Leo sie nie wlacza.

• 4 Odpowiedzi
  • 1012 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
Leo sie nie wlacza.
« dnia: Marzec 05, 2011, 18:46:37 »
Witam
Do sedna.
Stockowy rom orange.
- wczoraj patrze samo mi sie zmienilo tlo na niebieskie. Nie dalo sie zmienic na inne. to wlaczylem i wylaczylem... a ten stoi na tym ekranie bialym htc.  (zaznaczam ze nic nowego nic nie instalowalem)
- To robie resety (pod bateria) a ten dalej stoi na tym ekranie.
- Trudno robie hard reset. (klawisze glosn). i OK. Zalaczyl sie, czysty system. Dziala elegancko. Juz bylo pozno nic nie instalowalem.
- Rano telefon odbieram dziala. ok
- Za pare godzin biore tel do reki nie reaguje na nic. Martwy. Wlaczam-nic. Reset pod bateria-nic. Hard-nic. Wkoncu wyjalem baterie, zalozylem ponownie i wlaczam... wlaczyl sie ale stoi na bialym ekranie htc.
- to kolejno restejue-nic. to hard reset robie. (bateria 60%)
-Teraz dziala.

Co to moze byc? Poczekam pare dni i zobacze ale juz was pytam moze ktos podobnie mial lub wie co mu jest.

Pozdro

Połączone: [time]Marzec 05, 2011, 20:50:55[/time]
Dalej to samo. Teraz cprog.exe blad wyskoczy przy klawie wybierania numeru. Sajgon.
Leo sie sypie :)
« Ostatnia zmiana: Marzec 05, 2011, 20:51:37 wysłana przez syrjusz »

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
Odp: Leo sie nie wlacza.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 06, 2011, 10:50:20 »
Jak dla mnie to jedno słowo Cię ratuje (jeżeli masz gwarancję) - SERWIS.

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 06, 2011, 11:13:51 »
Jak dla mnie to jedno słowo Cię ratuje (jeżeli masz gwarancję) - SERWIS.

Dzieki za odpowiedz! Masz racje. Po testach, nie dziala aparat, nie dziala album, wszystko wywala bledy...  i to zaraz po hardzie :(
Naszczescie jest gwarancja ale... tu pytanie?
Jak wyslac? Salon orange czy regenersis

Czy do orange- na forum ktos pisal, ze regenersis lepiej traktuje fony te z serwisu i lepiej odbierac w salonie i skladac skarge jak cos rozwala (jak innym uzytkownikom).

Czy kurierem do regenersis (ale moze przysla uszkodzony, bez klapki)? (tu pytanie bo na stronie nie pisza nic o takiej wysylca-pewnie musze dzwonic?)
Czy oddac do autoryzowanego ich punktu? (tylko tu chyba mi sie nie chce jechac bo kawalek bede mial)

Kurde a tak lubie hd2 oby szybko naprawili.
Dzieki

*

Offline Budniu

• Ekspert HTC HD2
  • 1702
  • Sprzęt: HTC Titan
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 06, 2011, 11:50:16 »
Ja jestem zwolennikiem pilnowania i pewnie sam by zaniósł. Nic więcej nie podpowiem bo swojego nie musiałem jeszcze reklamować. Co do tego czy Oranżada czy Regeneris to sądzę, że do Regeneris będzie szybciej bo Oranżada i tak do nich wyśle, a oni odeślą zrobiony także to wydłuża czas naprawy.

*

Offline syrjusz

• **
  • 222
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 06, 2011, 21:20:45 »
Ja jestem zwolennikiem pilnowania i pewnie sam by zaniósł. Nic więcej nie podpowiem bo swojego nie musiałem jeszcze reklamować. Co do tego czy Oranżada czy Regeneris to sądzę, że do Regeneris będzie szybciej bo Oranżada i tak do nich wyśle, a oni odeślą zrobiony także to wydłuża czas naprawy.
Dzieki. Nudze dalej. :)  W salonie powiedzieli, ze musze isc do autoryzowanego itp a najlepiej do serwisu. Podali adres serwisu ale.. nokii ... bez komentarza

Takze wysylam kurierem do janek i tu pytanie co zaznaczyc w ich formulazu  http://www.crc-polska.com/Files/zgloszenie.pdf
Rekojmia ekspertyza czy naprawa? (tel na firme)
Teoretycznie jak w ekspertyzie napisza np ze trzeba wymienic jakas czesc np. plyte to z takim wynikiem salon wymieni na nowego leo?
Jak dam naprawe to wiadome co zrobia.
Mam dylemat co wybrac?
« Ostatnia zmiana: Marzec 06, 2011, 21:30:14 wysłana przez syrjusz »