...przyszedł wczoraj bardzo rano. Przesiadka z Omnii bezproblemowa, trochę mi przez godzinę brakowało SPB Mobile Shell ale po tej godzinie mi przeszło. Nie dziwię się teraz, że na forum Omnii była "wojna" między zwolennikami Manili a SPB MS. Bo faktycznie teraz widzę, że jest dylemat co wybrać...
Leon mój roczny jest, o dziwo zewnętrznie idealny i nieskazitelny, jedyne "ale" to orypana szybka od aparatu, co rozwiązałem szybko i opisałem tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/leo/mnostwo-uzytecznych-sztuczek-bsb-tweaks/msg1492093/#msg1492093Pierwsze wrażenia z przesiadki z Omnii na Leona? Zajebiście czuły ekran, fajna funkcja wyboru punktu ostrzenia w aparacie (jak ktoś fotografuje to będzie wiedział jaka to dobroć), Automapa łapie mi fixa dwa kroki po wyjściu z klatki schodowej, WOW!. No duuuży ekran to wiadomo, świetna rozdzielczość jak na tak leciwy sprzęt, podoba mi się to co widzę jak ktoś do mnie dzwoni, estetyczne to jest (Manila rządzi

) Multitouch śmiga i daje radę (mam laptoka z czteropunktowym dotykiem N-Trig, to jest dopiero jazda

, ale w fonie dwupunktowy w zupełności wystarcza, i miny ajfonowców bezcenne (że windoza też tak potrafi)). Bateria po katolicku trzyma dwa dni (właśnie ją ładuję).
Czekałem na Leona kilka dni i w tym czasie pozgrywałem sobie trochę romów, żeby poeksperymentować z nimi, ale... cóż zastałem:
- Manila 2.5.20181527.0
by Bysio- ROM Hypnosis V.12_3.14_F PLK
- Radio 2.15.50.14
więc nie będę na razie eksperymentował, to co mam odpowiada mi. A myślałem, że będę musiał na początek stockowego 3.14 wgrać...
i tu podziękowania dla
Bysia za ugotowanie fajnego roma (miętolę tego roma cały czas i nadal śmiga

)
No i teraz przyznać się, który mi tego Leona sprzedał?

Na koniec:
z dedykacją dla
vonskiego, który widzi mi się być okrutnym Cerberem tego forum - słusznie, bo porządek na forum musi być, ale nie wybaczę mu jak mi zamknął wątek powitalny bez możliwości odpowiedzi z mojej strony. No ale mniejsza z tym.
Napisałem tego posta dla tych wszystkich, którzy zamierzają kupić Leona a widzą na forum same wpisy w stylu
"nie działa", "wiesza się", "grzeje się", "beznadziejny, sprzedaję", "kaszana" i tak dalej. G.... prawda. Mnie to nie zraziło, a przymierzałem się do Leona z pół roku... Działa, nie wiesza się, grzeje się jak każdy inny PDA. Jest chyba najlepszy dla tych lubiących grzebać w Windows Mobile. Tylko trzeba dbać o swój sprzęt i go rozumieć...
Jestem zadowolony. O!