Odtworzenie backup'u na innym LEO

• 5 Odpowiedzi
  • 891 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odtworzenie backup'u na innym LEO
« dnia: Wrzesień 30, 2010, 12:53:25 »
Niestety mój LEO zaliczył wczoraj upadek na "twarz", nie wyglądało to groźnie ale po podniesieniu okazało się że ekran się potłukł. Kupiłem nowego, zrobiłem backup starego (Resco Backup), przełożyłem kartę pamięci, zrobiłem "restore" sądząc że otrzymam wierną kopię potłuczonej wersji, niestety okazało się że to nie takie proste, brak skrótów, wiele programów nie działa itd. Domyślam się że powodem jest inny numer seryjny urządzenia itp.
Czy jest jakiś sposób żeby zrobić "klona" i nie bawić się w instalowanie wszystkiego od początku?   

*

Offline Adramel

• 895
  • Sprzęt: HD2/Sensation/GalaxyNote
Odp: Odtworzenie backup'u na innym LEO
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 30, 2010, 13:44:03 »
Jeżeli w obu urządzeniach masz taką samą wersje oprogramowania to SPB Backup powinien bez problemu przenieść system na nowy telefon.

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 02, 2010, 16:35:16 »
Rom jest ten sam: 1.66.118.1(76641) i kicha, próbowałem też przywrócić system z wcześniejszych backupów, przywracanie dochodzi do około połowy i następuje zwis, po soft resecie, ponownym uruchomieniu Resco Backup i ponownej próbie przywrócenia systemu sytuacja się powtarza.

*

Offline pynki

• *
  • 87
    • jama "sosny"
  • Sprzęt: SAMSUNG NOTE IV
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 02, 2010, 16:51:01 »
miałem dokładnie tak samo...teraz ograniczam się tylko do backupu samych kontaktów i tutaj nie miałem jeszcze nigdy żadnych niespodzianek:)być może problem leży po stronie samego programu,kiedyś miałem taki przypadek na ETENIE.Backup był zrobiony na starszym SPB potem wgrałem nowszy ale archiwum zrobionego w starszym programie nie mógł za chiny otworzyć.
masz za swoje brzydki kablu..."z pamiętnika żelaznego karła"

« Odpowiedź #4 dnia: Październik 02, 2010, 20:46:38 »
Dziękuję za informację, poddaję się i wrzucam wszystko od początku.

Pozdrawiam.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 02, 2010, 20:56:00 »
Hm, mnie backup z SPB jeszcze nigdy nie zawiódł. Jeśli masz ten sam ROM to powinno pójść na 100%. Kiedyś nawet bezczelnie odtworzyłem backup z Diamonda na HD i 90% działało. Ale nie wiem jak się w tej kwestii spisuje Resco.