Leo nie chce się odblokowac.

• 2 Odpowiedzi
  • 1521 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Leo nie chce się odblokowac.
« dnia: Marzec 22, 2011, 00:21:44 »
Witam
Dziś po południu mój HD2 po włączeniu i próbie wpisania kodu odblokowującego telefon wyrzucił komunikat nieprawidłowe hasło. Po kilu próbach wyskoczyło aby wpisać "a1b2c3' i wcisnąć enter. Tak zrobiłem i znów mogłem suwaczek przestawić w bok i wpisać kod tylko tym razem po wciśnięciu przycisku na ekranie dotykowym przycisku ze znaczkiem kłódeczki nic się nie dzieje, niby przycisk się podświetla na szaro ale nic się nie dzieje tzn nie wyskakuje komunikat błędne hasło i telefon się nie odblokowuje. Soft reset, wyjmowanie baterii nic nie daje. Jedynym rozwiązaniem pewnie będzie hard reset którego chciałbym uniknąć gdyż ostatni backup robiłem 3 miesiące temu, a mam tam bardzo ważne dane. Czy jest możliwość jakiegoś odblokowania telefonu bez straty danych ?
Serwis pewnie zrobi hard reset.
Z góry dziękuję.

*

Offline mourning

• **
  • 221
  • Sprzęt: HTC TyTN II-Orange, HTC HD2,HTC One X
Odp: Leo nie chce się odblokowac.
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 22, 2011, 13:26:05 »
A probowales go podlaczyc pod kompa jako dysk wymienny albo ActiveSync?Powinien bez odblokowania sie polaczyc i wtedy mozesz grzebac w nim albo zrobic kopie danych i wtedy HR

Odp: Leo nie chce się odblokowac.
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 22, 2011, 19:00:50 »
Jasne. Wyskakuje "Urządzenie jest obecnie zablokowane. Aby połączyć się lub zsynchronizować z tym komputerem, należy uwierzytelnić urządzenie."  :(