Mam HD2 z HTC Sense po PL:))) Mała recenzja. Jest WIELKI :)))))

• 246 Odpowiedzi
  • 60178 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline xaltuton

• 396
    • http://www.xaltuton.com
  • Sprzęt: F-S N560, Asus P535, Samsung  I8000, Sony Xperia Z
Odp: Mam HD2 z HTC Sense po PL:))) Mała recenzja. Jest WIELKI :)))))
« Odpowiedź #180 dnia: Grudzień 14, 2009, 17:51:15 »
Witam.
Koledzy napalilem sie na ten sprzęcik niemal tak samo jak Gosiewski na Beate Kempe. Mam tylko niestety jedno ale. Dlaczego nie ma w tym modelu 2 kamery do Videorozmów;//// Czyzawsze musi być tak, że czegoś brakuje? Żadko tego używam (obecnie mam diamonda 1 generacji) ale czasem mi się zdarzy. Diamonda chce zmienić bomi się znudził i się niestety tnie przy próbie przeglądania netu. Czy jesteście mi wstanie pomóc mi w wyzbyciu się uprzedzeń do HD 2 ze względu na brak 2 kamery?
I czy faktycznie różnica 1000zł w stosunku do Omnia II (ma wideorozmowy) jest rekompensowana przy leo?
Dodam że SAMSAUNGjako taki mi się niestety nie podoba (widgety i reszta wygląda jak w AVILI - a fuj)
Pozdrawiam

Moim zdaniem Leo nie jest wart doplaty ponad tysiaka - w Omni 2 procesor jest i tak wystarczajaco szybki, czy musisz miec koniecznie naddatek mocy?
Co do pojemnosciowego wyswietlacza - IMHO pod WM nadaje sie to srednio - chyba ,ze zamierzasz glownie korzystac z tego, co podarowal Ci HTC w sofcie to ok. Ja osobiscie korzystam obecnie z mnostwa programow pod WM z malymi przyciskami, menu itp wiec ekran pojemnosciowy nie jest tu zadna zaleta a wadą. Natomiast na plus Leo na pewno jest ogromny, spolecznosciowy support oraz to, ze Ci sie zwyczajnie podoba :-) Nie kupuj czegos, co Ci nie lezy, bo bedziesz sie meczyl, no chyba, ze wgrasz wanilke i bedziesz mial dolaczony soft tam gdzie plecy traca swa szlachetna nazwe.
« Ostatnia zmiana: Grudzień 14, 2009, 18:24:33 wysłana przez xaltuton »
Gdzie wszyscy myślą tak samo, nikt nie myśli zbyt wiele.

*

Offline WaldekGo

• 1522
    • smartphone.net.pl
  • Sprzęt: Touch HD2, TyTN II, Hero, Diamond, HTC p3300, SPV, SPV e200, SPV c500, SPV c550
« Odpowiedź #181 dnia: Grudzień 14, 2009, 18:51:04 »
Witam.
Czyzawsze Żadko bomi wstanie

A mógłbyś sobie jakiś słownik ortograficzny sprawić? Bo aż oczy bolą a żołądek się wzdryga..

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #182 dnia: Grudzień 14, 2009, 19:35:07 »
Witam.
Koledzy napalilem sie na ten sprzęcik niemal tak samo jak Gosiewski na Beate Kempe. Mam tylko niestety jedno ale. Dlaczego nie ma w tym modelu 2 kamery do Videorozmów;//// Czyzawsze musi być tak, że czegoś brakuje? Żadko tego używam (obecnie mam diamonda 1 generacji) ale czasem mi się zdarzy. Diamonda chce zmienić bomi się znudził i się niestety tnie przy próbie przeglądania netu. Czy jesteście mi wstanie pomóc mi w wyzbyciu się uprzedzeń do HD 2 ze względu na brak 2 kamery?
I czy faktycznie różnica 1000zł w stosunku do Omnia II (ma wideorozmowy) jest rekompensowana przy leo?
Dodam że SAMSAUNGjako taki mi się niestety nie podoba (widgety i reszta wygląda jak w AVILI - a fuj)
Pozdrawiam

Odpowiedzieć prawdopodobnie możesz sobie sam odpowiadając na pytanie - ile razy w ciągu ostatniego roku użyłeś kamery do prowadzenia videorozmowy i jaka była tej rozmowy jakość i koszt.

Jest ona moim zdaniem w dzisiejszej rzeczywistości zupełnie zbędna.
Polecam Regulamin forum !!

*

Offline worms14

• **
  • 245
  • Sprzęt: Desire HD
« Odpowiedź #183 dnia: Grudzień 14, 2009, 21:38:50 »
Video rozmowy też nie są mi potrzebne i bardzo chciałbym mieć ten aparat już w domu.
W sobotę prawdopodobnie udam się na test do Vobis, w którym to można pobawić się Leo, sprawdzić jak nagrywa filmy jaka jest jakość zdjęć itd. Jeżeli poważnie sie nie zawiodę, to prawdopodobnie zawita on u mnie na dłużej.
Jednak bardzo boję się sytuacji kiedy, okaże się że wszystkie wersję HTC HD2 to buble, dużo czytam o tym że komuś coś padło, coś przestało działać po tygodniu , dwóch dniach i nie chcę by spotkało mnie to samo.
Jak dużo jest niezadowolonych użytkowników tego telefonu, ilu z Was reklamowało telefon i jak zostały rozpatrzone reklamacje, czy telefony działają już bez zastrzeżeń?
Ciekawe jakie do tego wszystkiego jest podejście HTC, bo w telefonie za ponad 2 tysiące raczej nie powinien padać wyświetlacz, klawisze, nie wiem co jeszcze.
Pamiętam jak miałem Ericssona za parę stówek i wytarł się przycisk, po miesiącu z reklamacją nie było problemów.
SE P900->E61->W880i->N95 8GB->HTC TOUCH PRO+8GB-> HTC HD2 Leo-> DHD

*

Offline horde

• 2638
  • Sprzęt: Lg 2x, SGS3
« Odpowiedź #184 dnia: Grudzień 15, 2009, 08:16:22 »
Tylko zauwaz ile osob zakupilo leona.
Zawsze moze sie zdarzyc jakas wadliwa sztuka, ale nie powinno to rzutowac na calosc.
Moze niezbyt fortunne porownanie, ale jak z liniami lotniczymi. W stosunku do liczby podrozujacych osob to najbezpieczniejszy srodek transportu, ale jak juz samolot spadnie to tragedia i jest glosno o tym.
 Inna sprawa jest, ze jak grzebie sie ciagle, wgrywa fix'y, niesprawdzony soft to nie dziwne, ze np sie zawiesi.
Generalnie problem jest z aparatem, fix na moje poprawia sytuacje i mnie to wielce nie przeszkadza, jesli komus tak to powinnie zrezygnowac z zakupu, bo jak na razie wszystkie egzemplarze to maja.
Przycisk to jeden kawalek plastiku z wypustkami, jest luzniejszy, ale nie grozi to zadnym wypadnieciem itp, a reszta wykonania jest swietna lacznie z duzym ekranem o ktory nie musisz sie bac, ze sie Tobie zarysuje :)

*

Offline grek2000

• *
  • 71
  • HTC HD2
  • Sprzęt: HD2
« Odpowiedź #185 dnia: Styczeń 09, 2010, 23:47:07 »
ROM_Leo_HTC_WWE_EastEurope_1.48.479.1_Radio_Signed_15.28.50.07U_2.05.51.05_2_Ship

Zmienię temat posiadam HD2 po przesiadce z jedynki rewelacja przede wszystkim ekran szklany ........technologicznie wymiata .
używam wyżej wymienionego romu -(orginalny)  w pełni zaktualizowanego .pytanie dotyczy czy komuś też nie chodzi rotacja ekranu ,
w programie nawigacji TOM TOM Navigator 7.916.9189 Aktualna wersja. Nie rotuje się w poziom,ogólnie w pionie jest lipa :proud:

*

Offline mika34

• **
  • 175
  • X1 > Touch Pro 2>HD2> Galxy S
  • Sprzęt: Galaxy, Wave
« Odpowiedź #186 dnia: Styczeń 10, 2010, 00:28:51 »
Zainstaluj BsB Tweaks ver. 1.6 tam mozesz sobie ustawic po rotacje dowolny program http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=589305
"Życia się nie kupi, za to sprzedać łatwo!"

*

Offline grek2000

• *
  • 71
  • HTC HD2
« Odpowiedź #187 dnia: Styczeń 10, 2010, 01:24:15 »
Oki dzięki Poszukam na rapid...... :ok:

Zainstalowałem BsB Tweaks ver. 1.6,  i albo nie wiem co przestawić albo nie pomogło ogólnie fajny dodatek.
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 09:27:45 wysłana przez grek2000 »

*

Offline marcin_s3

• 261
  • Sprzęt: i8000, SG Note, Sandisk microSDHC 16 Gb
« Odpowiedź #188 dnia: Styczeń 10, 2010, 11:49:51 »
Witajcie :)

Czy da sie przełączyć Internet Explorera w tryb znany z W 6.1 ? Ktoś może zrobić zrzutkę ekranu przy wczytanej stronie lajt.onet.pl (Opera lub Exploder...)

Doczytałem... Przepraszam za zaśmiecanie wątku.

m
« Ostatnia zmiana: Styczeń 10, 2010, 15:43:44 wysłana przez marcin_s3 »

*

Offline piobar

• *
  • 64
    • http://www.tanieagd.pl
  • Sprzęt: HTC WIZARD->ETEN X500->HTC DIAMOND->HTC HD2->ARC S
« Odpowiedź #189 dnia: Styczeń 10, 2010, 20:50:00 »
w bsb tweaks mozna ustawic zeby tt dzialal w poziomie. mi sie udalo tylko meczylem sie z tym okrutnie wymachujac tym telefonem jak nienormalny ;) za entym razem sie udalo.

*

Offline grek2000

• *
  • 71
  • HTC HD2
« Odpowiedź #190 dnia: Styczeń 10, 2010, 21:36:51 »
Dzięki udało się trzeba otworzyć Tom Tom i przestawiać kilka razy pion/poziom dopiero się doda do programu przy odpalonym BsB :ok:

« Odpowiedź #191 dnia: Styczeń 14, 2010, 10:54:38 »
Mój powrót do windozy w kieszeni wiąże się właśnie z Leonem. Przyznam się, że miałem już dość symbiana po jajach z Omnią HD i N97. Teraz z powrotem w WM po 5 latach tułaczki :)
Leon okazał się niesamowity i przerósł moje oczekiwania dotyczące funkcji telefonowania co jest u mnie nr 1 a więc:
- zero zwiech
- zero przycinek
- przyzwoita jakość połączeń
- głośne dzwonki
- możliwość łatwego przejścia na wibracje zamiast dzwonka

Dodatkowo w miarę niezły gps (chociaż n97 w tych samych warunkach miała fixa po 12 sekundach a omnia hd po 7 sek. Oczywiście a-gps. Niemożliwe? Też tak myślałem ale jednak)

Do tego multimedia w Leonie na takim poziomie, że mi szczena opadła a ekran wg mnie nie ustępuje amoledowemu z omnii hd

Bateria trzyma niesamowite 2 dni wow przy tych parametrach zegara i szyby

System jest w miarę stabilny a nie jestem zbyt prędki do flashowania romów więc zwiech nie mam (n97 potrafiła się w trakcie połączenia zawieszać a omnia hd po 10 minutach rozmowy zniekształcała dzwięk w słuchawie że nić nie szło usłyszeć - testowałem 3 fony)

Tak więc jeśli ktoś się zastanawia to Leoś nie ma alternatywy wg mnie (3gs to prawie nic innego jak 3g a 3g miałem i wytrzymałem 5 miechów)

Jest to IMO pierwszy w pełni dopracowany smartfon pełną gębą. Zero kompromisów a wymiary ... idealne.

*

Offline mett7

• 418
  • Sprzęt: htc HD2
« Odpowiedź #192 dnia: Styczeń 15, 2010, 20:04:45 »
Jest to IMO pierwszy w pełni dopracowany smartfon pełną gębą. Zero kompromisów a wymiary ... idealne.
Ojj co do tego że to super sprzęt i nawet bardzo stabilny (co na WM często się nie zdarza zgadzam się). Natomiast z tym dopracowaniem to przesadziłeś, sprzęt ma pełna baboli jeśli chodzi o wykonanie i soft. Ta manila to chyba żadnego beta testera nie widziała przed wypuszczeniem  :grin:

« Odpowiedź #193 dnia: Styczeń 17, 2010, 01:50:43 »
No ten sense aka manila to bez wad nie jest i szykuję się na przesiadkę na today albo na mobile shell. Jednak sprzętowo to się nie mam do czego przyczepić i nawet bateria ciągnie nieźle (to nie to co mój pierwszy ipaq 40 minut zabawy i po baterii.

btw jak to w końcuu jest z tym szybkim ubytkiem energii pod mobile shell? fakt czy mit?

*

Offline mao2

• 25
« Odpowiedź #194 dnia: Styczeń 17, 2010, 15:50:44 »
Witam czy moze ktoś podać link do patcha zmniejszający czułość ekranu? Lub napisać jaką klawiature zainstalować by dobrze pisało sie smsy,bo teraz to u mnie masakra.Kiedy miałem N97 byłem zadowolony z pisania a tu taki zonk.

*

Offline mett7

• 418
« Odpowiedź #195 dnia: Styczeń 17, 2010, 19:27:33 »
Witam czy moze ktoś podać link do patcha zmniejszający czułość ekranu? Lub napisać jaką klawiature zainstalować by dobrze pisało sie smsy,bo teraz to u mnie masakra.Kiedy miałem N97 byłem zadowolony z pisania a tu taki zonk.
A jaki masz rom? Od wersji 1.48 czułość jest dobrze dobrana i nie trzeba nic zmniejszać. Ewentualnie jak chcesz to wpisz sobie w google BsB tweak.

« Odpowiedź #196 dnia: Luty 13, 2010, 18:14:43 »
Ten sam problem z tym wyświetlaniem podwójnych zdjęć

HELP

Połączone: Luty 13, 2010, 18:15:15

*

Offline weekend173t

• **
  • 111
  • Sprzęt: Htc Hd 2 (Leo), Samsung Soul SGH-U900

« Odpowiedź #198 dnia: Marzec 10, 2010, 15:29:35 »
haa, tak właśnie myślałem :) oglądałem trochę go na stronce http://www.htc-hd2.pl/ i też pomyślałem, że to świetny telefon :) nie ma co czekać, muszę poszukać jakiegoś w atrakcyjnej cenie na aukcji a jak nie to może u operatorów poszukam :]

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #199 dnia: Maj 16, 2010, 20:53:48 »
witam
zastanawiam sie nad kupnem tego kombajnu :)
powiedzcie mi jak sie on sprawuje korzystając z niego w samochodzie tzn czy latwo jest wybrac numer z kontaktów, jak sie go odblokowuje ( bo nigdzie nie jest pokazane jak sie go blokuje i jak odblokowuje)
i jeszcze nurtuje mnie pytanie o co chodzi z tymi wersjami manina, lajt, full itp czym one sie rożnia bo jest tutaj tego wszytkiego tak duzo ze masakra

*

Offline mett7

• 418
« Odpowiedź #200 dnia: Maj 16, 2010, 21:07:00 »
witam
zastanawiam sie nad kupnem tego kombajnu :)
powiedzcie mi jak sie on sprawuje korzystając z niego w samochodzie tzn czy latwo jest wybrac numer z kontaktów, jak sie go odblokowuje ( bo nigdzie nie jest pokazane jak sie go blokuje i jak odblokowuje)
i jeszcze nurtuje mnie pytanie o co chodzi z tymi wersjami manina, lajt, full itp czym one sie rożnia bo jest tutaj tego wszytkiego tak duzo ze masakra
Odblokowujesz tak jak iphona czyli przeciągając suwak tylko tu można w prawo i lewo ;) Numery łatwo się wybiera, w manili masz zakładkę dla ulubionych kontaktów z dużymi przyciskami dla palucha. O te wersję to zapewne chodzi o romy lajt i full. Full to są te z manilą i w gotowanym jakimś tam oprogramowaniem a lajt to te bez manili i żadnego syfu, chodzi o to aby mieć jak najwięcej wolnej pamięci rom a dograć potem można sobie coś innego typu mobile shell czy korzystać ze standardowego ui. Manila może i ładna ale mało funkcjonalna i cholernie zasobożerna.

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #201 dnia: Maj 16, 2010, 21:19:59 »
W samochodzie to ja polecam zestaw głośnomówiący Bluetooth z wyświetlaczem i synchronizacją kontaktów. Wygodnie i bezpiecznie.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #202 dnia: Maj 16, 2010, 21:26:47 »
mett7 dzieki za odpowiedz
troche sie napalilem na niego :) kurde nawet bardzo :P
A powiedz mi jeszcze (moze to glupie pytanie ale jestem dosłownie laikiem w smartfonach bedzie to moj pierwszy) co to jest ta manila i jak bym chcial wgrac nowy rom a cos poszlo by nie tak to idzie powrocic do poprzedniej wersji

A na koniec jeszcze jedno pytanie to lepiej go kupic ze sklepu np saturna czy lepiej odkupic od kogos co kupił w salonie orange lub play. Bo wyczytałem ze niektorzy maja jakies problemy a inni ich niemaja :)
pozdraiwam i dzieki za wyrozumiałość

*

Offline zoltan78

• 47
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #203 dnia: Maj 16, 2010, 21:44:12 »
mett7 dzieki za odpowiedz
troche sie napalilem na niego :) kurde nawet bardzo :P
A powiedz mi jeszcze (moze to glupie pytanie ale jestem dosłownie laikiem w smartfonach bedzie to moj pierwszy) co to jest ta manila i jak bym chcial wgrac nowy rom a cos poszlo by nie tak to idzie powrocic do poprzedniej wersji

A na koniec jeszcze jedno pytanie to lepiej go kupic ze sklepu np saturna czy lepiej odkupic od kogos co kupił w salonie orange lub play. Bo wyczytałem ze niektorzy maja jakies problemy a inni ich niemaja :)
pozdraiwam i dzieki za wyrozumiałość
Manila to jest nakadka na WM która sprawia że menu jest bardziej czytelne. Na pewno widziałeś np pogodynkę oraz ekran główny. To jest manila.
Co do wgrania ROMu to nie ma problemu. Zawsze możesz wrócić do poprzedniego.
]Instrukcję jak to zrobić znajdziesz tu  http://pdaclub.pl/forum/leo/faq-zmiana-romu-w-htc-hd2-leo/
Co do wyboru miejsca zakupu to osobiście radzę kupić niebrandowy czyli nie od operatora, bo są częste problemy z wgrywaniem polskiego ROMu a w szczególności nakładki spolszczającej. Osobiście też kupiłem niebrandowanego Leona i nie miałem jeszcze problemów z aktualizacją ROMu na inny stocowy czyli ze strony http://www.htc.com/pl/supportdownloadlist.aspx?p_id=297&act=sd&cat=all lub http://sunnysoft.com/htc/ którą mocniej polecam gdyż szybciej na niej znajdziesz najnowszy ROM oraz spolszczenie niż na stronie domowej HTC. Taka polityka.
« Ostatnia zmiana: Maj 16, 2010, 21:49:38 wysłana przez zoltan78 »
Pozdrawiam.

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #204 dnia: Maj 16, 2010, 21:54:33 »
aha a ja myslalem ze ta nakaladka na wm z ta pogodynka itp to nazywa sie sense :)
ok to jutro porozgladam sie po sklepach ile kosztuje jak narazie to najtaniej znalazlem za 1650 zl w jakims internetowym sklepie
pozdrawiam

*

Offline Ibanezq

• 729
  • Sprzęt: HTC Sensation XE with Beats srałdio ;)
« Odpowiedź #205 dnia: Maj 16, 2010, 21:59:50 »
HTC Sense - nazwa handlowa, Manilla - nazwa kodowa.
Co do cen to popatrz na Allegro jeszcze.
PDA: Palm V -> iPAQ 3760 -> HTC Wizard -> HTC Touch Pro -> HTC HD2 -> HTC Sensation XE
GSM: Siemens C25 -> Nokia 5110 -> Nokia 6210 -> Nokia 6310 -> Siemens C35i -> Siemens S65 -> Nokia 6650

*

Offline Tribul

• **
  • 128
Odp: Mam HD2 :))) Jest WIELKI :))))) Jak ktos chce moze pytac.
« Odpowiedź #206 dnia: Maj 16, 2010, 22:07:14 »
Powiem cie,ze wogole go nie czuje. Nawet przy schylaniu nie ma problemow. Jestem bardzo zadowolony :)
Takie głupie pytanie, jakie spodnie masz :P

tez nosze jeansy, uda mam spore ze względu na uprawiany sport, a spodnie ciężko dopasować żeby w pasie były dobre i w udach ( w moim przypadku pas szczupły, a uda duże ) wiec z reguły spodnie mi obciskają uda i tak samo jak kolega nic nie czuje ze go mam. jest cienki i dlatego np nigdy nie wypadł mi jeszcze z ręki ( i mam nadzieje ze nie wypadnie :) )

Połączone: Maj 16, 2010, 22:08:28
ups :D dopiero zauważyłem ze trochę przeterminowana odpowiedz hehe

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #207 dnia: Maj 16, 2010, 22:31:13 »
na allegro kupi sie za ok 1500 ale to przewaznie z orange albo od innego operatora a ja jednak wole kupic w jakims sprawdzonym sklepie zeby niebylo problemow.

*

Offline DRIFT-R

• 712
  • Nigdy nie jest tak źle żeby nie mogło być gorzej..
« Odpowiedź #208 dnia: Maj 16, 2010, 23:06:12 »
Te sklepy internetowe, które mają je tanio to często komisy, więc tu lepiej uważać bo można czasem przepłacić. Ja swojego (używanego tydzień) kupiłem za 1250zł i jestem zadowolony. Telefon był z Plusa - oczywiście bez simlocka, a wrzucenie nowego ROMu i Radia zajmuje chwilkę i sprzęt gotowy do działania. Czasem lepiej kupić na allegro od osoby prywatnej ale poleciłbym odbiór osobisty bo łatwo trafić na aukcję oszusta - np:

http://www.allegro.pl/item1014293946_htc_hd2_nowy_twoj_wybor_nasza_satysfakcja.html

i być w plecy parę złotych. Na chwilę obecną HD2 z Orange mają simlocka którego oczywiście można zdjąć ale wiąże się to z dodatkowymi kosztami, dlatego lepiej kupować te z Plusa - bez simlocka, bez brandingu (jedynie ekran startowy).
MIO 336/ACER N50/ACER N50P/ASUS A730/MIO A701/HP 6515/SPV E650/HTC TOUCH/ASUS P525/HTC TOUCH/HTC TOUCH DUAL/HTC TyTn II Kaiser/HTC TOUCH PRO/ASUS P552/Asus P750/LG KS20/ASUS M530W/HTC VOX/DIAMOND/HD2/FLYER/DESIRE Z/ONE V/HOX(wkrótce) - moja historia z PDA

*

Offline otaru84

• 24
« Odpowiedź #209 dnia: Maj 16, 2010, 23:11:24 »
o 1250 zl to juz jest bardzo przystepna cena, dobrze wiedziec ze plus nie wrzuca nic od siebie wiec moze zastanowie sie nad tym rozwiazaniem. A skad wiesz ze tamta aukcja byla od oszusta