Naprawa HD2 w Regenersis

• 123 Odpowiedzi
  • 38925 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
  • Sprzęt: HTC Desire, iPhone 4, iPad
Naprawa HD2 w Regenersis
« dnia: Luty 25, 2010, 00:09:40 »
Witam wszystkich,

Przedstawię Wam historie mojego LEO. Jak co poniektórzy wiedzą pracuję w sklepie internetowym www.notebook4u.pl. Prowadziłem przedsprzedaż Leo, między innymi na forum pisałem :). Historia z moim Leo wygląda następująco. Sprzedaliśmy dosyć sporo tych LEO, jeden z telefonów został uszkodzony przez kuriera (klientowi wysłaliśmy nową sztukę). Tą uszkodzoną sztukę wziąłem dla siebie i wysłałem do Regenersis w dniu 30.12.2009. Telefon miał uszkodzony LCD. Telefon dostałem 12.01.2010 niby naprawiony, ale wyświetlacz nie wyświetlał wszystkich kolorów, taka niby sepia była to wysłałem następnego dnia podobnie do Regenersis. Dziś jest 25.02.2010, dowiedziałem się od znajomego który pracuje w Regenersis ale na SE, że mój Leo ma uszkodzoną płytę główną. Znajomy powiedział mi że jak tak jest w SE to wymieniają telefon na nowy. Orientujecie jak jest z HTC ? Dodam że za pierwszą naprawdę zapłaciłem ok 700 zł, natomiast ta jest uznana jako reklamacja i jest nieodpłatna.

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
Odp: Naprawa HD2 w Regenersis
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 25, 2010, 00:39:48 »
w TyTnie II / Kaiserze wymienili by sama plyte glowna. jak bedzie w przypadku Leo - nie wiem.

*

Offline MrHagen

• **
  • 168
  • Sprzęt: HTC Diamond, HTC HD2 oraz rower Wigry III ;)
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 25, 2010, 10:27:07 »
Kilka pda dawałem do serwisu i zawsze dawali nową płytę a obudowę starą (raz wymienili całość).

*

Offline bandit57

• 14
  • Sprzęt: HD2 Galaxy Note
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 25, 2010, 10:41:14 »
Mi w touch hd tez wymienili tylko plyte glowna..Obudowa ta sama.Mialem simlocka play a potem juz nie mialem  po wymianie :mrgreen:

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 25, 2010, 12:59:39 »
Mnie w Diamondzie wymienili tylko płytę.

Pozdrawiam.

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
« Odpowiedź #5 dnia: Luty 25, 2010, 13:49:41 »
oki, a jak czas oczekiwania ?
« Ostatnia zmiana: Luty 25, 2010, 14:24:53 wysłana przez maciekmaster »

« Odpowiedź #6 dnia: Luty 27, 2010, 00:14:49 »
oki, a jak czas oczekiwania ?

pierwsza reklamacja (htc hd2) 20 dni, druga miala byc 7... ale nie bedzie.

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 27, 2010, 15:01:48 »
a ile już czekasz ? I jaki problem masz ?

*

Offline el.kamilus

• 318
« Odpowiedź #8 dnia: Luty 28, 2010, 21:30:48 »
a ile już czekasz ? I jaki problem masz ?

Pośledź troszkę forum to zobaczysz, że FornetMK ma niezbyt ciekawe przygody ze swoim HD2 poniżej link do tematu.

http://pdaclub.pl/forum/leo/htc-hd2-historia-dla-zastanawiajacych-sie/

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 08, 2010, 15:30:12 »
@maciekmaster

Cześć,

Zbiłem niestety (upadek) LCD w moim HD2, co ciekawe mimo zbitej szybki telefon jest całkowicie operacyjny i warstwa dotykowa działa dobrze. Moje pytanie to może napiszesz jaki jest kod wymiany ekranu w Regenersis?

Pozdrawiam,

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 08, 2010, 17:20:42 »
@Bigkrzyh

Sub-Assy to 82H,AU LCM,HTC,HTClogo,w/o camera hole,Leo:   572,59 zł
Usługa serwisowa:                                                                      85,40 zł

*

Offline czeczek

• 319
  • Sprzęt: cztery es
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 08, 2010, 18:02:23 »
Sub-Assy to 82H,AU LCM,HTC,HTClogo,w/o camera hole,Leo:   572,59 zł
Usługa serwisowa:                                                                      85,40 zł

Woow, grubo.

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 08, 2010, 19:07:09 »
To są cenki brutto już. Wszystko ok że prawie 700 zł. Ale czekanie już ponad 3 miesiące ? Myślę że może w przyszłym tygodniu będzie.

« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 09, 2010, 10:36:26 »
Cześć,

Faktycznie trochę drogo, ale tylko tam można zrobić HD2 i nie stracić gwarancji.

*

Offline kojotek

• **
  • 141
    • LUKOJ multimedia
  • Sprzęt: iPhone 4 16GB
« Odpowiedź #14 dnia: Marzec 11, 2010, 11:27:19 »
Witam.

Chciałem się z Wami podzielić moimi odczuciami.
HD2 oddałem osobiście do Regeneris w Jankach w poniedziałek (8.03.2010). Na stonie www status jest ciągle ten sam - W trakcie obsługi serwisowej. Dzisiaj zadzwoniłem do działu obsługi klienta. Dostałem dwie informacje...
1. Będą wymieniać cały panel dotykowy.
2. Części powinny być pod koniec tygodnia... Następnego.

A ja znowu jestem zmuszony używać Omni... Dramat.
Siemens C25 > Nokia 3210 > Nokia 3310 > Siemens ST55 > Siemens SX1 > Typhoon MyGuide M500 > Samsung D900 > Asus P526 > Nokia E51 > Samsung i600 > Samsung i900 Omnia > HTC HD2 > iPhone 4

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #15 dnia: Marzec 11, 2010, 11:49:05 »
Ja pierdziu, to teraz nie wyśle telefonu bo przecież nie mogę sobie pozwolić na 2 tygodnie bez telefonu. Czy oni nie mogą zamówić więcej części ? Nie wiedzą, że jest problem z panelami ? Przecież tego powinni mieć co najmniej połowę sprzedaży telefonu. Dramat - właśnie obawiam się, że zostanę na miesiące bez sprzętu ............ żal.pl
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

*

Offline pawcio79

• *
  • 67
« Odpowiedź #16 dnia: Marzec 11, 2010, 15:03:07 »

A ja znowu jestem zmuszony używać Omni... Dramat.

Chcesz to ci pożyczę mój telefon zastępczy, którego teraz mam.....SE T230 :)
Alkohol niszczy skórę, głównie na kolanach i łokciach :)

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
« Odpowiedź #17 dnia: Marzec 11, 2010, 21:40:13 »
Witam ponownie :)

Dziś wrócił mój LEO, w końcu po ponad 100dniach jest sprawny. Po kilka godzinach użytkowania stwierdzam że telefon jest solidnie, dobrze zrobiony, ale za 100 dni oczekiwania ogromny minus dla Regenersis. Dodam że został wymieniony ponownie LCD, panel dotykowy + dodatkowo płyta główna.

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #18 dnia: Marzec 11, 2010, 22:07:02 »
To gratuluje, tylko czego, 100 dni to naprawdę długo....

Ja swojego mam tydzień i zaczął charczeć głośniczek lub całkiem nic nie słyszę, ekran do wymiany bo czasem przeskakuje.

Troche czuje jakbym dostał po gębie od producenta za to że wydałem kasę na ich poczet.

To jest szok ile poprawek już wydali a ile jeszcze czeka. Chyba chcą się pozbyć swoich klientów i oddać samsungowi albo apple

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Mam pytanie jeszcze. Jutro wysyłam Leo do serwisu, czy trzeba załączać dowód zakupu ? (ksero faktury)
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2010, 22:32:46 wysłana przez baciarek »

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
« Odpowiedź #19 dnia: Marzec 11, 2010, 22:42:28 »
@baciarek

to wysyłaj nie czekaj :) Tylko z tego co zauważyłem do lepiej wysłać poniedziałek/wtorek bo go sprawdzą a części zamawiają w piątek :) Więc może po weekendzie wyślij. Tak dołącz kopie FV

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #20 dnia: Marzec 11, 2010, 23:24:33 »
Mnie już to jest obojętne kiedy wyślę, ponieważ, nie można się przez niego dogadać, będę teraz jechał na E52.

Jeszcze jedno pytanie : można zamówić kuriera DHL na ich koszt ? Potrzeby jest do tego jakiś ich kod, ma ktoś ten kod, żeby wpisać w zamawianiu przez internet ?

*

Offline maciekmaster

• **
  • 204
  • Maciejka
« Odpowiedź #21 dnia: Marzec 11, 2010, 23:29:06 »
nie pamiętam tego kodu, zadzwoń do regenersis i oni Ci podadza:)

*

Offline baciarek

• 687
« Odpowiedź #22 dnia: Marzec 11, 2010, 23:32:41 »
No to jutro robię mu papa   :'(. Tyle kasiory, specjalnie odczekałem do marca od premiery, żeby wszystkie jego bolączki zostały już wyjaśnione. Niestety zapomniałem, że to HTC. Oni już chyba zjeżdżają z poziomem do ETEN'a  :terrified:

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #23 dnia: Marzec 12, 2010, 09:26:55 »
Jesli telefon nie jest kupiony na firme to zanoscie do sklepu gdzie zostal kupiony i proscie o naprawe na zasadzie ustawy konsumenckiej tzn niezgodnosci towaru z umowa... maja 2 tygodnie na naprawe, lub wymiane na nowy, ewentualnie zwrot kasy ... 14 dni i ani dnia dluzej
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW

*

Offline pawcio79

• *
  • 67
« Odpowiedź #24 dnia: Marzec 12, 2010, 09:49:17 »
Jesli telefon nie jest kupiony na firme to zanoscie do sklepu gdzie zostal kupiony i proscie o naprawe na zasadzie ustawy konsumenckiej tzn niezgodnosci towaru z umowa... maja 2 tygodnie na naprawe, lub wymiane na nowy, ewentualnie zwrot kasy ... 14 dni i ani dnia dluzej

Bysio ja bym sie nie bawił w proszenie o naprawy i takie tam.....
W zamian za to szedł bym w innym kierunku a mianowicie uproszenie sprzedawcy o wysłanie do (niestety a może i stety) Regenersis ale i tu uwaga bo to ważne " prośba o ekspertyzę ". Sam nie możesz wysłać tylko przez sprzedawce. Telefon wróci po kilku dniach do sklepu z kilkoma kopiami ekspertyzy. zabierasz łosia do domu i sporządzasz stosowne pismo do sprzedawcy że korzystasz z przysługującego ci prawa do reklamowania towaru jako niezgodny z umową. Dokładasz ksero raportu który otrzymałeś od regenersis i zaznaczasz ze w związku z dużymi niedogodnościami z twojej strony (potrzebujesz go do swojej pracy) żądasz wymiany na nowy wolny od wad egzemplarz. Sprzedawca ma 14 dni kalendarzowych na ustosunkowanie sie do twojego pisma.

Kilka bardzo pomocnych linków poniżej:
http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/57401-poradnik-konsumenta.html#post258216
http://infoteka.federacja-konsumentow.org.pl/index.php?module=user&action=artykul&id=36
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,5568848.html
http://www.wiih.gorzow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=35:zakup-towaru-i-reklamacja-produktu-wadliwego&catid=7:abc-konsumenta&Itemid=7

W każdym przypadku proponuje porade u miejskiego rzecznika konsumentów.
Wiem co piszę bo sam z tego właśnie korzystam i za dopłatą 250zł do Touch Pro dostanę nówke HD2.

« Odpowiedź #25 dnia: Marzec 12, 2010, 10:44:13 »

Bysio ja bym sie nie bawił w proszenie o naprawy i takie tam.....
W zamian za to szedł bym w innym kierunku a mianowicie uproszenie sprzedawcy o wysłanie do (niestety a może i stety) Regenersis ale i tu uwaga bo to ważne " prośba o ekspertyzę ". Sam nie możesz wysłać tylko przez sprzedawce. Telefon wróci po kilku dniach do sklepu z kilkoma kopiami ekspertyzy. zabierasz łosia do domu i sporządzasz stosowne pismo do sprzedawcy że korzystasz z przysługującego ci prawa do reklamowania towaru jako niezgodny z umową. Dokładasz ksero raportu który otrzymałeś od regenersis i zaznaczasz ze w związku z dużymi niedogodnościami z twojej strony (potrzebujesz go do swojej pracy) żądasz wymiany na nowy wolny od wad egzemplarz. Sprzedawca ma 14 dni kalendarzowych na ustosunkowanie sie do twojego pisma.

Kilka bardzo pomocnych linków poniżej:
http://forumprawne.org/prawa-konsumenta/57401-poradnik-konsumenta.html#post258216
http://infoteka.federacja-konsumentow.org.pl/index.php?module=user&action=artykul&id=36
http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,49621,5568848.html
http://www.wiih.gorzow.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=35:zakup-towaru-i-reklamacja-produktu-wadliwego&catid=7:abc-konsumenta&Itemid=7
  :ok:

W każdym przypadku proponuje porade u miejskiego rzecznika konsumentów.
Wiem co piszę bo sam z tego właśnie korzystam i za dopłatą 250zł do Touch Pro dostanę nówke HD2.
i zaczniesz batalie od poczatku  :grin: :mrgreen: bo hd2 tez ma wade

*

Offline pawcio79

• *
  • 67
« Odpowiedź #26 dnia: Marzec 12, 2010, 11:23:00 »

Myślę, że z tymi wadami da się żyć wszak te wady to pikus przy tym co miałem z Touch Pro. Myślę, że Loe nie resetuje sie sam, że nie będzie problemu że nie ma na nim obrazu itp historie.

« Odpowiedź #27 dnia: Marzec 12, 2010, 12:06:33 »
Do tej pory w kregu moich zainteresowan byly tylko modele Touch HD oraz Omnia II i na temat Leo czytam forum dopiero od kilku dni. Na razie znalazlem tylko problemy z softem (radio), krotko trzymajaca bateria, zbyt czulym ekranem i czasem komus padnie plyta glowna.

Jaka konkretnie wade ma Leo i czy da sie ja zdiagnozowac jeszcze w momencie zakupu, czy dopiero po kilku dniach uzytkowania?
Czy jest to wada fabryczna w kazdym egzemplazu, czy trzeba miec pecha, zeby na takiego trafic?
Pozdrawiam,
  DonAndress

*

Offline Visitor

• **
  • 172
  • Sprzęt: MDA I, MDA Compact IV, HTC HD2, Galaxy S4
« Odpowiedź #28 dnia: Marzec 12, 2010, 15:07:46 »
@DonAndress
To jest forum gdzie ludzie szukają odpowiedzi na swoje problemy i ostrzegają innych przed tym co ich spotkało, dlatego nie wyciągałbym pochopnych wniosków, że każdy opisany problem jest powszechny.

Pozdrawiam.

*

Offline Bysio

• 3655
  • Sprzęt: iPhone, iPad, MacBookPro, AppleWatch
« Odpowiedź #29 dnia: Marzec 12, 2010, 16:55:35 »
pawcio79

po co ekspertyza... napisalem poprosil, co oznacza oddal w sklepie na zasadzie niezgodnosci towaru z umowa i sprzedawca ma obowiazek zalatwic spawe w ciagu 14 dni na zasadzie jak juz pisalem, usuniecia wad, wymiany lub zwrotu kasy.. ekspertyza wydluza tylko czas bez sprzetu..a jesli naprawia to i tak masz ekspertyze ktorej juz mozesz uzyc przy ewentualnej kolejnej usterce .. tez wiem co pisze :)
OD ZADAWANIA PYTAŃ JEST FORUM, A NIE PW