nie działa moduł gsm

• 4 Odpowiedzi
  • 957 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nie działa moduł gsm
« dnia: Listopad 01, 2010, 08:26:19 »
Witam forumowiczów.
Mam problem ze swoim leosiem. Mianowicie tak jak napisałem w temacie  nie działa mi moduł gsm. Używałem go normalnie jak zawsze ( auto mapa, g alarm) i w pewnym momencie zauważyłem że nie działa mi 3G i nie mogę wykonywać połączeń. Zrobiłem soft reset, nic. Więc dalej hard reset znów nic. Wgrałem od nowa taks 29 i nowe radio - dalej nic. Ikony od połączeń gsm są nieaktywne, Nie znajduje żadnej sieci.
Dodam jeszcze że pozostałe moduły działają normalnie. (Wi-fi, GPS, bluetooth)
Mam wgrany romu eneregy 25. oct.  i radio 2.11.50.20
Czy może ktoś miał podobny problem i rozwiązał, czy zostaje mi tylko serwis  :-|

*

mariusz-jagi

Odp: nie działa moduł gsm
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 01, 2010, 11:44:40 »
a żąda wprowadzenia kodu pin? Czasem się zdarza że po włączeniu urządzenia automatycznie nie żąda kodu PIN i wtedy nie loguje się do sieci. Trzeba to zrobić ręcznie.

*

Offline mycior1

• *
  • 56
  • Sprzęt: iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 01, 2010, 11:53:16 »
Zazwyczaj jak nie wyświetla się dialer do wprowadzenia kodu PIN, to wystarczy nacisnąć "zieloną" słuchawkę ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 02, 2010, 10:26:56 »
Dzięki za pomoc ale to raczej nie pin. Nigdy nie miałem pinu i nie wklepywałem. Przypuszczam że to bardziej coś z hardware.
Znalazłem instrukcje demontażu, przypuszczam że, moduł gsm mógł się odłączyć. Ale nie wiem czy mis się chce bawić w rozkręcanie leosia zwłaszcza że jest na gwarancji.
Dzięki i pozdrawiam.

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 02, 2010, 10:28:19 »
Jak jest na gwarancji, to na pewno się nie baw, tylko wysyłaj do serwisu.
Spróbuj jeszcze przetestować jak będzie na stockowym ROMie (i tak go musisz wgrać przed serwisem).