Leo nienawidzi podróży... -> 100% pewności, że padnie

• 9 Odpowiedzi
  • 2179 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline biceps33

• 341
  • Sprzęt: Galaxy SII
Leo nienawidzi podróży... -> 100% pewności, że padnie
« dnia: Luty 15, 2011, 22:27:09 »
Od jakiegoś czasu zaobserwowałem w moim Leo dziwną przypadłość. Mianowicie dopóki używam go w domu, poruszam się w obrębie jednego miasta wszystko jest ok i telefon jest niezawodny. Natomiast kiedy przemieszczam się czy to pociągiem czy autobusem czy samochodem z miasta do miasta, to jest 100% pewności że telefon się wysypie i to na poważnie - nieustanne resety, wyciąganie baterii (na krótko, na długo), kilka hard resetów i tak bywa czasem z pół godziny walki i wstaje, a czasem wstaje po pół dnia jak już jestem dawno na miejscu...

Odpowiedź nasuwa mi sie wyłącznie jedna, musi to mieć jakiś związek z przeskakiwaniem od nadajnika do nadajnika, albo wogóle samym korzystaniem z internetu przez EDGE (na trasie raczej nie ma HSDPA) bo w domu korzystam głównie z WiFi a z EDGE/HSDPA mniej. Teorię tą podważa trochę fakt, że zdarza się, że padnie podczas wysyłania smsa - nagle zwis i telefonu przez najbliższe xxx minut/godzin nie ma.

Taka sytuacja zdażyła mi się do tej pory 9cio krotnie i za każdym jednym razem w podróży.

Muszę go oddać do serwisu, tyle że tam sie chyba w głowę popukają jak im taki opis wyślę :/ ;)

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
Odp: Leo nienawidzi podróży... -> 100% pewności, że padnie
« Odpowiedź #1 dnia: Luty 16, 2011, 01:40:30 »
Już gdzieś o tym czytałem na tym forum, niestety nie pamiętam co było przyczyną.
Kliknij w zegar i sprawdź jak jest ustawiona lokalizacja.

*

Offline Pawel83

• 414
  • Sprzęt: Xperia Z
« Odpowiedź #2 dnia: Luty 16, 2011, 13:18:16 »
U mnie tylko soft-resety, i wydaje mi się, że występują wtedy, gdy telefon przez dłuższy czas nie może złapać zasięgu...

Skarżyłem się na to tutaj:
http://pdaclub.pl/forum/leo/leon-sam-sie-restartuje!/

*

Offline Waszko

• 1330
  • Sprzęt: TomTom Go 5200 WiFi, Discover
« Odpowiedź #3 dnia: Luty 16, 2011, 14:01:08 »
Może przełącz opcje 3G na GSM. I sprawdź...

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #4 dnia: Luty 16, 2011, 14:41:03 »
w zasadzie ciągle mam na GSM ze względu na oszczędność baterii :/

« Odpowiedź #5 dnia: Luty 16, 2011, 15:09:35 »
z 100% pewnością bym nie przesadzał:)
bardzo dużo podróżuje (w tym z uruchomioną AM :) ) i nic podobnego u swojego leona nie zauważyłem.
3g wyłączone ze względu na łapanie zasięgu i baterie- włączam kiedy potrzebuje szybkiego netu.
Jaki masz rom i radio -może tu jest przyczyna??
pozdrawiam
SPV M650 -> Diamond -> HTC HD2 -> samsung galaxy note

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #6 dnia: Luty 16, 2011, 16:37:11 »
Mówie o 100% pewności w moim Leo, nie mówie że u innych, bo mam drugiego,zastępczego Leo i tam ten problem nie występuje. Oryginalny 3.14 HTC, nigdy nie wgrywany HSPL i gotowane ROMy.

Patent jest po prostu niesamowity i niepotrafię go sobie wytłumaczyć. Działa telefon świetnie przez 2 tygodnie, wystarczy że wsiądę do pociągu i w ciągu 15 minut mam Leo w stanie agonalnym - nie wstaje po SR ani po HR, wyciągam baterię na 30 min żeby "ostygł" (przestał być gorący) ale i tak nie pomaga. Czasem jest tak że wystarczy jeden SR i wszystko działa, innym razem ze 3 SR, później sie sam zrestartuje i działa i takie tam różne kombinacje:/:)

*

Offline titus78

• 665
    • a może tak coś wciągniesz?
  • Sprzęt: SGS II, Galaxy Note
« Odpowiedź #7 dnia: Luty 16, 2011, 22:30:21 »
polecam wizytę w serwisie, pewno płyta do wymiany
Potrzebna zgoda na reklamowanie stron, serwisów etc.!!!

« Odpowiedź #8 dnia: Luty 16, 2011, 23:04:02 »
niestety dla Ciebie ale chyba Titus78 ma racje.....
Nie pisałeś wcześniej nic o przegrzewaniu się tel. Takie obj mogą jak najbardziej świadczyć o uwaleniu płyty...ale faktycznie zastanawiające jest to że w domu działa prawidłowo.... może ma to związek z doładowywaniem telefonu? spróbuj zamienić baterie w tel (miałem kiedyś taką na której leo grzał się jak cholera przy zwykłym użytkowaniu że nie wspomnę o ładowaniu- ale nawet wtedy nie miał takich objawów jak opisujesz.

SPV M650 -> Diamond -> HTC HD2 -> samsung galaxy note

*

Offline biceps33

• 341
« Odpowiedź #9 dnia: Luty 17, 2011, 11:00:53 »
O przegrzewaniu zapomniałem napisać, ponieważ on się robi ciepły dopiero po zwisie (w trakcie jak sie restartuje, albo jak sobie wisi na białym ekranie z napisem HTC). Doładowywanie nic do tego nie ma, ponieważ nie ładuję go ani w samochodzie, ani w pociągu, ani jadąc PKS'em;) W przyszłym tygodniu pewnie oddag do do serwisu <boje sie>,mam tylko nadzieję że coś z nim zrobią, bo jak ma jechać w jedną i drugą stronę na darmo to mi sie nie uśmiecha.