Leo padł w dziwny sposób - czy to płyta główna ???

• 15 Odpowiedzi
  • 4444 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Rybson

• **
  • 231
  • Sprzęt: HTC LEO, HTC ONE m8
Leo padł w dziwny sposób - czy to płyta główna ???
« dnia: Lipiec 14, 2010, 21:25:32 »
Witam!!

Mój  leon także padł w dziwny sposób. Około 16.00 zadzwoniłem z niego ( jeszcze działał). Po przyjeździe do domu około 19.00 po  wyjęciu telefonu  z kieszeni zobaczyłem czarny ekran. Koniec finito. Nie dało się leona włączyć - nic. Wyciągnąłem baterie ( naładowana rano około 16.00 było  80 %) , gdy ją włożyłem do telefonu i nacisnąlem power   wystartował,  jednak staje na tym  szarym tle z napisem HTC  i dalej nie idzie nie  pojawiają sie juz na dole w lewym rogu informacje odnosnie  rom itd

Zrobiłem HR jednak nie pomogło tzn wszystko idzie do momentu gdy windows  ma się wgrywać staje i koniec. Nie pomogła także próba wgrania romu z karty.  Wszystko idzie rom się wgrywa i po napisie sukces wyciągam baterie gdy ja wkładam ponownie  nic się nie dzieje  Rom 1.66

pozostaje chyba  tylko serwis

jeżeli ktoś pamięta proszę o podanie strony tej dotyczącej zgłoszenia do Regenersis

dzięki chyba że macie jeszcze jakieś pomysły
edit
 po podłączeniu  ładowarki świeci się pomarańczowa dioda jednak po chwili się wyłącza ,  leon włącza się sam i pojawia się napis  na szarym tle htc i wisi
edit

Leon pojechał do serwisu pozostaje się tylko modlić żeby wrócił " cały i zdrowy"
« Ostatnia zmiana: Lipiec 15, 2010, 08:47:43 wysłana przez Rybson »
Rybson

*

Offline snooki

• *
  • 64
  • Sprzęt: HTC Touch Pro--> HTC HD2, LTD 454
Odp: Leo padł w dziwny sposób - czy to płyta główna ???
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 14, 2010, 22:04:35 »
a coś oprócz napisu HTC i białego tła pojawia się na ekranie ? Chodzi mi o te cyferki u dołu ekranu z wersją ROMu itp ?

Jak mniemam z opisu nie instalowałeś żadnych gotowanych romów i temu podobnych rzeczy ?

*

Offline Rybson

• **
  • 231
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 14, 2010, 22:07:03 »
tak jak napisałem w poście nic się nie pojawia żadne napisy odnośnie romu czy też radia 
rom HTC 1.66  poprostu wisi na tym szarym tle z napisem  htc
Rybson

*

Offline snooki

• *
  • 64
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 14, 2010, 22:32:37 »
a próbowałeś najpierw zrobić TASK 29 a potem wgrać ROM ?. Może spróbuj wgrać jakiś gotowany ROM... potem możesz zawsze powrócić do stockowego ROMU

*

Offline Rybson

• **
  • 231
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 14, 2010, 22:41:50 »
Tak to jest pomysł ale co to da jeżeli  na orginalnym  rom nie idzie to w myślisz że w gotowanym  będzie lekarstwo...raczej nie
Rybson

*

Offline snooki

• *
  • 64
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 14, 2010, 23:34:08 »
Chodzi mi o to by sprawdzić co się stało z Leosiem. Spróbuj może najpierw Task 29 i potem oryginalny rom. Może to jakoś pomoże. Może coś się sypnęło w poprzedniej instalacji ROMu

*

Offline Rybson

• **
  • 231
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 23, 2010, 14:16:03 »
Osobiście muszę pochwalić Regenersis.

W czwartek 15.07 wysłałem do nich HD2 z objawami padniętej płyty głównej.
W dniu dzisiejszym 23.07 Leon do mnie przyjechał -SPRAWNY !!
Tak więc osiem dni zajęło serwisowi naprawienie sprzętu wliczając w to jeszcze kuriera. Od razu mówię że zależało mi ogromnie na szybkości naprawy(wyjazd i potrzeba używania GPS) dlatego dzwoniłem do Regenersis i baaardzo miła Pani powiedziała, że postara się przyspieszyć  naprawę i udało się. Dziękuje Pani Paulino !!

edit

wymieniono płytę główną

sprzęt na gwarancji więc koszt dostawy do i z serwisu kurierem DHL  poniósł serwis

do zamknięcia
« Ostatnia zmiana: Lipiec 23, 2010, 16:20:24 wysłana przez Rybson »
Rybson

*

Offline Artz

• **
  • 156
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 23, 2010, 14:39:52 »
A jak jest z wysyłką? Kto pokrywa koszty ? I co było powodem awarii ?

*

Offline bartek1351

• 24
  • Sprzęt: HTC HD2 LEO/ DESIRE HD/ HTC SENSATION ....
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 23, 2010, 14:43:59 »
milo jest czytac takie wiadomoci o naszych gwarantach :)

« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 23, 2010, 20:08:00 »
No.
Zwlaszcza, ze to chyba pierwsza taka, ktora tu przeczytalem ;)
Pozdrawiam,
  DonAndress

« Odpowiedź #10 dnia: Sierpień 02, 2010, 08:36:20 »
Pewnie zaraz zostanę zjechany, ale nie chce specjalnie zakładać nowego tematu - za który pewnie też został bym zjechany.
Ale do życzy:
Mam LEO od paru dni, jednak zastanawia mnie pewna rzecz, praktycznie od początku czuć dziwny zapach jakby spalona elektronika, spalona guma, zapach jest coraz bardziej intensywny. Jest to dla mnie o tyle dziwne bo jeszcze nigdy mi się coś takiego nie zdarzyło, a miałem parę HTCeków. Zauważyłem jeszcze coś, LEOś nagrzewa się, z tyło na dole, tam gdzie znajduje się schowana antenka gsm (stamtąd wydobywa się również ten zapach). Mam dziwne wrażenie że zaraz się sypnie. Telefon jest nowy z sieci O2.
Czy przyczyną może być wgranie HSPLa i wgranie oryginalnego ROMu??
Proszę o pomoc, chodź by jakieś słowa na uspokojenie...

*

Offline baciarek

• 687
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S5
« Odpowiedź #11 dnia: Sierpień 02, 2010, 10:37:55 »
One się tak grzeją : jak ładujesz, navigujesz, oglądasz film cokolwiek zrobisz obciążającego procesor to się niestety LEO grzeje. Choć ja w sumie zauważam najbardziej podczas jednoczesnego ładowania i navigowania. A smrodek pewnie od tego ciepła, może jakaś koszula plastik przylega i go trochę przytapia. Więc jeśli działa normalnie to chyba nie ma się czym martwić.
Kobieta + 50ml = CHMOD 777

« Odpowiedź #12 dnia: Sierpień 05, 2010, 22:43:48 »
Nie chcę zakładać nowego Tematu (może wyjaśni się to tutaj) ale mój Touch HD2 sam się wyłącza podczas pobytu w miejscach gdzie niema zasięgu sieci(Orange) Procedura jest tak jak przy ręcznym wył/zał(żąda PIN) ale on to robi sam. Myślałem że to bateria ale działo się tak przy różnych procentach naładowania. Myślałem że słaby styk baterii ale zauważyłem cały cykl wył/zał kiedy tel leżał nieruchomo.Może to kwestia ustawień..Może dlatego że mam wyłączone"Połączenie danych" w ustawieniach komunikacji. Nie mam już pomysłów. Proszę o pomoc. Mam go od nowości ok 3tyg. Nic nie wgrywałem . Teraz zrobiłem HR i czekam. Przedtem miałem Touch HD i nie miałem żadnego kłopotu dlatego zdecydowałem się na HD2

dodane 06.10;
HR nie pomogło
« Ostatnia zmiana: Sierpień 06, 2010, 18:11:48 wysłana przez Miras500 »

*

Offline deker

• *
  • 70
« Odpowiedź #13 dnia: Sierpień 09, 2010, 18:53:29 »
A moze trafiłes na niesprawną wersje Leo . Oddaj to na gwarancji . To samo miałem ze co chwila się restartował oddałem i czekam .To nie jest telefon za 100 zł . On ma działać a nie doprowadzać właściciela do czerwonej gorączki-------> serwis....

*

Offline KorreS

• **
  • 189
  • Sprzęt: SAMSUNG GT-N7100 (Note2)
« Odpowiedź #14 dnia: Sierpień 11, 2010, 12:32:10 »
mój Touch HD2 sam się wyłącza podczas pobytu w miejscach gdzie niema zasięgu sieci(Orange) Procedura jest tak jak przy ręcznym wył/zał(żąda PIN) ale on to robi sam. Myślałem że to bateria ale działo się tak przy różnych procentach naładowania. Myślałem że słaby styk baterii ale zauważyłem cały cykl wył/zał kiedy tel leżał nieruchomo.Może to kwestia ustawień..Może dlatego że mam wyłączone"Połączenie danych" w ustawieniach komunikacji. Nie mam już pomysłów. Proszę o pomoc. Mam go od nowości ok 3tyg. Nic nie wgrywałem . Teraz zrobiłem HR i czekam. Przedtem miałem Touch HD i nie miałem żadnego kłopotu dlatego zdecydowałem się na HD2

Sprawdź jeszcze kartę SIM w innym telefonie. Ostatnio miałem do czynienia z kilkoma kartami SIM w Orange, które sie wysypały i objaw jest taki jakby SIM nie kontaktował.

Wymiana SIM na nową pomogła.
« Ostatnia zmiana: Sierpień 11, 2010, 15:03:53 wysłana przez KorreS »
v. 4.1.2

« Odpowiedź #15 dnia: Sierpień 28, 2010, 20:06:38 »
Nie chcę zakładać nowego Tematu (może wyjaśni się to tutaj) ale mój Touch HD2 sam się wyłącza podczas pobytu w miejscach gdzie niema zasięgu sieci(Orange) Procedura jest tak jak przy ręcznym wył/zał(żąda PIN) ale on to robi sam. Myślałem że to bateria ale działo się tak przy różnych procentach naładowania. Myślałem że słaby styk baterii ale zauważyłem cały cykl wył/zał kiedy tel leżał nieruchomo.Może to kwestia ustawień..Może dlatego że mam wyłączone"Połączenie danych" w ustawieniach komunikacji. Nie mam już pomysłów. Proszę o pomoc. Mam go od nowości ok 3tyg. Nic nie wgrywałem . Teraz zrobiłem HR i czekam. Przedtem miałem Touch HD i nie miałem żadnego kłopotu dlatego zdecydowałem się na HD2

dodane 06.10;
HR nie pomogło
Byłem w salonie Orange i sprawdzili mi kartę. Stwierdzili że był na niej jeden błąd który skasowali. Nie chcieli mi wydać nowej. Dwa tygodnie był spokój a póżniej to samo.  Nie mam drugiego telefonu aby to sprawdzić. Jutro oddaję do serwisu