach. Zapewni nam to action screen, przypisywany pod lewy klawisz funkcyjny (software) oraz "czerwoną" słuchawkę (przytrzymać dłużej). Dodatkowo mamy możliwość restartu, wyłączenia, uśpienia PDA w 3 ruchach i w zasadzie jedną ręką:

http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=606552

Zmiana nazwy operatora, i jednoczesne czasowe zarządzanie profilami zależnie od kalendarza, występującego zdarzenia, przejścia w roaming lub po prostu o zadanym czasie (włącza moduły komunikacyjne urządzenia, wyłącza, itd, w pełni definiowalny przez szkodnika):
http://www.ageye.de/index.php?s=gprofile/about
stosunkowo niedrogi i bardzo funkcjonalny, w języku polskim oczywiście.

[edit]
Więcej screenów jako pokaz slajdów:
http://picasaweb.google.com/mdc.mlucz/Leo_screen#slideshow/5440272907327200322

[edit]
Podsumowując, wszystkie aplikacje typu Resco, konieczny netframework, temat, g-profil, zainstalowane są w romie, pozostałe używane z mniejszą częstotliwością, jak navi, xnview, itd., na karcie pamięci. Leo pracuje szybko i stabilnie.  Pamięci mu nie brakuje - podczas pracy z operą na przykład :) - warto znieść ograniczenia dla opery, tak aby korzystała z całej dostępnej w danej chwili pamięci. Na xda jest także dostępna stosowna łatka.
Dziękuję moderatorom, że dali mi dokończyć wątek mimo usterki klawiatury, powstawał w bólu. Mam nadzieję, że moje wybory komuś tam jeszcze się przydadzą. Na pytania chętnie odpowiem.
Screeny robione poprzez BsB 1.6
( http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=589305 ) .
Rom PDA oficjalny w wersji 1.66.405.2, wyrzucony copilot.
Kuchenki u mnie sprawdzały się raczej średnio, a ze stabilnością bywało różnie, muszę powiedzieć, że po ostatniej aktualizacji od HTC, praca z Leonem naprawdę sprawia przyjemność. Założenia wątku, były bardziej rozbudowane, ale niestety muszę na tą chwilę zakończyć, jak się uda za parę godzin jeszcze coś tutaj naskrobię.

Podsumowanie systemu:

[edit]
Do poprawnego działania części aplikacji konieczny jest .net Framework zainstalowany w urządzeniu. NIE NA KARCIE. Wynika to z treści powyżej ale może lepiej podkreślić ten fakt.  Gdybym o czymś zapomniał, poniżej załączam sceeny, a na nich zainstalowane aplikacje.
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 17:41:30 wysłana przez sh97m97n »
---
Homo sum et nihil lupus ex ovo esse puto :)

*

Offline Alwarez

• **
  • 239
  • iPhone 4S
Odp: Oficjalny ROM może być szybki i cieszyć oko
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 20, 2010, 12:22:52 »
znowu zapowiada sie e-book ... literackie wrustracje ..

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 20, 2010, 12:33:22 »
Jeśli ten wątek ma mieć jakikolwiek sens, to daj linki do programów (byle legalne) tak, by każdy mógł skorzystać. W przeciwnym przypadku zamykam, bo nie ma to żadnego zastosowania. Do chwalenia się Today'em jest odpowiedni wątek w /Oprogramowanie PPC.

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 20, 2010, 14:08:16 »
sh97m97n - możesz powiedzieć w jaki sposób wyświetla się task managera w Resco Explorer v.8.00 ?

Mnie ciągle brakuje rozwiązania z TyTna II kiedy miałem przypisaną funkcję "alt + tab" pod jeden z klawiszy. Teraz za każdym razem jak chce przełączyć aplikację muszę wracać do Today, który na dodatek jest zawsze w portrait a przełączam się przykładowo między operą a GG, których używam w Landscape ;)

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 20, 2010, 14:26:43 »
Przyznaję, bez bicia, nie testowałem. Jak skończę wojnę z laptopem sprawdzę i napiszę. Teraz każdy post idzie na 5 razy bo mi klawiatura siedzi, chyba sprzęt się posypał. Do przełączania się używam tego wynalazku showcase od Duska, sprawdza się. Wcześniej używałem TascFacade4, Resco używam raczej z ikony na głównym pulpicie, i głównie dlatego że jest z managerem w komplecie, a bez managera praca była by raczej trudna. Podziwiam tych którzy męcza się z obecną wersją totalcommandera, byłem jego fanatykiem do ub. miesiąca, dopóki w którejś kuchni nie spotkałem Resco, po aktualizacji romu przez HTC - kupiłem Resco. Czasami takie "piractwo" - w kuchni była beta, robi dobrą reklamę dla producenta :)
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 14:50:13 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 20, 2010, 14:41:52 »
Możesz podać jakieś bliższe namiary albo uzupełnić nazwę bo coś ciężko idzie mi znalezienie showcase od Duska

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 20, 2010, 14:47:18 »
Podałem wyżej, cała nakładka jest w 3 lub 4 cabach, musisz rozpakować podwójnie spakowane archiwum na kartę i zainstalować wedle życzenia :)
To ten wątek: http://forum.xda-developers.com/archive/index.php/t-589899.html
Bezpośrednio: http://rapidshare.com/files/327478965/HD2-Dusk.rar
---

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 20, 2010, 15:12:41 »
Dialer
http://www.freewarepocketpc.net/ppc-download-idialer.html
bezpłatny i bardzo funkcjonalny, kiedy jadąc autem chcemy trafić sprawnie w cyfrę.
Zastępuje oryginalny dialer czy działa jako osobny program? Działa w nim smartdialing?

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 20, 2010, 15:17:30 »
Nie, smartdialingu nie obsługuje. Pod słuchawę można go oczywiście przypisać i tym samym zamienić defaultowy dialer od HTC. Jest osobnym i bez modyfikacji dość prostym programem. Jest tak że, nie przyda ci się kiedy nie znasz na pamięć numeru, ale najczęściej jest tak, że w książce nie można trafić na kontakt, którego numer pamiętasz i w tej wersji bez modyfikacji sprawdza się lepiej od fabrycznego dialera. Widziałem mody a'la iPhone, a'la HTC ze screenów wnioskuję, że da się z nim zrobić więcej.
Jest to rozwiązanie typowo samochodowe, uruchamiasz go albo z ikony na today'u , albo też z lewego software nad zieloną słuchawą.
Masz dowolnosc w przypisaniu. Defaultowo instaluje się właśnie pod lewym softwarowym przyciskiem.
Temat domowy na xda masz tutaj: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=429984
Link do FAQ-a http://supware.net/iDialer/faq/
W obecnej chwili walczę z actionscreenem , sporo tutaj można zmienić http://www.techparaiso.com/customizing-htc-actionscreen-and-how-to-assign-it-as-power-button-application/ potem przyjdzie czas i na idialer, a potem może jakieś caby się usmaży :)
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 15:48:38 wysłana przez sh97m97n »
---

« Odpowiedź #9 dnia: Luty 20, 2010, 16:24:29 »
sh97m97n czy Twoje przemyslenia :proud: sa wynikiem testow gotowanych romow czy tez z zalozenia chciales pozostac przy oem`owym romie? pytam bo jakos nie moge znalezc watku gdzie ktos moglby podziellic sie swoimi wrazeniami i porownalby rozne romy..... :sleepy:

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #10 dnia: Luty 20, 2010, 16:36:12 »
Szczerze - chłopaki mnie zaraz zakrzyczą bo każdy ma coś ulubionego i kombinuje a i naprawdę dobrych kucharzy na tym forum nie brakuje. Robią dobre wypieki. Przynajmniej na Raphaelu i innych nie mogłem narzekać. Ale ja nie lubię prostej drogi. Chłopaki wkładają w to pracę bo lubią, podobnie jak i ja. Dlaczego mam korzystać z owoców cudzej pracy, skoro mogę zrobić coś bardziej swojego ? Ewentualnie zwrócić się z pytaniem i prośbą po radę do któregoś z nich jak zawalę ?
Leo mam od początku, kupiłem zaraz po premierze. Ze stabilnością pierwsze gotowane romy miały niewiele wspólnego. Miałem gotowce na kilku urządzeniach HTC, miałem i na Leo.  Jedyny bliski ideału i szybki, był ściągnięty z htcpedii, rom nazwany jako TouchIT - oparty na oficjalnym wycieku (tym właśnie, opisanym wyżej), jeszcze przed aktualizacją.
Po nim zainstalowałem właśnie oficiala dla testu i pozostał. Teraz go customizuje i nadal jestem bardzo zadowolony.
Od wgrania w dniu premiery "nowego" romu, do wczoraj działał bez problemu. Wczoraj zacząłem instalować i testować nowinki z XDA, nadal działał bez zastrzeżeń, szybko i bez zwiech, ale że zostało mu między 19 a 20 mb wolnej pamięci i spory bałagan nie do posprzątania na szybko, stwierdziłem że "poświęcę" się i  zrobię all od nowa. Na plus zyskane obserwacje i doświadczenia.
Poza tym, ciekawy byłem do jakiego pułapu uda mi się zejść z pamięcią bez rezygnacji z wcześniejszych modów. Dzisiaj wiem że jest to blisko 80mb w najlepszym przypadku, mamy weekend, czas na wypoczynek czyli się bawię w dalszą customizację.

[edit]
Gotowane ROM-y z założenia bazują na wyciekach i doświadczeniach kucharza, taka wiedza z założenia godna podziwu - mimo wszystko. Mimo wszystko też, z uwagi na zamknięty system i politykę producenta zawsze taka wiedza będzie mniejsza od dokumentacji producenta.
To że kucharzom się udaje ugotować coś lepiej niż HTC i to nawet często ? Super, chylimy czoła, bo prób i błędów a przez to poprawek  i pracy jest dużo.
Jednak z natury rzeczy zaufanie do romu producenta powinno być większe, i najczęściej jest.
Skoro organoleptycznie stwierdzam : "oficjalny mi pasuje ale trzeba go dostosować" to kierowanie się do kuchenki moim zdaniem mija się z celem.
Tak jest w tym przypadku.
Jak będzie za jakiś czas, z WM 6.5.3 albo WM7 ?
Jeśli HTC nie zrobi nic nowego, uderzę do kuchenki. Cenię support na forach dla urządzeń tego producenta, wiem że pojawia się z czasem mnóstwo dobrych nieoficjalnych romów. Wiem także, że dzięki kuchenkom, urządzenia HTC żyją dużo dłużej od urządzeń konkurencyjnych producentów.
Pierwsze ROM-y Dutty's lub Miri, lagowały niemiłosiernie. Rekord jednego wieczora to trzykrotny flash urządzenia. Z każdym tygodniem pewnie jest lepiej, dzisiaj nie mam skali porównania ponieważ od dwóch lub trzech tygodni siedzę na oem-ie od HTC. Jak pisałem wyżej ostatni testowany, gotowany rom (TouchIT) był bardzo dobry. Z polskich ROM-ów korzystałem z wypieków Bysia, dobre romy gotuje Qsqa. Ale jeszcze nie miałem rodzimego wypieku na moim Leonie. Obecnie mam WWE i na nim pobiegam chwilę przynajmniej, ponieważ zaskoczył mnie na plus. Nie bardzo mogę dłużej jak dzień lub dwa w tygodniu poświęcić na zabawę. Jak poświęcę dwa dni w weekend i tak moja ładniejsza połowa uznaje mnie za wroga publicznego. Jeśli mam się dłużej bawić, potrzebuję kasku i nastawienia kamikaze.
Zawsze takie zmiany są jak operacja na otwartym mózgu, czegoś nie skopiujesz, backup będzie za stary i pozamiatane.
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 17:19:00 wysłana przez sh97m97n »
---

« Odpowiedź #11 dnia: Luty 20, 2010, 17:11:37 »
dzieki za te wyjasnienia, na stronie htc.pl jest rom z grudnia a na angielskojezycznej juz z 25/01/20210. Ktorego uzywasz? O ile dobrze zrozumialem to poprawki do wgrania (sms, kalendarz, aparat foto itp) na polskiej stronie supportu dotycza tego z grudnia- czy mam je instalowac?
Podobnie jak Ty, ja testowalem wypiekane romy ale na trinity i bywalo roznie :ohreally:

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #12 dnia: Luty 20, 2010, 17:13:13 »
1.66.405.2 WWE, było wyżej :)
Nie wgrywałem żadnych poprawek, to co jest zainstalowane widać na ostatnich 4 screenach w pierwszym poście :)
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 17:14:48 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #13 dnia: Luty 20, 2010, 19:09:02 »
@sh97m97n
a moim zdaniem powinieneś pokusić się o kucharzenie i udostępniać swoje romy by cieszyły też innych tak jak Ciebie, przecież nie trzeba bazować na wyciekach ale robić też można z oficjalnych romów, za to dopieszczonych technicznie i wizualnie, powiem więcej - bierz się do roboty i daj przetestować jakiś ładny jak na przykładzie pierwszego postu wypiek
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline mnmnc

• 10
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #14 dnia: Luty 20, 2010, 19:32:45 »
A skąd wziąłeś 1.66? Na oficjalnej polskiej stronie jest 1.48, z zagranicznych nie mogę pobrać bo "serial number not correct".
Z definicji chciałbym mieć oficjalny rom, bo tak wolę, więc niezbyt mnie podnieca ściąganie tego "oficjalnego" z rapida.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #15 dnia: Luty 20, 2010, 19:39:18 »
Ze strony HTC, wersja dla mojej dystrybucji :)
Z zasady kupuję urządzenia WWE, ponieważ jak uczy historia: WWE (czyli angielski międzynarodowy) = większy nacisk społeczności na producenta, co przekłada się na szybsze aktualizacje.
Moje subiektywne wrażenia są też takie, że bez nakładek jest to także stabilniejsza wersja softu. Polski Leo, to Leo z nakładką polonizującą Sunnysoftu.
Polski Leon to także potencjalnie dłuższy czas oczekiwania na aktualizacje, ponieważ do wersji WWE trzeba dopisać resztę na nasz rynek, a ta "dopisana reszta" nie zawsze działa na plus :)
Rom-y od producenta "oficjalnie" dostępne są zgodnie z numerami seryjnymi danej dystrybucji, bez SPL lub gold carda nie wgrasz ROM-u z innego regionu niż Twój, mimo, że będzie on oficjalny a urządzenie z zachodu niczym nie różni się od tego kupionego w MediaMarkcie :)
Różnica między tymi urządzeniami  to właśnie numer seryjny,  nakładka PL lub jej brak.
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 20:01:28 wysłana przez sh97m97n »
---

« Odpowiedź #16 dnia: Luty 20, 2010, 20:01:57 »
Ze strony HTC, wersja dla mojej dystrybucji :)
Z zasady kupuję urządzenia WWE, ponieważ jak uczy historia: WWE (czyli angielski międzynarodowy) = większy nacisk społeczności na producenta, co przekłada się na szybsze aktualizacje.
Moje subiektywne wrażenia są też takie, że bez nakładek jest to także stabilniejsza wersja softu. Polski Leo, to Leo z nakładką polonizującą Sunnysoftu.
Polski Leon to także potencjalnie dłuższy czas oczekiwania na aktualizacje, ponieważ do wersji WWE trzeba dopisać resztę na nasz rynek, a ta "dopisana reszta" nie zawsze działa na plus :)
Rom-y od producenta "oficjalnie" dostępne są zgodnie z numerami seryjnymi danej dystrybucji, bez SPL lub gold carda nie wgrasz ROM-u z innego regionu niż Twój, mimo, że będzie on oficjalny a urządzenie z zachodu niczym nie różni się od tego kupionego w MediaMarkcie :)
Różnica między tymi urządzeniami, to nic :) to wła
coz, jesli mamy wierzyc tytulowi Twojego posta  :mrgreen: to poprosze o udostepnienie tego roomu...........

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #17 dnia: Luty 20, 2010, 20:10:38 »
Ale ja ci nie karzę wierzyć mi na słowo :)

A gotowany, dla kolegi titus78, i innych chętnych, też się przygotuje, troszkę czasu potrzeba, na pewno nie dzisiaj. Od rana walczę z komputerami i przesiadłem się na maczka jak widać, żeby nie dostać tendencyjnej qrw ... :) 
« Ostatnia zmiana: Luty 20, 2010, 20:16:04 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #18 dnia: Luty 20, 2010, 22:09:23 »
super info, oczywiście jak do wszystkiego trzeba czasu, ja trzymam kciuki i cierpliwie czekam na wyniki

P.S. Mam nadzieję, co jest ważne nie tylko dla mnie, Leo będzie mówił do nas w ojczystym języku (mam nadzieję, że da radę, ponieważ użyczam telefonu rodzince, i tu w języku Shakespeare’a jest już problem)
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

« Odpowiedź #19 dnia: Luty 20, 2010, 22:56:18 »
Ale ja ci nie karzę wierzyć mi na słowo :)

A gotowany, dla kolegi titus78, i innych chętnych, też się przygotuje, troszkę czasu potrzeba, na pewno nie dzisiaj. Od rana walczę z komputerami i przesiadłem się na maczka jak widać, żeby nie dostać tendencyjnej qrw ... :)
i to jest to :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ja sie na to pisze PLS!!!

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #20 dnia: Luty 20, 2010, 23:13:42 »
Przepraszam, że na chwilkę odbiegnę od tematu ale.
Czy np ten nowy 1.66 ROM ma w sobie fixy które przed nim się ukazały? Nie wiem jak to wygląda a troszkę mnie ciekawi.

No i oczywiście gratuluję zawzięcia i działania w oficjalny sposób :)

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #21 dnia: Luty 21, 2010, 01:25:02 »
Tak zawiera fixy, przynajmniej te które wyszły do dnia premiery ROM-u.
W kwestii polonizacji powinno się udać, ale trzeba protestować efekty, takiej polonizacji.

Screeny zawierają today po polonizacji oem packiem, z któregoś watku na tym forum.
Ponadto Hamachi (vpn, bezpłatny do 16 komputerów bez stałego adresu IP, tworzy wirtualną sieć, przydatna sprawa dla tych którzy nie testowali i nie znają) https://secure.logmein.com/products/hamachi2/
I kursy walut w stosunku do złotówki w zakładce notowań

[edit]
Jak widać nakładka (cab) instaluje się, bez problemu (trzeba zignorować ostrzeżenie, jedyna niedogodność) ale w ciągu pierwszej godziny manilla wywaliła się dwa razy. Czyli na tą chwilę, wolę sprawdzony WWE niż "gadającą" po polsku cegłę. Stablinosc PDA jest dla mnie podstawą, po deinstalacji caba na razie bez zarzutu, epilog - w zasadzie wracamy do pierwszego postu. Jedyne software dodatkowo względem screenów to hamachi.

[edit]
Zbiór tweaków, wersja dla osób nie używających edytora rejestru, program można zainstalować na karcie, po modyfikacjach wymagany restart. Można skorzystać z sugestii autora tweaka (opcje zaznaczone jako advise), aczkolwiek warto także pokombinować we własnym zakresie, dalece więcej opcji od BsB, jeśli wziąć pod uwagę klucze rejestru. Zwłaszcza obsługę klawiatury można tutaj mocno poprawić:
link do tweaka: http://montecristoff.com/hd2tweak.htm
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 15:58:35 wysłana przez sh97m97n »
---

« Odpowiedź #22 dnia: Luty 21, 2010, 16:48:10 »
sh97m97n no to zglupialem :mrgreen: mam niestety plusowego leo z 1.48..... i nic spoza polskiego supportu htc nie przechodzi weryfikacji s/n co pewnie bylo do przewidzenia :S Czy mam szanse na rom oficjalny 1.66 od Ciebie? Czy tez "ugotujesz" cos stabilnego i dopiero to udostepnisz? Doceniam trudy gotujacych ale tak jak Ty cenie przedewszystkim stabilnosc i.....itd. itp.
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 16:49:41 wysłana przez Klimson »

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #23 dnia: Luty 21, 2010, 17:01:11 »
Jeśli upierasz się przy oficjalnym 1.66 to zapomnij o języku polskim bo takowego romu od HTC nie ma jeszcze oficjalnie. Nakladka SunnySoftu z Twojego 1.48, w 1.66 WWE powoduje problemy, pojawiają się gdzieniegdzie dziwne "kwiatki" a manilla jak pisałem wyżej potrafi się wywrocic. Oficjalny WWE pobierzesz nawet z HTCpedii jak widziałem ostatnio, serial ci nie będzie potrzebny ale gold albo spl, raczej tak, bo masz urządzenie z innego regionu. Technicznie wiec mimo oficjalnego softu robisz rzecz niedozwoloną :)
---

« Odpowiedź #24 dnia: Luty 21, 2010, 17:19:58 »
jezyk polski nie jest mi niezbedny  B) chce miec po prostu stabilny rom, jak radzisz spl czy hardspl?

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Odpowiedź #25 dnia: Luty 21, 2010, 17:24:38 »
Zdaje się ze ostatnim razem jak testowalem kuchnie wgrywalem hspl, ten sam, który występuje w wątku Bysia. Obecnie nie małem takiej potrzeby, mam Leo w wersji WWE
---

« Odpowiedź #26 dnia: Luty 21, 2010, 17:33:04 »
nie znalazlem 1.66 wwe tylko 1.48 ale moze zle szukam... :S nahtcpedii.

*

Offline sh97m97n

• **
  • 147
« Ostatnia zmiana: Luty 21, 2010, 17:39:52 wysłana przez sh97m97n »
---

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 21, 2010, 19:00:55 »
Jeśli upierasz się przy oficjalnym 1.66 to zapomnij o języku polskim bo takowego romu od HTC nie ma jeszcze oficjalnie. Nakladka SunnySoftu z Twojego 1.48, w 1.66 WWE powoduje problemy, pojawiają się gdzieniegdzie dziwne "kwiatki" a manilla jak pisałem wyżej potrafi się wywrocic.

Wszystko to prawdą, o ile używasz Manili. Ja osobiście nie używam, i każdy ROM z XDA "gwałcę" nakładką InterWrite. I wszystko jest wpełni spolszczone i nie ma żadnych błędów. Ale podkreślam- bez Manili.

« Odpowiedź #29 dnia: Luty 21, 2010, 19:05:27 »
ok ciagne ten wwe ale mam pytanie czy moge sprobowac tak po porostu wgrac 1.66 tj bez hspl? czy cos sie stanie czy tylko wywali blad i bede musial wgrac hspl i dopiero potem rom?