Niedziałający SLIDE !! telefon permanentnie zablokowany??

• 22 Odpowiedzi
  • 7737 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Niedziałający SLIDE !! telefon permanentnie zablokowany??
« dnia: Kwiecień 30, 2011, 12:14:01 »
Witam

Mam HD2 WM6.5 z źle działąjącą funkcją SLIDE (oczywiście wcześniej działała). Samo slide działa, ale....potem nie reaguje na wpisywany kod do odblokowania ekranu. Nie ma znaczenia co wpisuję i ile razy, stan jest trwały. Nie ma komunikatu o błędnym kodzie, ani o ograniczeniu liczby prób etc. Soft-reset urządzenia nie wpływa na powyższy kaczan. Urządzenie nie może być używane. Przez Activsynca nic nie zrobię, bo najpierw musiałbym je odblokować. Zalezy mi na danych w telefonie, więc nie robiłem HR.
Czy możliwe jest w takiej sytuacji odblokowanie?? Jeśli nie, czy można bez synchrobizacji, zgrac zawartość całego ROM i z tego poźniej wyciągnąć pliki z książką adresową ??

Jeśłi wątek jest w złym miejscu, proszę o wybaczenie.

Y.

*

Offline robix1999

• Ekspert HTC HD2
  • 1767
  • KRK
  • Sprzęt: Kaiser,TG01,LE0, SGS2, SGSIII, SGS4 Exynos Octa
Odp: Niedziałający SLIDE !! telefon permanentnie zablokowany??
« Odpowiedź #1 dnia: Kwiecień 30, 2011, 12:27:40 »
http://ceregeditor.mdsoft.pl/
ten program umożliwi grzebanie w rejestrach zaraz po zabootowaniu HD2 - ale co wyłączyć musisz pokombinować
może ktoś inny wie co

« Odpowiedź #2 dnia: Kwiecień 30, 2011, 12:54:17 »
Dziękuje

Czy dobrze rozumiem, że ten program potrafi dostać sie do urządzenia pomimo jego blokady na poziomie WM 6.5 oraz braku synchronizacji poprzez activesync?? (activesync raportuje niemożliwość nawiązania połączenia z powodu blokady w urządzeniu).

Y.

*

Offline waspinator

• 46
  • Sprzęt: HTC HD2 -> HTC Sensation XE  :)
« Odpowiedź #3 dnia: Kwiecień 30, 2011, 14:42:23 »
Active się może nie połączyć bo telefon jest zablokowany...
Nie prościej zamiast grzebać po rejestrze zrobić restart telefonu (nawet przez wyciągniecie baterii) i zaraz po "wstaniu" wm wyłączyć (lub ustawić maksymalnie długi czas) blokowanie/wygaszanie ekranu ??
potem na szybkości zgrać przez active to co Cie interesuje i zrobić hard reset lub wgrać nowy soft ??

« Odpowiedź #4 dnia: Kwiecień 30, 2011, 16:43:30 »
hmmmm...po softresecie (tym czerwonym guzikiem z tyłu pod pokrywką) nie jestem w stanie wejść w system, przed pojawieniem się SLIDE. Owszem, mogę zobaczyć klawiaturę telefonu ale nie potrafię wymyślec zachowania, pozwalającego uniknąć wejścia systemu w LOCK. Poza tym czy ta funkcja (Lock+SLIDE) działa tak, że zwykłym rerstartem czy wyciągnięciem baterii (a to chyba to samo) da się ją obejść??!!!

Y.

*

Offline waspinator

• 46
  • Sprzęt: HTC HD2 -> HTC Sensation XE  :)
« Odpowiedź #5 dnia: Kwiecień 30, 2011, 19:48:35 »
przecież po włączeniu hd2 nie jest "zablokowany" tylko jesteś na pierwszym ekranie   wiec powinieneś być w stanie spokojnie wejść do ustawień systemowych...
jeśli będziesz cały czas "grzebał" po telefonie to sie nie zablokuje = możesz wejść w opcje i wyłączyć blokowanie telefonu...
jesli po soft resecie telefon odrazu jest zablokowany to masz uwalony soft...

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 01, 2011, 06:55:09 »
Dzięki

no to "ryp-ka"

Po resecie nie mogę wejść w nic. 3 sekundy i mam ekran ze SLIDE. Próbowałem go "wyprzedzić" i tuz po restarcie klikam od razu w start, zero reakcji. Dla mnie to nowy sprzęt, dopiero go poznaję, ale cuchnie mi to HR :(

Y.

*

Offline Kirucha

• 537
  • gg# 904623
  • Sprzęt: HTC Leo, Desire, Wave-S8500
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 01, 2011, 09:01:31 »
Po prostu będziesz miał ustawienia początkowe, a do instalowanie kilku .cab i skopiowanie kontaktów z karty sim to chyba nie problem.

*

Offline Masta_J

• 309
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 02, 2011, 12:43:49 »
przecież po włączeniu hd2 nie jest "zablokowany" tylko jesteś na pierwszym ekranie   wiec powinieneś być w stanie spokojnie wejść do ustawień systemowych...
jeśli będziesz cały czas "grzebał" po telefonie to sie nie zablokuje = możesz wejść w opcje i wyłączyć blokowanie telefonu...
jesli po soft resecie telefon odrazu jest zablokowany to masz uwalony soft...
Jeśli jest tak jak piszesz to wytłumacz jaki sens by miała w ogóle ta cała blokada telefonu kodem?

Pozdrawiam,
Masta_J

« Odpowiedź #9 dnia: Maj 02, 2011, 14:37:22 »
Masz chyba na myśli simkod?

« Odpowiedź #10 dnia: Maj 02, 2011, 19:08:03 »
Na razie poddaje się, szukam oczywiście dalej rozwiązania. Na karcie SIM mam niewiele, to co dla mnie ważne mam w systemie, dlatego próbuję sie jakoś tam dostać.  dziekuje za reakcję.

Y.

*

Offline kozunio12

• 318
  • Sukces ma wielu ojców, porażka żadnego.
  • Sprzęt: Samsung i5700
« Odpowiedź #11 dnia: Maj 02, 2011, 19:20:23 »
Możesz odbierać połączenia? Jeżeli tak, to spróbuj może w trakcie jakiejś rozmowy zobaczyć, czy telefonu da się używać.
Było:SPV E650, LG KS20, Samsung Omnia

« Odpowiedź #12 dnia: Maj 02, 2011, 19:28:39 »
Spróbuję, na razie nie dał mi palant wpisac kodu SIM - jest za szybki jak dla mnie :)  ale czuję, że Twój pomysł mógłby zadziałać, gdyby karta była już w środku i nie potrzebowała wprowadzania kodu SIM..... (niestety wyjąłem wcześniej kartę, więc mam teraz zagwaozdkę ).

Y.

Do tematu wróce w środę, tel zostawiłem w firmie. Jeszce raz dzięki i miłego odpoczynku!

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #13 dnia: Maj 02, 2011, 20:01:56 »
To może włóż sim do innego aparatu i tam wyłącz pytanie o simcode  :-|
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 04, 2011, 09:00:10 »
Witam poświątecznie :)

Bryndza :(  włożenie karty SIM, na której nie jest ustawiony PIN jako zabezpieczenie, nic nie dało. Noie daje się wejść do Wingrozy z pominięciem funkcji SLIDE.

HR zbliża sie wielkimi krokami....

Y.

*

Offline lulek

• 738
  • Sprzęt: Wiz>Herm>Diam>SEX1>HD>HD2>DHD>EVO3D>SENS>SGS3
« Odpowiedź #15 dnia: Maj 04, 2011, 14:30:29 »
ludzie 5* dziennie romy zmieniają, a ty sie miesiąc szykujesz do banalnego resetu. Nie bój się nic ci nie bedzie, a na przyszłość używaj częsciej pimbackup lub podobnych do archiwizacji kontaktów.

przy okazji wgraj sobie jakiś nowszy rom nic nie stracisz, a zyskasz.
sgs III

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #16 dnia: Maj 04, 2011, 21:21:03 »
Jak mówi stare przysłowie: ludzie dzielą się na tych co robią i tych co będą robili backupy  :P

*

Offline kotex

• **
  • 156
  • Sprzęt: Nokia 808
« Odpowiedź #17 dnia: Maj 10, 2012, 01:37:51 »
Ze tak zapytam czy ktos rozwiazal ten problem pomijajac hard reset bo mam wlasnie ten sam problem a jakos zniecheca mnie troszke stawianie WM od nowa do moich potrzeb + wszystkie mody rejestru + instalowanie calego badziewia.
Siemens C25 -> Siemens M35i -> Samsung X100 -> Nokia 7650 -> Motorolla L7 -> SE V630@K550 -> Nokia 6300 -> Nokia E62 -> Nokia 6301 -> E-TEN X800 -> Nokia E71 -> HTC HD2 + Nokia 6700 -> BB9780 -> Nokia 808

*

Offline mwas

• 46
  • Sprzęt: Galaxy S4, HD2, MDA Compact V
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 10, 2012, 10:45:43 »
A w ogóle w jaki sposób doprowadziliście do tego, żeby telefon się blokował na amen ? Instalowaliście jakiś dodatkowy soft, który za to odpowiada, czy używaliście wbudowanych opcji systemu ?

*

Offline kotex

• **
  • 156
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 10, 2012, 11:06:39 »
A w ogóle w jaki sposób doprowadziliście do tego, żeby telefon się blokował na amen ? Instalowaliście jakiś dodatkowy soft, który za to odpowiada, czy używaliście wbudowanych opcji systemu ?

w moim przypadku przejscie do andka na SD i powrot do WM przez restart. Bo tym zabiegu nie umiem mojego HD2 odblokowac. Tyle razy to robilem i zawsze bylo ok az pewnego razu zostal mi brick a nie HD2. Mam go juz 1,5roku i pierwszy raz mi sie to zdazylo.

Robic Hard Reset czy da sie go postawic na nogi w inny sposob ?
Siemens C25 -> Siemens M35i -> Samsung X100 -> Nokia 7650 -> Motorolla L7 -> SE V630@K550 -> Nokia 6300 -> Nokia E62 -> Nokia 6301 -> E-TEN X800 -> Nokia E71 -> HTC HD2 + Nokia 6700 -> BB9780 -> Nokia 808

*

Offline mwas

• 46
  • Sprzęt: Galaxy S4, HD2, MDA Compact V
« Odpowiedź #20 dnia: Maj 10, 2012, 11:49:38 »
Jedyny sposób, jaki przychodzi mi do głowy, to tak jak ktoś wcześniej napisał - wsadzić SIM bez PINu, poczekać aż się telefon zaloguje do sieci, zadzwonić na ten numer, który się włożyło i podczas rozmowy manewrować w telefonie, m.in. wyłączając blokadę telefonu.

*

Offline kotex

• **
  • 156
« Odpowiedź #21 dnia: Lipiec 11, 2012, 18:55:36 »
Ostatnio mialem 2 taki przypadek poprzez zresetowania HD2 wyjmujac z niego baterie. Bo wlozeniu i zbootowaniu WM kod nie dziala. Niewazne ile razy prawidlowy wpisuje zawsze wywali ze zly. kolejny hard reset. :(

*

Offline zupa9872

• **
  • 118
  • Sprzęt: TP2(t7385), HTC HD2, blackstone
« Odpowiedź #22 dnia: Lipiec 11, 2012, 19:46:38 »
Sproboj wgrac nowy rom, albo po prostu wylacz ta blokade(jesli to nie mozliwe to wgraj nowy rom a tam juz jej nie bedzie)