Nowy User Interface "BeLogic UI"

• 119 Odpowiedzi
  • 35359 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline markusbrutus73

• **
  • 116
    • Moje fotki
  • Sprzęt: HTC Leon   Elegancia CHT v9.5
Odp: Nowy User Interface "BeLogic UI"
« Odpowiedź #30 dnia: Październik 01, 2010, 13:56:05 »
No, no, piękna sprawa. Leo znowu zacznie wyglądać. Świetna sprawa, trzymam kciuki za szybki wypust na rynek  :O~

*

Offline rusher

• *
  • 92
  • Sprzęt: Leo, Blackstone, Artemis, Soul
« Odpowiedź #31 dnia: Październik 01, 2010, 14:12:11 »
rusher - hm.... odnosze wrazenie, ze nie jestes mastah-coder? moze lepiej sprobowac zrobic total konwersje do cht2.0? bez disrespektu, ale imho zrobienie pozadnego standalone ui to nie jest kwestia niedlugiego czasu. jezeli ma byc bez bugow, szybkie i z malym footprintem to sa to tygodnie, ba, miesiace pracy.... chyba, ze oprocz talentu graficznego i muzycznego Bozia obdarzyla Cie rowniez mega mozgiem programisty i duzym doswiadczeniem.

photoshop to troche takie opowiadanie historii, jesli wiesz co chce powiedziec.

...obym sie mylil, bo niezle to wyglada. taki pointui na sterydach. :)

Właśnie wiem, analizując moje zainteresowania i nieskromnie mówiąc myślę że Bozia nie szczędziła na mnie :)
Ale fakt faktem, na programowaniu się jeszcze nie znam, więc wiem że będzie ciężko, póki co pocieszam się tym,
że znam język HTML, AS 3.0, JAVA, CSS, no i POLSKI :) do tego 3dsmax, AFX, FL, i GTKradiant również oparte na dość zaawansowanych skryptach, shaderach, itp.
więc myślę że powoli będę sobie radził, aczkolwiek będę potrzebował pomocy tak jak pisałem (tych którzy się znają proszę o PW :) )

Myślałem nad rozwiązaniem typu CHT + moja grafika i widgety, ale za dużo tam wszystkiego i tak "nie po mojemu"
Chciałbym zrobić coś co by płynnością przypominało Launcher PRO z Androida, lub troszkę gorzej SPB MS z WM, ale czas pokaże na ile będę mógł sobie pozwolić.

Jeśli nie uda mi się zrobić czegoś własnego od podstaw, to w pierwszej kolejności zabiorę się za modyfikację SPB MS, jeśli też mi się nie uda, będzie tak jak mówisz :)
CHT + mój theme (ale to już w ostateczności).
« Ostatnia zmiana: Październik 01, 2010, 14:14:50 wysłana przez rusher »

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #32 dnia: Październik 01, 2010, 14:24:23 »
Pełen szacun!

z drugiej strony tyle pracy dla samego siebie? Już paru niezłych mistrzów poległo przy tworzeniu własnego uI.A nawet jak udawało się ukończyć to vs. patent cookie monstera  delikatnie mówiąc ciężko spopularyzowac.

Dawny Guru od romów na HTC Hermes robi już 4 rok własne UI. http://www.youtube.com/touchxperience#p/a/u/1/Cs5KronPY8w i wygląda na to że prędzej windows mobile się skończy niż on.........

Życzę powodzenia bo zajawka przyciąga wzrok.
sgs III

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #33 dnia: Październik 01, 2010, 15:04:47 »
Jeśli nie uda mi się zrobić czegoś własnego od podstaw, to w pierwszej kolejności zabiorę się za modyfikację SPB MS
Lejesz miód na moje uszy ;) Jedna i druga opcja brzmią świetnie, choć przyznam, że sam od lat używam SPB MS, to troszkę już mi się znudził i chętnie spróbowałbym czegoś zupełnie nowego.

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #34 dnia: Październik 01, 2010, 15:59:37 »
od lat używam SPB MS, to troszkę już mi się znudził i chętnie spróbowałbym czegoś zupełnie nowego.

No właśnie ja mam tak samo :) dlatego nacisk kładę na zrobienie własnego interfaceu, bo równie dobrze mógłbym pójść na łatwiznę i od razu modyfikować SPB MS.

*

Offline bronx

• 254
  • Sprzęt: htc Desire S, Dell XPS M1330, iPad (2012)
« Odpowiedź #35 dnia: Październik 01, 2010, 17:20:11 »
ech... nie zrozum mnie zle, ale zalozenie "a naucze sie programowac i napisze interface" to nie jest lekka sprawa, zwlaszcza jak sie nie ma czasu. no coz... powodzenia.

napewno bede obserwowal ten projekt.

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #36 dnia: Październik 01, 2010, 20:46:43 »
zdaję sobie z tego sprawę, ale mimo wszystko spróbuję :) kiedyś coś programowałem, nie było tak źle, zacznę pracę na visual studio, zerknę może też na lua.

*

Offline bronx

• 254
« Odpowiedź #37 dnia: Październik 01, 2010, 21:03:02 »
heh... podziwiam Twoj zapal.  :ok: gratulacje i powodzenia!

*

Offline agapod7

• 33
  • Sprzęt: SGSII , NOTE 2 N7105 PM , IPHONE 5 16G
« Odpowiedź #38 dnia: Październik 01, 2010, 21:04:49 »
gratuluje i trzymam kciuki

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #39 dnia: Październik 01, 2010, 21:54:48 »
choć sam jestem noga w tym o czym piszesz to masz moje pełne wsparcie duchowe
czekam z niecierpliwością na nowe UI lub nakładkę na SPB (choć nie używam go już dłuższy czas z Twoja twórczością wrócę wnet)
wytrwałości i zapału a finalnie sukcesu, Tobie i nam życzę
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline CaSspeR

• 595
  • Android User
  • Sprzęt: HTC HD2 with ANDROID; Asus Transformer 32GB
« Odpowiedź #40 dnia: Październik 03, 2010, 10:01:55 »
Witam,

co tu dużo mówić... Ogólnie cały projekt jest  :ok:  Dołączam się do grupy niecierpliwie oczekujących na wersję finalną. Jak już któryś z kolegów wcześniej wspomniał, userom HD2 zaczyna się przejadać Sense i zaczynają szukać czegoś nowego. Dlatego Twój interface, kolego rusher będzie bardzo chodliwym towarem i zapewne zagości na wielu urządzeniach na całym świecie.

Pozdrawiam i życzę wytrwałości  :D

*

Offline SeBoLeX

• 646
  • Sprzęt: Omnia -> HTC Leo -> HTC One X -> SG Note 3
« Odpowiedź #41 dnia: Październik 03, 2010, 14:25:07 »
Ja to bym chętnie obejrzał jakiś filmik pokazujący działanie tego nowego UI, bo coś szczerze mówiąc mam wątpliwości co do prawdziwości tych screenów :sleepy: Oczywiście chciałbym się mylic, bo UI wygląda bardzo zachęcająco i chętnie zamieniłbym leciwy już Sense.
Device #1: Samsung Galaxy Note 3 ; ROM: WiechoROM v5 DXUENF3 (4.4.2 - KitKat)

Device #2: Kiano Core 10.1 3G [ROOTED]

« Odpowiedź #42 dnia: Październik 03, 2010, 16:26:58 »
gdzie można pobrać jakieś ciekawe ui do hd2?? te czarne paski u góry i na dole troche mnie wq;/

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #43 dnia: Październik 03, 2010, 18:03:33 »
Ja to bym chętnie obejrzał jakiś filmik pokazujący działanie tego nowego UI, bo coś szczerze mówiąc mam wątpliwości co do prawdziwości tych screenów
Przecież to na razie wizja z fotoszopy, więc nie ma możliwości zobaczenia tego w akcji. Z drugiej strony jestem pewien, że autorowi dość szybko zwróciłyby się zarwane noce, bo naprawdę chętnie bym za to zapłacił.

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #44 dnia: Październik 03, 2010, 19:22:22 »
Pocieszę wszystkich, bo nie jest to już tylko photoshopowa wizja, powstał już ekran główny w visual studio, co prawda cały czas dopisuję kolejne linijki kodu i nie wiem kiedy będę miał jakąś alphe, ale tak jak pisałem dam znać, ludzie przeczytajcie kilka wiadomości wyżej kilku ludzi bardzo mądrze napisało że to nie jest kwestia kilku dni, programowanie to ta "najgorsza część" i nie powstanie to nawet pewnie w ciągu kilku tygodni, więc nie piszcie na razie o prawdziwości ui :)

Poza tym, oddałem swojego HD2 na upgrade RAMu i zrobiłem sobie chwilkę wolnego.
Jeśli nie będę odzywał się kilka dni to nie dlatego że porzuciłem pracę nad ui, tylko tak jak pisałem nie zajmuję się tylko tym, mam 2 firmy na głowie i do tego kilka innych bardzo czasochłonnych pasji.

Pozdrawiam.

*

Offline bronx

• 254
« Odpowiedź #45 dnia: Październik 04, 2010, 07:51:40 »
upgrade ramu? hehehe... coraz dziwniejsze historie rozgrywaja sie w tym watku...  :sleepy:

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #46 dnia: Październik 04, 2010, 13:28:16 »
upgrade ramu? hehehe... coraz dziwniejsze historie rozgrywaja sie w tym watku...  :sleepy:

Co raz dziwniejsze historie to Ty opowiadasz :) Tak się składa że miałem wersję prototypową (czyt. PRO THREE) jak byś był temacie to byś wiedział że część wczesnych modeli posiadało tylko 320 MB ram, więc weź i rób na takim modelu jakieś oprogramowanie, kiedy co chwila wyskakuje komunikat o zapchanej pamięci :/ powodzenia...

Nawet Android na tym nie idzie bo, wartość ramsize w startup.txt jest pod 448 itp. z reszta nie będę Ci tłumaczył.

Jeśli nie masz nic do powiedzenia związanego z tematem to nie pisz, bo to właśnie przez takich jak Ty dzieją się coraz dziwniejsze historie...

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #47 dnia: Październik 04, 2010, 13:31:57 »
Na XDA ktoś oferował 300$ za tylną klapkę z prototypu z napisem Pro Three ;)

*

Offline bronx

• 254
« Odpowiedź #48 dnia: Październik 04, 2010, 13:53:44 »
wiem, wiem... nie tlumacz mi bo jestem za glupi a Ty zbyt genialny.

z mojej strony koniec tematu.

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #49 dnia: Październik 04, 2010, 18:25:08 »
@rusher
rób swoje i nie wdawaj się w beznadziejne dyskusje, zawsze znajdą się nie tylko popierający, tyleż samo niedowiarków, dobre słowo dla Ciebie, pozdrawiam
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

*

Offline virtua

• *
  • 79
    • Atv Polska
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #50 dnia: Październik 09, 2010, 14:27:25 »
@rusher!

myślę że grono ludzi chętnych spróbować czegoś nowego jest coraz większe!

a jak sądzę powiększa się ono ze względu na pełna stagnację w temacie nowego interface do Leo... są tacy co montują Androida są tacy co czekają na WP7...

ja pozostanę wierny WM 6.5.x ale nowy powiem dla tego rewelacyjnego urządzenia bardzo by się przydał ;-)

niestety zarówno Sense jak i SPB MS nie oferują na dziś nic nowego, nic bardziej intuicyjnego, bardziej "pod palec"... o gołym Tytanie nie wspomnę...

niby Sense z dolną belką dużo daje, jest prawie poręczny... ale jest jedno ale...

dlaczego skoro chcemy obsługiwać interface jednym palcem przycisk "szukaj" jest na samej górze? przeczy logice i ergonomii i nikt do tej pory tego nie zmienił!

myślę że to wina programistów z tych nieszczęsnych molochów, którzy nie potrafią "ludu" słuchać... a osoby takie jak Ty mogą zdziałać coś wręcz rewolucyjnego ;-)

powiem szczerze! obserwuje ten wątek bardzo wnikliwie i niecierpliwie czekam na pierwszą alfę, mogę być jednym z testerów nowego layoutu ;-) pragnę już czegoś nowego, zwłaszcza jak tak fajnie się zapowiada ;-)

nie poddawaj się trzymam za Ciebie kciuki!
Nadal HTC HD2 ;-)

*

Offline Rupert

• *
  • 59
« Odpowiedź #51 dnia: Październik 10, 2010, 10:17:03 »
Testowałem już wiele nakładek i jednak zostałem przy Manili z drobnymi modyfikacjami, ale twoja wygląda bardzo dobrze. Wręcz powiedziałbym, że idealnie. Nawet jeśli ma to być płatne to muszę wypróbować :D

*

Offline HubiiDubii

• 19
  • Sprzęt: HTC HD2 SanDisk - 8GB SDHC
« Odpowiedź #52 dnia: Październik 11, 2010, 10:22:25 »
Przyłączam się do grona maluczkich czekających z wypiekami na twarzy na dalszy rozwój wydarzeń,  :O~, a może zrobimy składkę na poczet wspomożenia autora  :wink:

*

Offline virtua

• *
  • 79
    • Atv Polska
« Odpowiedź #53 dnia: Październik 11, 2010, 11:51:58 »
Jeżeli jakaś forma dotacji do powstania tego ciekawego wizualnie dzieła może pomóc to jestem ZA!

myślę, że nie będzie to niestosowne że wspomożemy nowego twórcę i obecni kucharze nie będą nam mieli za złe!
fajnie by było gdyby ktoś ze stałego grona robiącego ROMY wspomógł merytorycznie twórcę, zwłaszcza od strony kuchni i rozwiązań jakie mają być zaimplementowane!

byłoby świetnie! - bo byłby to rewolucyjny i tak na prawdę pierwszy autorski, polski UI!!!! myślę że taką działalność warto wspierać!
Nadal HTC HD2 ;-)

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
« Odpowiedź #54 dnia: Październik 12, 2010, 02:04:46 »
myślę że dobrym pomysłem (z racji czasu realizacji i stabilności) byłaby nakładka na spb ms. Właściwie głównym problemem w sbm ms jest talent graficzny, bo samo tworzenie wingetów to właściwie prosta sprawa, tym bardziej znając odrobinę XMLa czy nawet samego HTMLa.
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline pepe64

• 665
  • Szczerość to najpiękniejsza forma głupoty.
  • Sprzęt: BB 9700 (do pracy) HTC HD2 (do..zabawy)
« Odpowiedź #55 dnia: Październik 12, 2010, 09:27:57 »
Zgadzam się s przedmówcą;) Weźmy chociażby nakładki mskip z XDA, są naprawdę niezłe a to szykuje się jako meisterstuck;)
Andro:        MIUI 2.4.13 PL
Kernel:       tytungR14
Radio:        2.15.50.14
Karta:        8 GB Class 10

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #56 dnia: Październik 12, 2010, 13:12:50 »
a i przy przeróbce SPB MS mogę dorzucić 3 grosze choć expertem nie jestem, ale chciałem po prostu mieć coś na kształt manilki ale bez manilki, niestety zmysłu graficznego brak i ciężko mi nawet kolorki dobrać :)
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline rusher

• *
  • 92
« Odpowiedź #57 dnia: Październik 12, 2010, 15:00:03 »
Dzięki wszystkim za dobre chęci i miłe słowa, _facet jeśli nie uda mi się zrobić od podstaw, na pewno się do Ciebie zgłoszę (a może z Twoją pomocą wypuszczę jeszcze widgety do SPB upodabniające MS 3.5 do mojego ui), zapoznaje się jeszcze teraz z Launcher Pro i innymi nakładkami, zobaczę jakie rozwiązania są dość szybkie, intuicyjne i przyjemne w użytkowaniu, chcę się czymś jeszcze zainspirować, wybrać najlepsze rozwiązania i połączyć wszystko w jedną całość.

W ten piątek spotkam się jeszcze ze znajomym który pracuje jako programista, mam nadzieje że mnie podszkoli trochę jeszcze, albo pomoże mi zrobić całość.

Mam teraz zwariowany tydzień jeśli chodzi o klientów, więc zrobię sobie chwilkę przerwy, jak się ze wszystkim uporam, postaram się zrobić i wrzucić koncepcyjne video ze sposobem działania nakładki.

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #58 dnia: Październik 12, 2010, 16:36:41 »
ok, jak coś pisz, fajnie jak by coś wyszło bo rzeczywiście bardzo ładnie się to prezentuje

« Odpowiedź #59 dnia: Październik 12, 2010, 22:35:52 »
Wchodzę tutaj czasami i dobrze się bawię czytając ten temat.Tak sobie myślę że wątek mógłby być przeniesiony na forum ogólne, mielibyśmy koncert życzeń i kto wie, może wyniku takowych kolega Rusher stworzy nam nakładkę uniwersalną, działać będzie na wszystkim,od Symbiana poczynając, a na Andku kończąc, a  może przy tym stare Nokie 3210 odżyją.