rusher - hm.... odnosze wrazenie, ze nie jestes mastah-coder? moze lepiej sprobowac zrobic total konwersje do cht2.0? bez disrespektu, ale imho zrobienie pozadnego standalone ui to nie jest kwestia niedlugiego czasu. jezeli ma byc bez bugow, szybkie i z malym footprintem to sa to tygodnie, ba, miesiace pracy.... chyba, ze oprocz talentu graficznego i muzycznego Bozia obdarzyla Cie rowniez mega mozgiem programisty i duzym doswiadczeniem.
photoshop to troche takie opowiadanie historii, jesli wiesz co chce powiedziec.
...obym sie mylil, bo niezle to wyglada. taki pointui na sterydach. 
Właśnie wiem, analizując moje zainteresowania i nieskromnie mówiąc myślę że Bozia nie szczędziła na mnie
Ale fakt faktem, na programowaniu się jeszcze nie znam, więc wiem że będzie ciężko, póki co pocieszam się tym,
że znam język HTML, AS 3.0, JAVA, CSS, no i POLSKI

do tego 3dsmax, AFX, FL, i GTKradiant również oparte na dość zaawansowanych skryptach, shaderach, itp.
więc myślę że powoli będę sobie radził, aczkolwiek będę potrzebował pomocy tak jak pisałem (tych którzy się znają proszę o PW

)
Myślałem nad rozwiązaniem typu CHT + moja grafika i widgety, ale za dużo tam wszystkiego i tak "nie po mojemu"
Chciałbym zrobić coś co by płynnością przypominało Launcher PRO z Androida, lub troszkę gorzej SPB MS z WM, ale czas pokaże na ile będę mógł sobie pozwolić.
Jeśli nie uda mi się zrobić czegoś własnego od podstaw, to w pierwszej kolejności zabiorę się za modyfikację SPB MS, jeśli też mi się nie uda, będzie tak jak mówisz
CHT + mój theme (ale to już w ostateczności).