leo wydaje dziwne dźwięki...

• 6 Odpowiedzi
  • 3779 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

leo wydaje dziwne dźwięki...
« dnia: Lipiec 21, 2010, 21:00:55 »
Witam. Moj problem polega na tym, że od jakiegoś czasu zauważyłem, raczej uslyszałem, że mój hd2 na wysokości aparatu wydaje dziwne dźwięki (scyrkanie) podczas poruszania go...rzecz dla wielu błaha, lecz mnie to bardzo denerwuje... Moje pytanie brzmi, co według was może być przyczyną i co polecacie mi zrobić... czy oddanie go na gwarancję, jeżeli w ogóle mi go przyjmą się opłaca? czy raczej olać sprawę waszym zdaniem?

*

Offline FRANQ23PL

• 283
  • Prof.S.Jonalista
    • www.ipmart-forum.pl
  • Sprzęt: HTC HD2 (hypnosis V 6.0.0)
Odp: leo wydaje dziwne dźwięki...
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 21, 2010, 21:03:50 »
Nie jest to czasem dźwięk autofocusa?

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 21, 2010, 21:36:41 »
Był gdzieś wątek, o tym że coś tam się rusza w okolicach aparatu. Jeśli Ci to przeszkadza w użytkowaniu, to zawsze możesz oddać na gwarancję, ale zanim to zrobisz, poczytaj najpierw jak "wspaniale" działa polski serwis HTC....

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 21, 2010, 23:10:32 »
Był gdzieś wątek, o tym że coś tam się rusza w okolicach aparatu. Jeśli Ci to przeszkadza w użytkowaniu, to zawsze możesz oddać na gwarancję, ale zanim to zrobisz, poczytaj najpierw jak "wspaniale" działa polski serwis HTC....

bardzo dziwna sprawa...mam wrażenie jakby się leos miał zaraz rozpasc  :P oddanie na gwarancje to chyba ostatnia rzecz jaka bym zrobil...nie mam zaufania do zadnego serwisu...

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 22, 2010, 16:41:21 »
a może to przyciski od pogłaśniania i ściszania ...przytrzymaj je i wtedy poruszaj Leonem
Rybson

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 24, 2010, 12:45:52 »
a może to przyciski od pogłaśniania i ściszania ...przytrzymaj je i wtedy poruszaj Leonem

już tak robiłem. Ewidentnie przy jakimkolwiek wstrząsie, mocnym poruszaniu słychać w okolicach aparatu/głośnika jak coś tam lata...i co raz bardziej zastanawiam się czy nie oddać go na gwarancję.

Połączone: Lipiec 24, 2010, 13:35:22
tylko, czy gwarancja uwzględnia tego typu usterki ?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 13:35:22 wysłana przez benyyy »

*

Offline freemax

• *
  • 85
  • Sprzęt: MIO A701, HTC HD2
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 24, 2010, 23:16:32 »
W moim Leo sytuacja jest identyczna, po obejrzeniu tego filmiku Leo Ds. stawiam na aparat - autofocus, ewentualnie na wibrator. Właśnie potrząsałem Samsungiem Jet i też to słychać jednak ciszej i trzeba mocniej potrząsać.

LG Shine KE 970 tak samo jak samsung, niejednokrotnie ten model rozkręcałem więc wg mnie to aparat.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 24, 2010, 23:18:59 wysłana przez freemax »