Mój Leo Głupieje, Pomocy :-(

• 27 Odpowiedzi
  • 7169 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline RICHARDO1

• 16
  • Sprzęt: HTC DHD
Mój Leo Głupieje, Pomocy :-(
« dnia: Styczeń 06, 2010, 00:40:28 »
Witam Wszystkich !
W grudniu zamówiłem Leo online w vodafone uk i przed świętami do mnie dotarł.
Wgrywałem tylko kilka małych poprawek odnośnie lepszego działania klawiatury ekranowej czyli htc touch_screen_3.3_test.cab i też wgrałem
BsB_Tweaks_1.5.cab  , Touch X Bluetooth Toggle.cab , Touch X reset and wifi.cab  , Touch_X_Homescreen_Flip_clock_OFF.cab ...
I się wszystko ładnie wgrało działało ok ale do czasu , nagle ni z tego ni z owego zaczął głupieć ekran szaleje bez naciskania , np. trzymam telefon w ręce i mam odblokowany i widzę zegar i sam się przełącza w ustawienia zegara tak jakbym tapnął na zegar palcem lub następne chce napisać sms-a i pisze się ok ale po jakimś czasie głupieje strasznie i same się literki naciskają albo klawiatura się wyłącza lub menu wskakuje, gram w pasjansa i nagle mi sie przełącza do home. Oczywiście zrobiłem HR i nie bardzo pomogło,przy okazji straciłem kontakty z sima po HR ,normalnie tragedia. już mi ręce opadają i nie wiem co mam zrobić czy im go oddać do naprawy czy zmienić ROM ( nigdy tego nie robiłem ) Czekam na wasze porady, poniżej zamieszczam dane odnośnie wersji jaką posiadam.

Pozdrawiam Rychu.

@mika34 czy ten będzie dobry ? RUU_Leo_HTC_WWE_1.48.405.2_Radio_Signed_15.28.50.07U_2.05.51.05_2_Ship.exe

lub podaj linka którego mam wgrać ;Wielkie dzięki Rychu.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 03:50:47 wysłana przez RICHARDO1 »

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
Odp: Mój Leo Głupieje, Pomocy :-(
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 06, 2010, 01:03:21 »
Zmien Rom najpierw na któryś z Shipów tj. tych wydanych przez HTC oficjalnie.
Najlepiej ten nowszy 1.48. Tu masz stronke z xda. pobierasz. rozpakowywujesz, odpalasz plik exe i postepujesz wg. wskazówek.
Po 5 min masz nowy rom. Zobacz czy pomoze.
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 06, 2010, 08:22:23 »
Sprobuj wykonac kalibracje ekranu, jak najbardziej lekko naciskajac odpowiednie pozycje.

*

Offline xaban

• *
  • 79
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 06, 2010, 09:57:21 »
Upewnij się, że ekran jest suchy.
Konrad

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 06, 2010, 10:16:27 »
Oczywiście zrobiłem HR i nie bardzo pomogło,przy okazji straciłem kontakty z sima po HR ,normalnie tragedia.

A jak ci się udało stracić kontakty z SIM'a po HR??!!?? Toć to przecież niemożliwe bo HR nie ingeruje w zawartość karty SIM! 
No chyba, że chodzi ci o coś zupełnie innego ale wtedy ta wypowiedź jest conajmniej nieprecyzyjna.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline yo

• 971
  • Sprzęt: fajny Leo, galaxy tab p1000
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 06, 2010, 10:53:39 »
a nie masz przypadkiem ustawione w ten sposób, że po pierwszym włożeniu karty sim do urządzenia kontakty są przenoszone do pamięci urządzenia?
to by tłumaczyło stratę kontaktów po hr

skalibruj ekran, a jeśli nie pomoże to serwis. za drogą kupiłeś zabawkę, żeby takie numery miała Co robić i żebyś musiał w celu usunięcia niedoróbek producenta sam wgrywać gotowane romy ryzykując stratę gwarancji
end of fear
yo is here

« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 06, 2010, 11:45:28 »
Miałem podobnie. U mnie pomogło (mam nadzieję że na stałe) zmniejszenie czułości ekranu.

*

Offline RICHARDO1

• 16
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 06, 2010, 12:05:05 »
@Fidi jak zmiejszyłes czułość ? za pomocą cab-a ?

a nie masz przypadkiem ustawione w ten sposób, że po pierwszym włożeniu karty sim do urządzenia kontakty są przenoszone do pamięci urządzenia?
to by tłumaczyło stratę kontaktów po hr

skalibruj ekran, a jeśli nie pomoże to serwis. za drogą kupiłeś zabawkę, żeby takie numery miała Co robić i żebyś musiał w celu usunięcia niedoróbek producenta sam wgrywać gotowane romy ryzykując stratę gwarancji

odnośnie kontaktów to możliwe ze tak jest ustawione jak piszesz ale nie wiem gdzie to jest w ustawieniach, tez nie mogę znaleźć gdzie się kalibruje ekran :(

@yo Jak wgram ROM któryś z Shipów tj. tych wydanych przez HTC oficjalnie to nie strace chyba gwarancji chociarz ryzyko uwalenia zawsze jest

Zastanawiam się czy ten Leo jest odpowiedni do mojego IQ  :P

Wielkie Dzięki @dantemg
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 12:48:59 wysłana przez RICHARDO1 »

*

Offline dantemg

• 935
  • Sprzęt: Nokia E65 -> HTC Touch Pro 2 -> HTC Sensation XE
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 06, 2010, 12:35:45 »
'system' - 'screen'
ROM:  Jackos EVO ManilaRUSH 1.4.0 PLK / Rhodium
ROM:  Oficjalny / Sensation

« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 06, 2010, 13:11:17 »

Jedno z ustawień w BsB_Tweaks_1.5. Plus nowszy ROM (też trochę czułość zmniejszyli o ile dobrze pamiętam).

*

Offline RICHARDO1

• 16
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 06, 2010, 15:41:57 »

Jedno z ustawień w BsB_Tweaks_1.5. Plus nowszy ROM (też trochę czułość zmniejszyli o ile dobrze pamiętam).

Bardzo bym prosił o poradę który rom wgrać, o dziwo na stronie HTC.com UK jak wpisałem serial Leo to mi napisało ze nie ma dla mojego rom-u , hmmm dziwne. Na xda jest ich dużo dlatego proszę o polecenie jakiegoś.
Pozdrawiam Rychu.

@FRONC ten drugi link u mnie w UK nie buja :-(
« Ostatnia zmiana: Styczeń 06, 2010, 23:14:43 wysłana przez RICHARDO1 »

*

Offline FRONC

• **
  • 226
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 06, 2010, 22:26:08 »
Bardzo bym prosił o poradę który rom wgrać, o dziwo na stronie HTC.com UK jak wpisałem serial Leo to mi napisało ze nie ma dla mojego rom-u , hmmm dziwne.
Pozdrawiam Rychu.

Jeżeli chcesz ewentualnie starać się o naprawę gwarancyjną to wgraj najlepiej ROM z tej strony http://sunnysoft.com/htc/ lub po wpisaniu numeru seryjnego na stronie, z tej http://www.htc.com/pl/SupportDownload.aspx?p_id=297&cat=2&dl_id=804.
Znajdź jedynie numer seryjny który będzie pasował do twojego HD2 i powinno pójść.

*

Offline m-ra

• 29
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 07, 2010, 01:28:11 »
Niestety nie dasz rady wgrać oficjalnych romów htc nie tracąc gwarancji ponieważ masz telefon z vodafone uk. Masz trzy  wyjścia : 1. czekać na brandowany rom od vodafone, 2. wgrać oficjalny rom htc za pomocą np Gold Card (wiąże się to z utratą gwarancji), 3.wgrać gotowany rom za pomocą hardspl (też utrata gwarancji). Ja też mam telefon z vodafone uk i niestety czekam na rom od nich ponieważ nie chcę stracić gwarancji. Na temat romu z vodafone możesz przeczytać na tym forum: http://forum.vodafone.co.uk/index.php?showforum=27. Jest tam parę wątków z zapytaniem kiedy wreszcie nowy rom się pokaże. Odpowiedź brzmi - nie wiadomo kiedy. A tak przy okazji, to jest to mój ostatni deal z vodafone, nigdy więcej, ponieważ nie dbają o klientów.

Edit. Jest już późno więc i myślenie nie takie jak być powinno. Można jeszcze zrobić np opcję 2 (gold card) i zobaczyć czy jest poprawa, jak nie będzie to wtedy musisz wrócić do brandowanego romu z vodafone i oddać telefon do naprawy w ramach gwarancji.
Edit2. Znalazłem na xda link do oryginalnego romu z vodafone, zerknij tu: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=606110&highlight=vodafone+rom
« Ostatnia zmiana: Styczeń 07, 2010, 02:06:10 wysłana przez m-ra »

*

Offline RICHARDO1

• 16
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 07, 2010, 19:38:23 »
Niestety nie dasz rady wgrać oficjalnych romów htc nie tracąc gwarancji ponieważ masz telefon z vodafone uk.

Tylko ten ROM co mam , to nigdzie nie pisze ze jest z vodafone , Leo nie ma simlocka ani zadnego napisu vodafone ...

@m-ra  probowales wgrac inny rom do swojego ?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 08, 2010, 02:37:23 wysłana przez RICHARDO1 »

*

Offline m-ra

• 29
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 08, 2010, 00:04:29 »
Niestety nie dasz rady wgrać oficjalnych romów htc nie tracąc gwarancji ponieważ masz telefon z vodafone uk.

Tylko ten ROM co mam , to nigdzie nie pisze ze jest z vodafone , Leo nie ma simlocka ani zadnego napisu vodafone ...

Na moim też nie pisze vodafone i też nie ma simlocka co nie znaczy ze rom nie jest brandowany. Nie mogłeś (ja też nie mogłem) pobrać oficjalnego romu ze strony htc ponieważ twój (i mój) telefon MA brandowany rom z vodafone uk. Jeżeli chcesz sprawdzić co się dzieje z telefonem to zrób tak jak napisałem powyżej - gold card i oficjalny rom htc 1.48 lub nowszy 1.61 i jak będzie dalej źle to wróć do starego romu z vodafone 1.43 i wyślij telefon do naprawy gwarancyjnej.

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 11, 2010, 17:49:34 »
Witam szanownych użytkowników LEO-siów :ok:
Mam problem z którym nie jestem w stanie sobie sam poradzić więc postanowiłem zasięgnąć wiedzy u bardziej doświadczonych speców tej dziedziny :proud:
otóż posiadam telefonik z polskiej dostawy komputronika (z ROM-em 1.43) a cały widz tkwi w tym iż gdy bateria jest jest już słaba tzn jedna dwie kreski na wskaźniku - przechodząc pomiędzy kartami ekranu głównego LEO wymusza wybieranie tylko spośród dwóch FOTOPRINTS oraz USTAWIENIA...z tego co zaobserwowałem pomaga jedynie wyciągniecie baterii na dłużej niż 3 minuty RESET również nie wnosi żadnej poprawy;/ Czy ktoś boryka się z podobnymi konfliktami??

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 11, 2010, 19:11:30 »
Wgraj sobie nowszy ROM... Podpowiedź: SunnySoft

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 12, 2010, 18:59:09 »
Rozwiązałeś swój problem? Mi pomogło zmniejszenie czułości w BsB Tweaks.

*

Offline RICHARDO1

• 16
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 13, 2010, 00:44:52 »
Mój Leo spoczywa jak narazie po HR w pudełku, nie mogę sie denerwować że coś nie działa jak trzeba, chciałem go sprzedać lecz każdy kupiec uważał mnie na Polskiego naiwniaka który odda za pół darmo, poza tym ciągle pracuje  i nie bardzo mam kiedy pobawić się w zmianę ROM-u, tym bardziej że nigdy tego nie robiłem, wgrywałem już wszystkie poprawki jakie dorwałem lecz ekran ciągle głupieje to chyba trzeba spróbować wgrać nowszy ROM w wolnym czasie...

Pozdrawiam Rychu UK

*

Offline RICHARDO1

• 16
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 14, 2010, 03:25:21 »
Dzisiaj wgrałem ROM :RUU_Leo_HTC_WWE_1.48.405.2_Radio_Signed_15.28.50.07U_2.05.51.05_2_Ship.exe aby sprawdzić czy coś pomoże odnośnie problemu z wyświetlaczem i dorzuciłem SPB Mobile Shell  3.5.3 niestety nadal to samo , trzymam telefon w ręce i czasami choć nie zawsze samo się naciska na ekranie tak jakby jakiś duch mi naciskał, albo jak mam na jakiejś fotce zoom zrobiony to lata obraz na boki a ja nic nie dotykam WTF ?

Śmiem przypuszczać iż mój leo jest wadliwy i żadne ROM-y mu nie pomogą  :terrified: >:(

Co szanowni użytkownicy Leo-siów na to ?

Pozdrawiam Rychu UK.

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 14, 2010, 08:26:24 »
Raczej to nie to, ale sprobuj jeszcze wyciagnac baterie i ponownie ja wlozyc i dokladnie zalozyc tylna klapke.
Leo jest stosunkowo cenki i jesli jest zle wlozona bateria, zle dociska klapka to moze powstawac ucisk na ekran i wtedy zaczyna wariowac.
Jesli to nie to i zmiany ROM, wgrywanie cacbow zmiejszajacych czulosc czy zmiana ustawien przez BsB Tweaks nie przyniosla skutku to jedynie serwis.

*

Offline RICHARDO1

• 16
« Odpowiedź #21 dnia: Sierpień 07, 2010, 17:07:47 »
Po wielkich męczarniach z Vodafone UK wymienili mi w końcu HD2 na nowy, i nasuwa mi się pytanie czy muszę na nowo robić goldcard czy podejdzie ten co miałem poprzednio ?
Teraz HD2 działa wyśmienicie tylko ten soft z Vodafone jest nie za bardzo.

Pozdrawiam Rychu.

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
« Odpowiedź #22 dnia: Sierpień 07, 2010, 20:02:22 »
Standardowo, możesz wgrać ROM WWE ze strony Sunnysoftu, albo jak wolisz ROM gotowany, to zainstaluj HSPL najlepiej 3 a potem dany ROM. Pamiętaj, że potem w razie "odpukaj" wysyłania telefonu na gwarancję wgrać spowrotem oryginalny ROM i usunąć HSPL. Gdzieś jest instrukcja jak to zrobic.

*

Offline MaciejRz

• **
  • 156
  • Sprzęt: HTC One X
« Odpowiedź #23 dnia: Sierpień 09, 2010, 13:25:37 »
Rychu ma tel. z Vodafone UK więc dla niego "nasz" standardowy rom z sunnysoft bez HSPL nie pozwoli się wgrać (ani pewnie żaden inny czysty WWE)

Rychu, pozostaje ci męczyć się z brandowanym softem lub wgrać HSPL i dowolny rom jaki przypadnie ci do gustu - tak czyste, oficjalne romy od htc jak i tutejsze (czy też z xda) wypieki

*

Offline RICHARDO1

• 16
« Odpowiedź #24 dnia: Sierpień 10, 2010, 02:57:42 »
dzięki za podpowiedzi , jak tylko będę miał wolne wgrywam HSPL i jakiś romik do testów np od Bysia :-)

*

Offline MaciejRz

• **
  • 156
« Odpowiedź #25 dnia: Sierpień 10, 2010, 09:47:56 »
pamiętaj też aby zmienić na początek radio, jeśli masz starsze (a na stockowym romie raczej nadal masz) - np. bysio wskazywał kilka razy radio jako powód nieuruchamiania się leo po wgraniu nowego romu
ja mam obecnie 2.10.50.26 i radzi sobie świetnie z każdym romem bysia (inne testuję dużo mniej często) ale na nowszych radiach też spokojnie pójdzie

*

Offline romulus

• 2929
  • Mam to gdzieś
  • Sprzęt: LG OPTIMUS 4X HD P880
« Odpowiedź #26 dnia: Sierpień 10, 2010, 13:11:58 »
Rychu ma tel. z Vodafone UK więc dla niego "nasz" standardowy rom z sunnysoft bez HSPL nie pozwoli się wgrać (ani pewnie żaden inny czysty WWE)

Rychu, pozostaje ci męczyć się z brandowanym softem lub wgrać HSPL i dowolny rom jaki przypadnie ci do gustu - tak czyste, oficjalne romy od htc jak i tutejsze (czy też z xda) wypieki
Alez wy macie male pojecie o wgrywaniu romow-bez urazy, ale to jest zalosne co czytam.
Niech kolega wgra SSPL i po sprawie, mozesz smialo zmienic rom.
Roznica miedzy SSPL a HSPL. na forum
2 opcja to zrob sobie beckap od kogos romu skorzystaj z jakiego Kitchn.rom bo pewnie jest cos do leo i masz 2 opcje
Po co pytać człowieka, gdzie idzie. Jak ktoś idzie, to gdzieś idzie, sam wie najlepiej, gdzie idzie, nie muszą zaraz wszyscy wiedzieć, gdzie idzie.

*

Offline MaciejRz

• **
  • 156
« Odpowiedź #27 dnia: Sierpień 10, 2010, 14:51:53 »
a wgrałeś kiedyś radio korzystając tylko z SSPL? (ja nie próbowałem ale wszędzie, również na forum do którego odsyłasz, opisują, że HSPL wymagany)
a słyszałeś o problemach z odpaleniem niektórych gotowanych romów ze starym (np. stockowym) radiem?