Mój telefon HD 2 jest z Plusa, zainstalowałem na nim czysty ROM z HTC, instalowałem też ROM Lobuz_1, za chwilę będę instalował ROM Bysia. Instalowałem tez na tym telefonie .cab z ustawieniami Play udostępniany przez Bysia.
Jak widzę na forach kłopot z Play MMS w WM jest duży, a w Leo to chyba dramat.Miesiąc już walczę z konfiguracją MMS w Play.
Przeniosłem do tej sieci z 4 numery telefonów. Każdy z nich obsługiwany jest przez różny aparat telefoniczny - HTC Touch HD2, Nokia 6030, Nokia E51, Nokia 3110c, Nokia 6030.
Do chwili obecnej, pomimo wielokrotnego kontaktowania się z BOK nie udało się na ŻADNYM z tych telefonów uruchomić usługi MMS.
Cały czas konsultanci stoją na stanowisku, że trzeba odpowiednio skonfigurować te aparaty, aby mogły MMS wysyłać. Oczywiście od 2 m-cy od przeniesienia 3 z 4 numerów jest przez konfigurator na stronie Play odrzucanych jako nie ich numery!!!
Ja mam aparat HTC Touch HD2. Wsadziłem kartę Play która normalnie jest w tym aparacie do aparatu Nokia 6030, uruchomiłem autokonfigurację na stronie www Play i udało się taką konfigurację na ten numer i model aparatu przesłać.Została ona zapisana i jest widoczna w ustawieniach telefonu.
Niestety, MMS nie udaje się z tego telefonu przesłać. Pomimo że siedzi w nim karta SIM PLAY, i otrzymał on konfigurację.
Wsadzając kupioną za 5 zł kartę POP Orange do mojego HTC Touch HD2 okazuje się, ze będąc w sieci Orange mogę wysyłać i odbierać MMS-y. W telefonie uruchamia się autokonfiguracja i w wszystko chodzi jak trzeba. Natomiast wsadzając z powrotem kartę Play uruchamia się konfigurator, konfiguracja przebiega bez problemu, MMS jednak wysłać nie można - przy próbie wysłania wyskakuje komunikat
"Modem odbierający połączenie rozłączył się. Aby sprawdzić ustawienia połączenia i w razie potrzeby je zmienić, wybierz opcję Ustawienia"
WYNIKA Z TEGO, ŻE PROBLEM DOTYCZY WSPÓŁPRACY Z PLAY - nie ma problemu z uszkodzeniem aparatów itp. Żaden z 5 aparatów po wsadzeniu do nich 4 różnych kart Play nie chce wysyłać MMS-ów!
Czy ktoś znalazł już jakieś racjonalne rozwiązanie? Dodam, że wszelkie ustawienia połączeń itp wydają się być OK i były wiele razy sprawdzane. I dupa.
Pomóżcie proszę.