Nie startuje

• 12 Odpowiedzi
  • 1842 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Nie startuje
« dnia: Październik 26, 2010, 19:45:56 »
HD2 - mam totalną zwiechę. Kończy się zawsze na białym ekranie z zielonym napisem HTC. Nie pojawiają się na dole pomarańczowe informacje m in  z nr radia. Reset fabryczny nie pomaga. Po wgraniu na kartę pliku leoimg.nbh znalazł go i wczytał ale dalej było jak w pierwszym zdaniu - biały ekran htc. gdy chciałem powtórzyć to samo z innym ROMem, to już pliku leoimg nie znajduje, tylko uruchamia reset fabryczny. Gdy jest wyłączony to można ładować baterię, ale po chwili rusza, pojawia się ten ekran htc i nawet ładowanie ustaje. Czy da się coś jeszcze zrobić? :(

*

tomwil

Odp: Nie startuje
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 26, 2010, 19:49:45 »
a czasami Leoś Ci się nie przegrzał ??? Miałem to samo po przegrzaniu - Leoś w serwisie :(

« Odpowiedź #2 dnia: Październik 26, 2010, 19:56:48 »
Chyba nie. Pierwsze symptomy wystąpiły przy zamianie folii na wyświetlaczu. Zanim padł, dał się jeszcze uruchomić normalnie, potem wystartował dopiero za którymś razem, w końcu zrobił zwiechę w trakcie normalnego działania. Musiałem wyciągać baterię, co i teraz za każdym razem robię aby na nowo próbować startu. Przestaje po prostu reagować na jakikolwiek przycisk.
PS Z jakimi kosztami naprawy się liczysz. Gwarancji nie mam - alternatywny ROM

*

tomwil

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 26, 2010, 19:59:08 »
ja gwarancje mam ale zainstalowany był system custom wiec jak uda im się postawić Leosia na nogi  to moze być nieciekawie...jak na razie cisza, ale dopiero kilka dni temu wysłałem.

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 27, 2010, 16:28:47 »
Nie chcę Cie martwić ale w lipcu  miałem identyczne objawy przy swoim Leonie. Pisałem na forum o tym . Skończyło się na wymianie płyty głównej w serwisie

http://pdaclub.pl/forum/leo/leo-padl-w-dziwny-sposob-czy-to-plyta-glowna/
« Ostatnia zmiana: Październik 27, 2010, 16:33:09 wysłana przez Rybson »
Rybson

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 27, 2010, 18:25:28 »
Dzięki. Mam wgraną alternatywę, a więc nici z gwarancji. Licytuję zatem w e-bayu  HTC Desire.

*

Offline Harisma

• *
  • 88
  • Mr.Pain
  • Sprzęt: HTC Leo's > SII > S4 > Note 3 (SM-N 9005)
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 27, 2010, 21:00:57 »
nic się nie martw .Ja identyczny problem miałem kilka tygodni temu i wszystko gra.
http://pdaclub.pl/forum/romy-do-leo/(rom)(wm65x)(plk)-blacksidedown-v1-00-23551-(30-03-2010)/330/

Polecam zrobić Task29 wyjąć kartę sd z tela i sformatować na pc.
Wgraj Rom i sformatuj kartę w telefonie i wszystko będzie OK
wcześniej wgraj HSPL

http://pdaclub.pl/forum/leo/faq-zmiana-romu-w-htc-hd2-leo/   :ok: :ok: :ok:

Living Innovation

« Odpowiedź #7 dnia: Październik 29, 2010, 21:58:19 »
Serdeczne dzięki. Nie wiem czy dobrze zrozumiałem, ale jak mam robić cokolwiek, jeśli HD2 nie łączy mi się z komputerem? Stosuję tylko metodę z karty i system nawet się wgrywa. Jest sucessfull. Po tym wyjmuję baterię i wkładam ją powtórnie ale nic się nie dzieje. Gdy odpalę go POWER no to pojawia się ten biały ekran z HTC i dalej jak dotąd. Kartę sformatowałem na PC
Chyba dobiłem go jeszcze bardziej. Po którejś z rozpaczliwych prób instalowania na nowo z karty pliku LEOIMG.nbh widzę na szarym ekranie LEOIMG.nbh -OK  i  OS-OK ale nie gaśnie napis Update in Progress... Wyciągnięcie baterii daje potem efekt w postaci dodatkowego napisu ROM error  try again. Try again to mogę dokładnie tylko wgrywając od nowa LEOIMG.nbh i znowu instalacja się nie kończy. To już chyba koniec.
Czekam na zakupiony Samsung Glaxy S 9000. Tego HD2 złomu mam już dosyć. Przepraszam jego entuzjastów...
« Ostatnia zmiana: Październik 29, 2010, 23:03:24 wysłana przez jadja »

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 29, 2010, 23:01:58 »
Wejdz na strone htc i pobierz rom .. wpisz swoj nr sn. pozniej go rozpakuj np winrarem , zmien nazwe i wgraj na kartę. I jeszcze raz wgraj z kary .. wgrywasz pewnie rom z nieodpwoednim cid .
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

« Odpowiedź #9 dnia: Październik 30, 2010, 00:11:55 »
Dzięki. Ale jak pisałem wcześniej chyba go dobiłem. Teraz wyskakuje na kolorowym ekranie napis Upgrade ROM code error Please try again  pokazuje się też szary ekran z napisem loading... a u góry pomarańczowy napis 0068002  Działa jeszcze bootowanie fabryczne, ale niczego to nie wnosi. Chyba, że coś nie tak z ROMem. Ściągnąłem tak jak podałeś, był już odpakowany jako .exe i zmieniłem jego nazwę na LEOIMG.nbh całość nieco ponad 204 MB. Tego właśnie pliku HD2 nie znajduje teraz  na karcie.

*

Offline edziu

• 13
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 30, 2010, 00:38:47 »
To właśnie ten plik .exe musisz wypakować za pomoca winrara, w środku będzie plik RUU_signed.nbh, zmieniasz mu nazwę na LEOIMG.nbh, wrzucasz na kartę i instalujesz.

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 30, 2010, 08:31:24 »
No proszę, jak to trzeba sie całe życie uczyć. Nie miałem pojęcia, że taki plik także jest skompresowany. Serdeczne dzięki! Tak właśnie zrobiłem, posługuję się także oryginalnym ROMem (pewnie innym już nie mogę, bo wycięło mi HSPL przy instalacji oficjalnego). Wszystko zatem ładnie się instaluje i potwierdza się na ekranie OK, jest napis o sukcesie. Problem jednak ciągle ten sam - wyjęcie na końcu baterii a potem powtórne włożenie niczego nie uruchamia. Jak sprawdzić ten CID, o którym pisał Bysio? ROM ze strony htc, ściągałem po podaniu SN a więc teoretycznie dla mnie. Nie wiedziałem tylko, czy jesteśmy Europa1 czy Europa2, ale próbowałem z każdą z tych wersji. Bez znaczenia. Nadal jestem bezradny i jeśli tylko istnieje taka, to błagam o radę. Pewnie jak dostanę Samsunga Galaxy 9000, to już nie będę miał cierpliwości do walki z HD2.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 30, 2010, 10:24:56 »
Sam juz nie wiem co sie Tobie dziej... jak rom masz ze strony HTC - to jest dla twojego CID. Teraz przynajmniej mozesz go oddac do naprawy jak ten rom sie wgral do konca.. mozesz jeszcze wyjac karte SD.. i zrob HARD RESET
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW