Mam HD2 z HTC Sense po PL:))) Mała recenzja. Jest WIELKI :)))))

• 246 Odpowiedzi
  • 59460 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline facet_

• 501
  • Sprzęt: SGS3
Odp: Mam HD2 z HTC Sense po PL:))) Mała recenzja. Jest WIELKI :)))))
« Odpowiedź #210 dnia: Maj 17, 2010, 00:31:08 »
Te sklepy internetowe, które mają je tanio to często komisy, więc tu lepiej uważać bo można czasem przepłacić. Ja swojego (używanego tydzień) kupiłem za 1250zł i jestem zadowolony. Telefon był z Plusa - oczywiście bez simlocka, a wrzucenie nowego ROMu i Radia zajmuje chwilkę i sprzęt gotowy do działania. Czasem lepiej kupić na allegro od osoby prywatnej ale poleciłbym odbiór osobisty bo łatwo trafić na aukcję oszusta - np:

http://www.allegro.pl/item1014293946_htc_hd2_nowy_twoj_wybor_nasza_satysfakcja.html

i być w plecy parę złotych. Na chwilę obecną HD2 z Orange mają simlocka którego oczywiście można zdjąć ale wiąże się to z dodatkowymi kosztami, dlatego lepiej kupować te z Plusa - bez simlocka, bez brandingu (jedynie ekran startowy).

a dlaczego Ty mu dałeś pozytywa to za cholerę nie umie zrozumieć :)
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #211 dnia: Maj 17, 2010, 10:12:02 »
Wybiera się w miarę łatwo, bo jest dobry smartdialing. A są i dialery (ekran z klawiaturą do wybierania numerów) ze specjalnie powiększonymi przyciskami, coś w stylu iPhone.
A odblokowuje się go tak jak każde urządzenie z WM 6.5: naciskasz dowolny klawisz pod ekranem, pojawia się screen z suwakiem, który trzeba przesunąć w lewo lub prawo.

A tymi ROMami to sobie na razie nie zawracaj głowy.

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #212 dnia: Maj 17, 2010, 10:47:43 »
Chce sie wybrac na rekonesans i poogladac ceny w sklepach molochach :) ale pada juz od wczoraj nawet do auta mi sie niechce isc :P
A teraz powaznie czy ktos doradzil by mi ktory rom wgrac ( i jesli bylo by to mozliwe pomoc przez gg w graniu zeby niezasmiecac tematu )

W oko wpadl mi rom leo storm od lobuza i ciekawi mnie bo widze ze tam ma rozne wersje new style 1.0, 1.1,  1.2 a najnowsza new style 1.2 full
rozumie ze jesli wgram ten najnowszy rom tzn new style 1.2 full to wszystkie wczesniejsze poprawki tez beda.
Głownie zalezt mi na tym zeby juz była nowa opera z flashem, program do filmow divix i zeby ta lampa diodowa swiecila sie a nie błyskała. I oczywiscie zeby poprawione były błedy jak i ogolny wyglad
Z tego co wyczytałem to wlasnie leo strom mial to wsztstko i nawet przypadł mi do gustu ale wiele osob z was juz ma jakis czas leona wiec moze cos mogl by doradzic co jest bardziej praktyczne i gdzie wiecej bledow poprawionych
pozdro

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #213 dnia: Maj 17, 2010, 11:01:55 »
A dyskusja o polskich ROMach to raczej w TYM wątku.

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #214 dnia: Maj 17, 2010, 11:11:35 »
Chce sie wybrac na rekonesans i poogladac ceny w sklepach molochach :) ale pada juz od wczoraj nawet do auta mi sie niechce isc :P
A teraz powaznie czy ktos doradzil by mi ktory rom wgrac ( i jesli bylo by to mozliwe pomoc przez gg w graniu zeby niezasmiecac tematu )

W oko wpadl mi rom leo storm od lobuza i ciekawi mnie bo widze ze tam ma rozne wersje new style 1.0, 1.1,  1.2 a najnowsza new style 1.2 full
rozumie ze jesli wgram ten najnowszy rom tzn new style 1.2 full to wszystkie wczesniejsze poprawki tez beda.
Głownie zalezt mi na tym zeby juz była nowa opera z flashem, program do filmow divix i zeby ta lampa diodowa swiecila sie a nie błyskała. I oczywiscie zeby poprawione były błedy jak i ogolny wyglad
Z tego co wyczytałem to wlasnie leo strom mial to wsztstko i nawet przypadł mi do gustu ale wiele osob z was juz ma jakis czas leona wiec moze cos mogl by doradzic co jest bardziej praktyczne i gdzie wiecej bledow poprawionych
pozdro
Myślę że romy Bysia są najświeższe bo Lobuz z tego co wiem nie za bardzo ma teraz czas bo się bidoczek żeni :)
Motorola C520 -> ... -> SPV M3000 -> HTC Touch Diamond -> Omnia -> HTC Touch HD -> HTC Touch HD2 ehhh... -> SE Xperia Arc -> SGS3

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #215 dnia: Maj 17, 2010, 16:15:57 »
własnie wróciłem z rekonesansu w katowicach i powiem ze jest drogo we wszystkich wiekszych sklepach cena nieschodzi ponizej 2000zl
wiec chyba zostaje mi narazie allegro albo troche poczekac

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #216 dnia: Maj 17, 2010, 16:22:18 »
Kup na Allegro tylko się upewnij, że nie jest brandowany. Plus chyba nie branduje i telefon jest jak z HTC Polska (za to Era tak). Ja taki mam. W kwietniu dałem 1600 zł w warszawskim Bluecity.
Nie mam z nim najmniejszych problemów.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #218 dnia: Maj 17, 2010, 16:31:24 »
a nie wiecie jak z orange

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #219 dnia: Maj 17, 2010, 16:39:06 »
a dlaczego Ty mu dałeś pozytywa to za cholerę nie umie zrozumieć :)

Bo wszyscy dają negatywy, a lubię być oryginalny. A tak na poważnie to przez pomyłkę. Jednak jak napisałem od oszustw (ukryciem nazw kupujących) przykłada obecnie rękę sam serwis Allegro. W głównej mierze teraz takim osobom się udaje bo allegro reaguje wciąż zbyt wolno, a ostrzegać innych już nie można.

Wracając do tematu napiszę jeszcze raz - przed zakupem na allegro warto jest sprawdzić wiarygodność sprzedającego i jeśli to możliwe odebrać sprzęt osobiście. Co do brandingu to mam z PLUSa i jest zmieniony fabrycznie tylko ekran startowy i ulubione strony. Poza tym wszystko jest jak powinno być. Tel z Orange mają simlocka, ale raczej również mają tylko minimalne zmiany.
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline facet_

• 501
« Odpowiedź #220 dnia: Maj 17, 2010, 16:45:14 »
sorki za OT ale powiem Ci że ja na gminnie wysyłam im powiadomienia a ściemniaczach co oferują peny z pozaziemskimi pojemnościami i w ciągu godziny aukcja jest blokowana, a często robię to w nocy

« Odpowiedź #221 dnia: Maj 17, 2010, 17:45:59 »
A mnie na przyklad zdarzalo sie przed kupnem pytac allegrowiczow, ktorzy juz wczesniej zakupili dany produkt, czy sprawuje sie dobrze, bo w sieci zadnych testow nie bylo. Teraz juz tak nie moge zrobic.

Trzeba jasno powiedziec, ze tak jak DRM, zmiana na allegro nie zapobiega oszustwom, a w znacznym stopniu przeszkadza uczciwym ludziom...
Pozdrawiam,
  DonAndress

*

Offline Infinity

• *
  • 84
  • Sprzęt: HTC HD2 (HTC Polska)
« Odpowiedź #222 dnia: Maj 17, 2010, 18:35:19 »
Ja nie mam problemów z zaznaczaniem wielu plików w katalogu przez eksplorator plików - wystarczy przesunąć palcem po nazwach plików i zaznaczają się po kolei dopóki się nie przestanie.

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #223 dnia: Maj 17, 2010, 22:36:56 »
udalo mi sie kupic za 1520 z plusa, jutro albo pojutrze mam odbior juz kurde niebede mogl spac :)

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #224 dnia: Maj 17, 2010, 22:42:47 »
Dobra cena.  :ok:
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #225 dnia: Maj 17, 2010, 22:50:57 »
łatwo niebylo ale wytargowalem i jeszcze zyje :) najlepsze ze kupiony byl 17.05.2010 czyli dzisiej :P jutro o 17 jade go odebrac
I jak ja teraz mam isc spac

pozdrawiam i dziekuje wszystkim za pomoc

Połączone: Maj 17, 2010, 22:59:52
aha czy sam paragon wystarczy jako gwarancja czy trzeba miec cos wiecej akurat nigdy niebylem w plusie i niewiem jak tam u nich jest
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 22:59:52 wysłana przez otaru84 »

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #226 dnia: Maj 17, 2010, 23:02:29 »
Paragon wystarczy.

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
  • Sprzęt: Htc ONE , Leo
« Odpowiedź #227 dnia: Maj 17, 2010, 23:03:47 »
normalnie  :grin: podpowiem Ci pare rzeczy jak bedziesz odbieral Leo
1. sprawdz zgodnosci nr. mein itd. *pudełko-tel.)
2. bierz ORYGINAŁ !!!!! a nie kopie dowodu zakupu ( paragon , fatkura)
3. sprawdz czy masz podsteplowana karte gwarancyjna ( i nr. na karcie z tel nieraz wpisuja )
4. oczywiscie dokladnie go ogladaj czy nie jest uszkodzony

to chyba tyle moze koledzy cos jeszcze dodadza ...
Antek 4.2.2

Leo Rom Leo Storm 1.2.9 Lobuz_1 Edition

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #228 dnia: Maj 17, 2010, 23:10:57 »

Po co oryginał?

*

Offline Infinity

• *
  • 84
« Odpowiedź #229 dnia: Maj 17, 2010, 23:17:58 »
3. sprawdz czy masz podsteplowana karte gwarancyjna ( i nr. na karcie z tel nieraz wpisuja )

1. Zgadzam się
2. Oryginał niepotrzebny, niektórzy biorą na firmę i oryginał faktury zostaje w dokumentach
3. HTC nie daje kart gwarancyjnych do Leo, brałem od dystrybutora HTC Polska i drukują specjalne karty rachunku.
4. Obejrzyj czy jest ok, czy nie latają klawisze, czy nie ma szczelin i nie poluzowana jest blacha, no i koniecznie sprawdź czy ma kropki pod światło widoczne co ok. 4 mm .. to oznacza, że jest to najnowsza wersja ekranu w tym telefonie.

ROMem się nie przejmuj, jak kupisz to od razu pakuj wersję 1.66 oryginał z Sunnysoft ze spolszczeniem Interwrite.

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #230 dnia: Maj 17, 2010, 23:20:41 »
hmm , widocznie nie miales nigdy do czynienie z upierdliwoscia pracownikow operatorow ,a  po drugie w prawie polskim tylko orginal jest dokumentem potwierdzajacym czynnosci ( tak ogolnie ) chyba za masz kopie potwierdzona za zgodnasc z ogryginalem ( notariusz , do sadu adwokat, w urzedzi moze to byc urzednik ale tylko do ich potrzeb itd)
Antek 4.2.2

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #231 dnia: Maj 17, 2010, 23:24:12 »
to jest w zestawie

NOWY Telefon HTC HD 2 (folia)
Bateria (nie formatowana)
Kabel synchronizująco-ładujący micro USB
Ładowarkę sieciową HTC TC P300
Drukowana skróconą instrukcja obsługi w językach polskim
Przewodowy zestaw słuchawkowy
Etui (czarna skórzana wsuwka)
karta microSD 2GB SANDISK wraz z adapterem
Deklaracja zgodności
PUDEŁKO
KARTA GWARANCYJNA
DOWÓD ZAKUPU FV Z SALONU PLUS GSM  (17.05.2010)
Komplet dokumentów
Gwarancja 24 miesiące POLSKA (do 17.05.2012)

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #232 dnia: Maj 17, 2010, 23:25:36 »

1. Zgadzam się
2. Oryginał niepotrzebny, niektórzy biorą na firmę i oryginał faktury zostaje w dokumentach
3. HTC nie daje kart gwarancyjnych do Leo, brałem od dystrybutora HTC Polska i drukują specjalne karty rachunku.
4. Obejrzyj czy jest ok, czy nie latają klawisze, czy nie ma szczelin i nie poluzowana jest blacha, no i koniecznie sprawdź czy ma kropki pod światło widoczne co ok. 4 mm .. to oznacza, że jest to najnowsza wersja ekranu w tym telefonie.

ROMem się nie przejmuj, jak kupisz to od razu pakuj wersję 1.66 oryginał z Sunnysoft ze spolszczeniem Interwrite.

2 Na prawde warto miec !!! Ci ktorzy tak robia lamia prawo jezeli odsprzedaja powinni wystawic fakture !!

3 kolega bierze z Plusa i tam daja karte gwarancyja i byc powinna ( ja mam z plusa ijest )
Antek 4.2.2

*

Offline Ibanezq

• 729
« Odpowiedź #233 dnia: Maj 17, 2010, 23:27:18 »

Co wy z tym formatowaniem? Od kiedy baterie litowe się formatuje?? (a właściwie formuje)  :shock:

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #234 dnia: Maj 17, 2010, 23:27:43 »
to jest w zestawie

NOWY Telefon HTC HD 2 (folia)
Kabel synchronizująco-ładujący micro USB
Ładowarkę sieciową HTC TC P300
Drukowana skróconą instrukcja obsługi w językach polskim
Przewodowy zestaw słuchawkowy
Etui (czarna skórzana wsuwka)
karta microSD 2GB SANDISK wraz z adapterem
Deklaracja zgodności
PUDEŁKO
KARTA GWARANCYJNA
DOWÓD ZAKUPU FV Z SALONU PLUS GSM  (17.05.2010)
Komplet dokumentów
Gwarancja 24 miesiące POLSKA (do 17.05.2012)

i gitara wszystko jest kupuj i milej zabawy  :ok:
Antek 4.2.2

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #235 dnia: Maj 17, 2010, 23:31:39 »
a co do tych kropek to kazdy chyba je ma z tego co zauwazylem,
a jak sprawdzic jaki jest rom wgrany

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #236 dnia: Maj 17, 2010, 23:37:38 »
napewno bedzie 1.43 mozesz to sprawdzic wchodzac w ustawienia i chyba dane telefonu lub oprogramowanie ( w ustawieniach znajdziesz ) a prosciej jak bedziesz wlaczal tefon to na bialym ekranie na dole bedzi nr. rom nr. radia i nr. maliny  :mrgreen:
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2010, 23:39:09 wysłana przez Hipersonik »
Antek 4.2.2

*

Offline muminisko

• 464
  • HTC Desire Z + graty na WM...
« Odpowiedź #237 dnia: Maj 17, 2010, 23:56:52 »
napewno bedzie 1.43
Kumpel brał kilka dni temu z Plusa i już na romie 1.66

*

Offline Hipersonik

• **
  • 231
« Odpowiedź #238 dnia: Maj 17, 2010, 23:59:13 »
to super bedzie mial moze naj. nowsza wersje dla polski
Antek 4.2.2

*

Offline Infinity

• *
  • 84
« Odpowiedź #239 dnia: Maj 18, 2010, 00:09:41 »
a co do tych kropek to kazdy chyba je ma z tego co zauwazylem,
a jak sprawdzic jaki jest rom wgrany

Na wyświetlaczu są trzy warstwy czujników. Malutkie kropeczki co 2mm gdzieś najgłębiej, potem kropki co około 4 mm i prawie niewidoczne skośne linie.

Te kropki w najrzadszym ułożeniu świadczą o najnowszej wersji ekranu. Wcześniejsze wersje (te problemowe) nie miały widocznych tych czujników.