Lockscreen HTC HD2

• 17 Odpowiedzi
  • 7122 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Lockscreen HTC HD2
« dnia: Styczeń 12, 2011, 22:11:09 »
Witam,

Szukam od kilku dni tego lockscreena, ale nie mogę go odnaleźć, już mnie denerwuje kilkukrotne odwiedzanie tych samych stron i doszukiwania się niczego dlatego zakładam nowy wątek i proszę o pomoc :D

*

Offline Pawbrotm

• 582
  • Sprzęt: TF101, Galaxy Nexus i9250, Iconia W500, XDA Zest
Odp: Lockscreen HTC HD2
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 12, 2011, 22:19:59 »
Tu masz coś w ten deseń:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?p=6861057#post6861057
Jednak jeśli używasz oryginalnego ROMu to tego nie wgrasz - jest to tylko na ROMy z belką Start na dole

Jeśli nie spełniasz wymagań powyższego możesz jeszcze wypróbować to:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=641024
Tylko nie ustawiaj kodu PIN do odblokowywania urządzenia (nie chodzi o PIN do karty SIM), bo potem nie odblokujesz urządzenia i konieczny będzie hard reset

Jeśli używasz Manili możesz też zainstalować Cookie Home Tab i CHT Editor, włączyć w nim CHT Lockscreen i ustawić styl HD Mini - też otrzymasz coś w tym stylu.
Toshiba G500 > Toshiba G810 > HTC Touch Diamond 2 + Toshiba G900 + HTC Dream > HTC HD2 > HTC Desire HD + Nokia N900 > HTC Sensation > HTC EVO 3D > Samsung Galaxy S2 > Samsung Galaxy Nexus -> Nexus 5 32GB

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 12, 2011, 22:24:55 »
Właśnie zależy mi bardzo na tym samym wyglądzie belki co tutaj: (i co na powyższym screenie, niewiele się różnią :P)

http://forum.ppcgeeks.com/htc-touch-pro-2/131837-energy-hd-mini-lock-screen.html

(któryś tam post na dole)

Tylko, że to nie działa bądź ja coś robię źle ;x

Z tych linków, które są tam podane są 2 obrazki .png tego lockscreena, po zainstalowaniu caba i skopiowaniu obrazków do /windows nic się nie dzieje, może coś jeszcze trzeba zrobić?

ROM - hypnosis bysia najnowszy,

*

Offline Eldorado9

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 13, 2011, 07:02:54 »
Powiem szczerze - troszkę poszukałem kiedyś różnych lockscreenow i identycznego nie znalazłem.
Zresztą nie wiem czy w ogóle istnieje taki na WM.
Pozdrawiam
Eldorado9

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 13, 2011, 17:18:05 »
używałem identycznego (no, z innym tłem ale belka taka jak z tego tematu co dałem wyżej) przez 2 miesiące, aż do czasu zmienienia ROMU (zaktualizowania), pamiętam jedynie, że nie było to uzależnione z CHT tylko był to oddzielny .cab, który się instalowało ;x

*

Offline JohnyS

• 257
  • Sprzęt: HD2, Note2
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 13, 2011, 19:39:24 »
Z tych linków, które są tam podane są 2 obrazki .png tego lockscreena, po zainstalowaniu caba i skopiowaniu obrazków do /windows nic się nie dzieje, może coś jeszcze trzeba zrobić?
Przy oryginalnej blokadzie w plikach Windowsa powinny być obrazki png lockslidera.
Nazywają się:
htc_LS_LockSlider.png
htc_LS_LockSlider_Dwn.png
htc_LS_LockSliderLong.png
htc_LS_LockSliderLong_Dwn.png
Pamiętam,że jakiś czas temu samemu zrobiłem sobie ikonki slidera, podpisałem tak jak powyżej i zamieniłem pliki w Windowsie.Wszystko pięknie działało.
Tak więc wydaje mi się,że wystarczy zainstalować caba z odblokowywaniem ekranu w dół i później samemu sobie zmajstrować odpowiednią belkę i podmienić w plikach Windowsa.

*

Offline cervandes

• **
  • 165
    • http://www.vw-passat.pl
  • Sprzęt: SGS2, E2370
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 13, 2011, 20:16:29 »
Coś mi się zdaje, że możesz zapomnieć. To jest zwykły lockscreen z Androida z Desire, z najzwyklejszą animowaną tapetą zawartą w HTC Bezsens.
Każdy pierwszy raz buduje nas samych

*

Offline JohnyS

• 257
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 16, 2011, 01:00:26 »
Wracam do tematu,bo okazało się,że jest tak jak wcześniej napisałem.
Marqcin jeśli nadal szukasz takiej belki lockslidera, to ściągnij tą paczkę: http://www20.zippyshare.com/v/8420024/file.html
W paczce masz caba z locksliderem z Mini HD i plik png. Caba normalnie zainstaluj,a następnie obrazek png wrzuć do plików Windowsa zastępując inny plik z taką samą nazwą.I na koniec zrób SR.
Nie mogłem nigdzie znaleźć tej belki w pliku png,więc zrobiłem samemu taką. Moja ma mniejsze te półprzeźroczyste zakładki i chyba nawet wygląda dzięki temu lepiej. U mnie godzina i data wyświetlana są mniejszą czcionką,z czego data jest nad godziną.

*

Offline dmlakers

• *
  • 90
  • Sprzęt: HTC HD2, Samsung Omnia, LG KU990, HTC Touch Pro2
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 16, 2011, 13:57:24 »
Czy możesz dołączyć zdjęcie jak wygląda twój lockscreen?
HTC HD2
ROM: Sense 2.1 Lite|GBLeo R6 2.3.3 DHDbase[marc0.1.8]
Radio: 2.12.50.02_2

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 16, 2011, 14:07:21 »
Z tego co doczytałem na XDA (w trakcie gotowania ROM-u ze startem w górnej belce) to ponoć ten lockscreen, którego szukasz z HD Desire nie będzie działał - działa za to na ROM-ach z menu start na dolnej belce. Ja natomiast znalazłem alternatywę z HTC HD Mini działającą na ROM-ie z menu start na górze co w gotowałem do siebie i jest git.

Tu masz link do wątku na XDA: http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=641024

*

Offline JohnyS

• 257
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 16, 2011, 15:00:03 »
Czy możesz dołączyć zdjęcie jak wygląda twój lockscreen?
Proszę bardzo

Taka belka będzie tylko przy pionowym ustawieniu telefonu - nie chciało mi się już robić takiej samej belki ale wydłużonej dla widoku poziomego. W każdym razie wystarczy tylko podmienić odpowiednie pliki i można mieć jaką się chce belkę lub inny obrazek.

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 16, 2011, 15:35:57 »
Piszemy dokładnie o tym samym tylko z podmianką grafiki :E

*

Offline JohnyS

• 257
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 16, 2011, 16:07:03 »
Dokładnie.
A podmiana dlatego bo autor tego wątku bardzo chciał mieć identyczną belkę jak na screenie załączonym w pierwszym poście.Chociaż znając nazwę pliku można sobie stworzyć swoją unikalną i jedyną belkę, ale to już kwestia gustu.

« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 16, 2011, 17:40:44 »
to ja się podepnę pod temat, mianowicie szukam caba na przeniesienie orginalnego lock'a na dół ekranu ;) z góry dzięki

*

Offline Eldorado9

• **
  • 187
  • Sprzęt: HTC HD2
« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 16, 2011, 19:11:33 »
to ja się podepnę pod temat, mianowicie szukam caba na przeniesienie orginalnego lock'a na dół ekranu ;) z góry dzięki

w zalaczniku...
Pozdrawiam
Eldorado9

« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 23, 2011, 14:05:47 »
Ostatecznie u mnie wyszło w ten sposób jak w załączniku, ma ktoś pomysł jak wstawić tapetę, i ustawić zegarek tak żeby był na swoim miejscu a nie tak wyciągnięty?  :ohreally:

*

Offline Mateunio

• 429
  • BMW E34 Driver
  • Sprzęt: SGS III 20GB
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 23, 2011, 18:23:13 »
Ten Lockscreen zaaplikowany jest do romu Hypnosis V11.9 Bysia w dziale Romy.
Tylny naped jest jak sex. Po co jechac na recznym, jak mozna dac w piz*e

*

Offline m4ro7

• 257
  • Gang Bang
  • Sprzęt: HTC One
« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 25, 2011, 22:19:54 »
może nie będę zaczynać nowego tematu tylko dopnę się tutaj...
Mam taki loockscreen jaki jest w poście @Buduniu, bo taki jest w custom ROMie.
A chce mieć taki jaki jest oryginalnie w WM 6.5
I jak to zrobić? Jakiś cab?