Nowy User Interface "BeLogic UI"

• 119 Odpowiedzi
  • 35410 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline rusher

• *
  • 92
  • Sprzęt: Leo, Blackstone, Artemis, Soul
Odp: Nowy User Interface "BeLogic UI"
« Odpowiedź #90 dnia: Listopad 11, 2010, 21:19:41 »
1. Nie
2. Tak

Dzięki :)

*

Offline bartexsz

• 260
  • Sprzęt: Toshiba G900/ Spica
« Odpowiedź #91 dnia: Listopad 11, 2010, 21:33:18 »
Jak wyjdzie to na pewno sprawdze.

1.Uzywasz do tego .net compact framework'a?
2.Czy wszystkie pliki beda w katalogu programu?
3. Jak odnosisz sie do plikow? Poprzez zapisana gdzies sciezke instalacji, katalog exe'ka, czy pelna sciezka?

Jesli odpowiedzi to : Nie, Tak, Sciezka instalacji/katalog exe'ka to pieknie sie to wgra wrom i przerobi na modul xip. Jesli uzywasz .net cf to przynajmniej wgra sie w rom.
Linux is like a wigwam : no windows, no gates and apache inside.

Regulamin się kłania.

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #92 dnia: Listopad 11, 2010, 22:03:50 »
NetCF tak, co do ścieżek - będą i takie i takie, czyli katalog exe`ka, oraz katalogi zewnętrznych paczek widgetów określane parametrem "../" możliwe że będą też całe ścieżki - dla tych plików i parametrów które będą tego wymagać.

Na razie robimy modyfikację CHT 2.0 z Prestonem, tam lokalizacje plików są różne, ale raczej da się to wgotować w rom
Modyfikacja będzie udostępniona w postaci kilku cabów.

Jak skończymy modyfikację CHT, wezmę się konkretnie za własne UI, chyba że modyfikacja będzie na tyle wystarczająca że zniechęci mnie do pracy nad całkowicie nowym interface`m, możliwe że do modyfikacji CHT powstanie też kilka zewnętrznych programów, lub modyfikacji typu budzik, kontakty, pogoda (wg screenów koncepcyjnych).

Zobaczymy, teraz mam trochę gorąco w firmie - wybory, kampanie reklamowe, itp.

Jak się to wszystko uspokoi, będę mógł coś więcej powiedzieć temat ui/modyfikacji,
ale myślę że w tym miesiącu udostępnimy już jakieś pliki beta, możliwe też że final.

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #93 dnia: Listopad 14, 2010, 23:31:42 »
W między czasie zainspirowany nowym sprzętem zrobiłem na szybkiego "Audio mod", pliki udostępnię jutro,
dzisiaj już mi się nie chce robić cabów, jak ktoś chce mogę dziś wrzucić pliki manili + png.

Kilka screenów, szału nie ma - prosta modyfikacja, może komuś się przyda.

Podziękowania dla mojej żony która zrobiła zegar - vinyl :)

Grafika zaczerpnięta z kilku instrumentów: Virus Ti Polar, Novation 25SL MkII_5_straight, Korg M3, Virus Ti Snow.
« Ostatnia zmiana: Listopad 14, 2010, 23:36:12 wysłana przez rusher »

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #94 dnia: Listopad 15, 2010, 19:00:01 »
proste i ładne, ale chyba nie do końca użyteczne :P zwłaszcza zegar :P

btw. jesteś z Augustowa?
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #95 dnia: Listopad 15, 2010, 19:57:55 »
mnie się podoba kiedy można zassać caby?
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #96 dnia: Listopad 15, 2010, 21:52:35 »
@NarSan - Suwałki

Temat niedokończony i mocno niedopracowany, z lenistwa :)
Jeśli będzie jakieś większe zainteresowanie, to go dokończę, mi osobiście przestał się podobać.

Nie zdążyłem też zrobić bg pod softkeye, u siebie ustawiłem transparentne.

Tymczasem chwila relaksu przy muzyce i wracamy do BeLogic wg koncepcji.

Link do cabów + bg + softkeys_bg (plik manila)

http://www.sendspace.com/file/5dbhse

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #97 dnia: Listopad 23, 2010, 15:01:10 »
No i proszę...
Pliki udostępnione i cisza jak makiem zasiał :D

PS: Świetną muzykę produkujesz !! Można prosić numer tej dziewczyny od vocalu? :D:D
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #98 dnia: Listopad 23, 2010, 22:38:45 »
Włłłłaśnie Twoja muza jest oki, może daj jakiś namiar na ftp gdzie to leży, czy mam iść do MPiK ?
A żebby nie było offtopu to inwencja godna pochylenia czoła, ale gdzie ci wszyscy userzy oszołomieni Twoją pracą ??? To nie uwaga do Ciebie tylko do tych co tu się tak rozpisywali, że fajnie, że czekamy na cab itp. Tak obserwuję ten wątek i do takich wniosków dochodzę, że jakaś lipa wyszła. BTW ja zainstalowałem Twój mod, ale że mam w ROM z wgotowanym CHT 1.8.5 to z góry wiedziałem, że nie zahula, ale żeby nie było - próbowałem, nie wyszło to HR i czekam...
BTW nawet na Mobione założyłem wątek o Twojej modyfikacji: http://forum.mobione.pl/modyfikacje/nowy-polski-interface-'belogic-ui'/ może mnie nie zbanują za ten link) i bez cukrowania, ale chciałbym, żebyś zwrócił uwagę na jeden tekst
Coś o czym trzeba napisać. Jest gość, który tworzy muzyke, grafikę, programuje i robi parę innych zajebistych rzeczy.
.
A teraz wracając do pytania, podrzuciłbyś jakiś link do większej ilości utworów ? THX

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #99 dnia: Listopad 24, 2010, 12:05:13 »
Ja liczyłem na osobny UI albo chociaż skin do SPB MS. Nie używam Manili nie wspominając o CHT, więc nie mam jak tego sprawdzić.

może mnie nie zbanują za ten link
Mobione to zaprzyjaźnione forum, nie ma tam piractwa i nikt tu nigdy nie tępił linków do nich. Oczywiście z umiarem :P

*

Offline mycior1

• *
  • 56
  • Sprzęt: iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #100 dnia: Listopad 24, 2010, 13:34:48 »
Ja liczyłem na osobny UI [...]

Ja tak samo.. po co mi jakaś nakładka do Karty "Muzyka"?

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #101 dnia: Listopad 24, 2010, 13:39:45 »
też bym wolał osobne albo chociaż theme do SPB MS jeśli oczywiście to nie problem.
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #102 dnia: Listopad 24, 2010, 14:37:43 »
dlatego czekamy nadal na pełne osobne UI lub nakładke na SPB
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #103 dnia: Listopad 25, 2010, 13:44:39 »

Cytat: mikkuss link=topic=172858.msg1412287#msg1412287

date=1290520870
No i proszę...
Pliki udostępnione i cisza jak makiem zasiał :D

PS: Świetną muzykę produkujesz !! Można prosić numer tej dziewczyny od vocalu? :D:D

Dzięki, ta dziewczyna to moja żona :)

Co do UI, to troszkę zaniedbałem sprawę się przyznam, kupiłem sporo zabawek muzycznych i wystartowaliśmy z kilkoma nowymi produkcjami, musimy też się przygotowac do kilku tras koncertowych itp.

Sporo do czasu zajmuje, ale będzie też użyteczne w packu dzwonków.

Nie wiem czy można wrzucac tego typu linki :) ale jak chcecie innych produkcji to są min. tutaj :

http://beside-logic.muzzo.pl/
http://lo-gika.muzzo.pl/

Nowych kawałków nigdzie nie wrzucaliśmy, bo kompletujemy album, możliwe że udostępnimy kilka kawałków w komplecie z modyfikacją.

Możecie też składac propozycje z jakich kawałkow chcecie mieć dzwonki, umiescimy je w paczce.

Dzięki wszystkim za miłe słowa, napędza to do dalszego działania.

Cały czas tutaj zaglądam i jesli nic nie piszę to nie znaczy że nic nie robię w kierunku modyfikacji :)

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #104 dnia: Listopad 25, 2010, 13:51:36 »
THX za linki :ok:

*

Offline mikkuss

• 807
  • ...
  • Sprzęt: XT610 CM7, HD2 NexusHD2 KK, n900
« Odpowiedź #105 dnia: Listopad 25, 2010, 14:36:16 »
Dzięki, ta dziewczyna to moja żona :)
ooooooops xD :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Mobione to zaprzyjaźnione forum, nie ma tam piractwa i nikt tu nigdy nie tępił linków do nich.
Od dawna jesteś moderatorem? Z tego co mi wiadomo, to kiedyś te dwa fora rywalizowały ze sobą i był niezły jazz :D
« Ostatnia zmiana: Listopad 25, 2010, 14:38:22 wysłana przez mikkuss »
N900 - najlepszy sposób na nudę... Boxboxbox...
https://www.youtube.com/watch?v=MRil6iP4GXw

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #106 dnia: Listopad 25, 2010, 14:54:53 »
Po zawartości obydwu for widać, że o rywalizacji obecnie raczej nie ma mowy. Gro obecnych tutaj userów (i kilku kucharzy) udziela się na mobione.
Dobra, koniec OT.

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #107 dnia: Grudzień 21, 2010, 15:38:49 »
Wprawdzie ostatnio zainteresował mnie raczej android, ale... temat zamknięty, straciłeś serce do interfejsu, czy...? Wiesz, narobiłeś smaka, wychodzi że chciałeś dobrze, a wyszło..jak zwykle w RP;)
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline leroi

• **
  • 108
  • Sprzęt: HTC HD2, Nokia E71
« Odpowiedź #108 dnia: Grudzień 21, 2010, 16:34:27 »
Po zawartości obydwu for

forów, nie for

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #109 dnia: Grudzień 21, 2010, 19:05:07 »
Nikt przecież nie powiedział że BeLogic Ui nie będzie :), w prawdzie też przez ostatnie 2 tyg android zagościł w moim leo i odłożyłem prace nam nim na chwilkę, ale to głównie to przez deadline`y moich kontraktów, chce porządnie zamknąć ten rok. Z ui nie mam co się spieszyć, robię to hobbystycznie i głównie dla siebie, mam zrobione (autorskie tapety, dzwonki, dźwięki systemowe, ikony, itp.) ale na razie nie chcę udostępniać, bo nie będzie tego "feelingu" tak jak przy całym pakiecie z ui.

Może po nowym roku wrzucę coś "dla smaku" zobaczymy, na razie póki co mam sporo pracy.

Mam nadzieję, że będziecie tutaj zaglądać do tego wątku co jakiś czas.

Pozdrawiam,
Wesołych świąt i wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

BeLogic Studio

*

Offline NarSan

• 580
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #110 dnia: Grudzień 22, 2010, 10:23:49 »
Nikt przecież nie powiedział że BeLogic Ui nie będzie :), w prawdzie też przez ostatnie 2 tyg android zagościł w moim leo i odłożyłem prace nam nim na chwilkę, ale to głównie to przez deadline`y moich kontraktów, chce porządnie zamknąć ten rok. Z ui nie mam co się spieszyć, robię to hobbystycznie i głównie dla siebie, mam zrobione (autorskie tapety, dzwonki, dźwięki systemowe, ikony, itp.) ale na razie nie chcę udostępniać, bo nie będzie tego "feelingu" tak jak przy całym pakiecie z ui.

Może po nowym roku wrzucę coś "dla smaku" zobaczymy, na razie póki co mam sporo pracy.

Mam nadzieję, że będziecie tutaj zaglądać do tego wątku co jakiś czas.

Pozdrawiam,
Wesołych świąt i wszystkiego dobrego w Nowym Roku.

BeLogic Studio

oczywiście zawsze możesz coś udostępnić jako prezent na gwiazdkę :)
HTC HD2
ROM: 3.14 WWE
RADIO: 2.15.50.14
PROTOCOL: 15.42.40.11U

*

Offline nemo1307

• **
  • 218
  • Sprzęt: FSLoox N500,SPV M650,Sony Xperia Z Ultra , Z2 , Z1
« Odpowiedź #111 dnia: Grudzień 22, 2010, 17:03:20 »
Witam !
Kawał dobrej roboty , gratulacje !!!
Czekam na finał !!!

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #112 dnia: Marzec 01, 2011, 08:06:36 »
Irytujące w tym przedsięwzięciu jest to, że użytkownicy forum zrobili bezpłatny PR produktowi, którego NIE BYŁO, NIE MA i NIE BĘDZIE:)!
Podniecaliśmy się (tak, MY) jak murzyn łańcuszkiem, cóż...
Cóż, zgodnie z nazwą "produktu" trzeba być Logic a nie Horny :wink:
Pozdrawiam :ok:

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #113 dnia: Marzec 01, 2011, 13:09:39 »
Nie wiem skąd się biorą tacy ludzie jak Ty :) pracujesz ze mną nad tym, że masz pewne info że produktu nie będzie?

Nawet gdyby był już gotowy, nie jest za bardzo odpowiedni moment na jego pokazanie :) na razie mamy wm7, nowego androida i tym cieszą się ludzie (sam mam na razie wm7 w hd2) zobaczymy jak potoczy się sytuacja na naszym małym rynku,

Tak jak pisałem wcześniej, projekt jest czysto hobbystyczny (nie goni mnie deadline) i na pewno powstanie , czy to na wm 6.5 czy to na wm7, czy jako modyfikacja na spb lub cht, cały czas tutaj zaglądam i nie olewam sprawy.

PS. Dzięki za posta, daje to dodatkowego kopa żeby UI powstało i pokazać ze jednak Polak potrafi :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 01, 2011, 13:13:22 wysłana przez rusher »

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #114 dnia: Marzec 01, 2011, 14:10:12 »
To po prostu tak po polsku, pomarudzić sobie... ;)

*

Offline cervandes

• **
  • 165
    • http://www.vw-passat.pl
  • Sprzęt: SGS2, E2370
« Odpowiedź #115 dnia: Marzec 01, 2011, 15:41:54 »
czy w regulaminie forum sceptycyzm jest zakazany?

Pocieszyliście się koledzy nowym UI na wymierającym systemie ale póki co i w moim odczuciu jest to kolejna rewelacja w stylu zdjęcia nowego prototypu Nokii N98 wyrenderowanego przez jakiegoś entuzjastę który chciał zasiać ziarenko ekscytacji i przez chwilę zaistnieć. Jak ktoś robi coś konkretnego to siada, pisze, dziubie wiersz za wierszem i wrzuca ver 0.1, ver 0.2 aż do finala. A zaczynanie od zrobienia masy renderów to w fabryce samochodów jest praktykowane a nie w takich przypadkach. Jak zrobię render HD2 z anteną do dvb-t to też będziecie się tak cieszyli?
Każdy pierwszy raz buduje nas samych

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #116 dnia: Marzec 01, 2011, 18:09:33 »
Nie chciałem sie jakoś specjalnie reklamować bo to nie jest odpowiednie miejsce i robi się off top :)
Nie będę nikomu nic udowadniał, skoro Jezus nie przekonał ludzi do swoich racji, to ja nawet nie mam co próbować bo "lud" i tak zawsze wygra :D

A propos zaistnienia, gdybym chciał zaistnieć, zrobiłbym z siebie kolejnego Gracjana, Luntka czy innego Pistona...

Prosta sprawa, mam swoje cele i powolutku do nich dążę.

Przy każdym projekcie byli tacy którzy mówili że się nie uda to jest nie możliwe :P ja już się przyzwyczaiłem,
śmiesznie tylko będzie, że jak już wyjdzie UI i każdy będzie pisał "Wiedziałem że Ci się uda" itp. :)

Mimo wszystko dziękuję za każdą wypowiedź i czekam na kolejne.

*

Offline kuba500

• 34
  • Sprzęt: 2x HTC TyTN II + Era G1 + HTC Desire + HTC HD2 :)
« Odpowiedź #117 dnia: Marzec 01, 2011, 20:04:52 »
A ja nadal trzymam kciuki, by to UI wyszło, gdyż zapowiada się znakomicie. Może ożywi to troszkę naszego starego WM6.5, ja tam nadal jestem zwolennikiem tego systemu przez AutoMape, więc miło by było jakby się coś ruszyło ;)

Powodzenia rusher i trzymam kciuki za Ciebie! ;)

*

Offline pepe64

• 665
« Odpowiedź #118 dnia: Marzec 02, 2011, 09:17:52 »
Uuuuu, uderz ręką w stół;):):)

Po pierwsze primo: nie dyskredytuję Twojego zapału. Ale porwałeś się z motyką na słońce. To jest oczywiście MÓJ, SUBIEKTYWNY pogląd. Dlaczego? Bo w takim zamierzeniu nie tylko smak artysty i dobre chęci się liczą. Trzeba mieć narzędzia, wiedzę, doświadczenie i......czas...

Po drugie: byłem bardzo zaciekawiony Twoim produktem. Nowy, świezy, inny od reszty. Od strony funkcjonalnej trudno oceniać, ale rzeczywiście..błyszczał. Tylko jedna uwaga: BŁYSZCZAŁ, a nie BŁYSZCZY. Bo, jak sam słusznie zauważyłeć, ludzie odchodzą od WM6.5 (ok, ok, Automapa, TomTom...też mam AM i jestem trochę wściekły, ale Leon to nie tylko zestaw do nawigacji;) ), nie za bardzo widzą przyszłość w koszmarnej W7 i chcąc nie chcąc Android jest jedyną alternatywą..

Po trzecie: każdy pomysł na zaistnienie jest dobry.. :wink: Nie wiem, czy możesz śpiewać gorzej niż Gracjan, pomysły masz lepsze. I zaistniałeś. Przynajmniej tu i teraz. A parę(naście) osób w jakimś stopniu zaufało Ci. Rozumiem, że masz cele i dążysz..Tylko może za dużo (nomen omen pięknego) PR przed przynajmniej stabilna wersja alfa-alfa;) Bo ludzie juz witali się z gąską, już widzieli swoje maszyny umajone BeLogic i.......no właśnie.

Po czwarte: ja też trzymam kciuki, tylko jakby przestało mi zależeć od strony formalnej, bo na WM6.5 już nie wrócę. Nie napiszę że "Wiedziałem", ale się ucieszę. Tak po prostu, bo to ladne, co zrobiłeś (o gustach muzycznych moglibyśmy gadać godzinami;) Z wykształcenia jestem akustykiem, prowadziłem dawno temu zespół w Breslau, ale muzyka nęci mnie nieco inna;) ).

A kol @vonski a propos marudzenia..Widzisz, mój kuzyn (nota bene Duńczyk) powiedział kiedyś, że Polak różni się od reszty świata tym, że na Wielkanoc cały świat cieszy się, że On zmartwychwstał, a my płaczemy, że Go ukrzyzowali :wink: Otóż jestem, staram się być inny. I właśnie dlatego nie ma we mnie "polaczkowa" ani postrzeganego jako marudzenie, ani posypywanie głowy popiołem..

Kurcze, nie wiem czy to OT czy merytoryczna dyskusja.

Reasumując: produkt BeLogic UI porównuję do chodzenia po wodzie. Udało się to raz, jednemu facetowi ok. 2000 lat temu. Życzę Ci  @rusher , abyś powtórzył to inspirujące doświadczenie :ok:

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
« Odpowiedź #119 dnia: Marzec 02, 2011, 12:09:48 »
A kol @vonski a propos marudzenia..Widzisz, mój kuzyn (nota bene Duńczyk) powiedział kiedyś, że Polak różni się od reszty świata tym, że na Wielkanoc cały świat cieszy się, że On zmartwychwstał, a my płaczemy, że Go ukrzyzowali :wink: Otóż jestem, staram się być inny. I właśnie dlatego nie ma we mnie "polaczkowa" ani postrzeganego jako marudzenie, ani posypywanie głowy popiołem..
No ale ton Twojej wypowiedzi pokazuje raczej coś zgoła innego.
Nieważne, koniec OT.