Office mobile 2010 pobrany z Market place na Leo

• 6 Odpowiedzi
  • 1710 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline mohinder

• **
  • 162
Office mobile 2010 pobrany z Market place na Leo
« dnia: Luty 13, 2011, 10:08:38 »
Witam.
Być może powinno to być umieszczone w dziale oprogramowanie ale chodzi mi konkretnie o instalację na Leo.
W moim przypadku po zainstalowaniu na Leo niby działa ten office ale nie do końca. Przykładem może być to że nie mogę sprawdzić wersji offica. Jak wejdę w menu i wybiorę właściwości to nic się nie dzieje. Dodatkowo po otawrciu jakiegoś dokumentu i dodkonaniu w nim jakiejś zmiany i naciśniećiu OK nie zapisuje pliku tylko go poprostu zamyka.
W poprzedniej wersji zapisywał i zamykał. W tej wersji trzeba wybrać zapisz i dopiero zamknąć. Trochę można się wkurzyć jak się trochę zrobiło zmian w dokumencie i z przyzwyczajenia do poprzedniej wersji poprostu nacisnąć OK.
Pytanie jest czy u was jest podobnie po instalacji nowego offica?

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
Odp: Office mobile 2010 pobrany z Market place na Leo
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 13, 2011, 11:46:37 »
U wszystkich, ktorzy mają build ROM-u 219... będzie tak samo (oczywiście jeżeli kucharz już sobie z tym nie poradził, co przy stockROM-ach jest oczywiste, że nie). Ogólny błąd M$, pomaga TYLKO wgotowanie na poziomie kuchni pliku coredll.dll z buildu 23129 (a najlepsze to, że nie jest to plik Office-a tylko Windows). Zaznaczam plik musi być wgotowany - nie pomaga skopiowanie i nadpisanie istniejącego - dalej będzie ten sam babol. Ćwiczyłem to jakiś czas temu w swoim ROM-ie, a że się już uporałem to prawie zapomniałem o tym problemie.
Dodam jeszcze, że przez tego babola nie da się ustawić/zmienić czcionki w Word-zie (sprawdźcie będąc w  Word-zie tapnijcie "Nowy" i w nowym dokumencie Opcje>Format - zero reakcji). U mnie po zmianie ww. pliku wszystko działa.
Dla jasności, oczywiście mówimy o problemie z OfficeMobile 2010, na poprzednim ten problem nie występuje.
« Ostatnia zmiana: Luty 13, 2011, 12:03:24 wysłana przez Budniu »

*

Offline Betoniarka

• 48
  • Sprzęt: Mio A701->Asus P535->HTC HD2
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 13, 2011, 14:12:17 »
Bry...
Potwierdzam babola. Mam rom 3.14 z plusa i po zainstalowaniu Office 2010 niesstety nie dziala jak nalezy.
Odinstalowalwm, bo mnie wkurzal...
Mio A701->Asus P535->HTC HD2

*

Offline mohinder

• **
  • 162
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 13, 2011, 19:37:21 »
No mnie też wkurzał i wyrzuciłem. A czy poza gotowaniem romu istnieje jakiś sposób na uruchomie pakietu?
A wogóle to ktoś zna dokładne różnice w stosunku do wersji 2007?
Pozdrawiam

« Odpowiedź #4 dnia: Luty 15, 2011, 21:11:12 »
po odinstalowaniu office mobile 2010 w starej wersji  2007 nie ma języka polskkego, da się jakoś wrócić do PL bez HR ? ROM 3.14 brand Plusa

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 15, 2011, 22:10:13 »
Zdaje się tylko HR :wink:

*

Offline snowrider

• 1357
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 18, 2011, 13:44:41 »
nie chciał bym zakładać nowego tematu, ale mam pytanie o office 2010 i kłopot z synchronizacją
otóż, po przejściu na laptopie z MO 2007 na 2010 nie synchronizuje mi ani poczty, ani kalendarza ani kontaktów
wyrzuca komunikat, że klient pocztowy nie jest domyślny itd...

ktoś wie dlaczego coś takiego się mogło stać i jak temu zaradzić?