Leo i zestaw głośnomówiący Nokia CK-7W

• 2 Odpowiedzi
  • 1363 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Leo i zestaw głośnomówiący Nokia CK-7W
« dnia: Październik 03, 2010, 18:21:47 »
Czy ktoś ma pozytywne doświadczenia ze współpracy Leosia z tym zestawem? U mnie niby wszystko działa, ale poziom głośności mikrofonu jest bardzo niski, przez co rozmówcy prawie mnie nie słyszą o ile nie zacznę krzyczeć. Sprawdziłem współpracę z innym telefonem (Samsung) i było OK, więc na pewno problem leży w telefonie. Z ciekawości sprawdziłem jeszcze jak wygląda sprawa pod Androidem, ale było to samo.
HTC Leo Hypnosis 6.0.0, Radio 2.11.50.20
HTC Touch Diamond, xcoom FireROM 8.4.1, Radio 1.15.25.14
HTC Wizard G4, PF NxS 3.3b, Radio 2.61.11

*

Offline kasprzak

• *
  • 80
    • pawelkasprzak.com
  • Sprzęt: HTC HD2
Odp: Leo i zestaw głośnomówiący Nokia CK-7W
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2010, 19:58:22 »
Nie mam najmniejszych problemów.
Włączam Bluetooth przed wejściem do auta, zestaw uruchamia się już gdy stacyjka jest na pozycji gotowej do startu, czyli test kontrolek itp. (podpięte pod gniazdo zapalniczki), naciskam klawisz z logo Nokia na tym pilocie od zestawu, zestaw momentalnie się łączy, dioda zapala się na pilocie. Jedynym 'ale...' jest mikrofon od Nokii - ja kupowałem używany zestaw i oryginalny Nokii nieco szumiał i był cichszy. Zastosowałem innej firmy od innego zestawu (nie powiem jaki, ale jest czysto i elegancko). Używam już jakiś czas telefon od HTC (wcześniej Diamond) z tym zestawem i jest wszystko ok.

Nie możliwe jest, że to wina telefonu, bo głośnik i mikrofon urządzenia w ogóle nie bierze udziału w rozmowie (chociaż spróbowałbym może inny Radio ROM wgrać dla testów 2-3 różne).

Może przypadek, że z innym tel. był lepszy zasięg akurat ?
Spróbuj wpiąć inny mikrofon (z tego co pamiętam, zwykły mini-jack jest, więc może uda się podpiąć komputerowy do Skype itd.
Pozdrawiam,
kasprzak
Windows: 1.66.479.2 + PL / Android: MDJ FroYo HD v4.3 (Kernel: MDJ S7.5HD)
Radio ROM : 2.10.50.08_2

Odp: Leo i zestaw głośnomówiący Nokia CK-7W
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2010, 21:26:21 »
Oczywiście głośnik i mikrofon telefonu nie biorą udziału w rozmowie, ale HTC zastąpiło standardowe oprogramowanie BT od Microsoftu oprogramowaniem Widcomm, z czego wyniknął np. problem z wybieraniem głosowym i właśnie o to mi chodziło.

Spróbuję rzeczywiście z innymi wersjami radia i innym mikrofonem.
HTC Leo Hypnosis 6.0.0, Radio 2.11.50.20
HTC Touch Diamond, xcoom FireROM 8.4.1, Radio 1.15.25.14
HTC Wizard G4, PF NxS 3.3b, Radio 2.61.11