Leo i słuchawka bluetooth

• 13 Odpowiedzi
  • 5006 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
Leo i słuchawka bluetooth
« dnia: Marzec 09, 2010, 14:04:50 »
Kupiłem słuchawkę Plantronics Discovery 975.

No i zamiast frajdy ... kicha :(

Leo nie widzi urządzenia, a na dodatek nie on jeden bo HTC TP również tej słuchawki nie zauważa :(:(

Tylko poczciwa Nokia 6300 wykryła i się sparowała, więc świadczy to, że słuchawka działa.

Oczywiście w urządzeniach HTC Bluetooth włączony i opcja widzialności zaznaczona (to tak dla wyjasnienia).

Czy poza "oddaj skąd kupiłeś" ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie tego problemu?? Nie ukrywam, że zdecydowałem się na nią bo ma funkcję multipoint i chciałem ja do tych dwóch urządzeń własnie wykorzystywać.

Polecam Regulamin forum !!

Odp: Leo i słuchawka bluetooth
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 09, 2010, 15:07:32 »
Kolego mam 975 (swietnia, prawda?) i bez problemu dziala w multipoint miedzy HD2, HD i Nokia 6680 (oczywiscie tylko 2 jednoczesnie).

Zeby sparowac z HD2 musisz postapic zgodnie z instrukcja sluchawki - czyli wlaczyc ja i puscic palec z przycisku wlaczenia dopiero po ok 5 sekundach, jak uslyszysz drugi beep. Potem w HD2 wlaczasz szukanie urzadzen i... voila! :)

Niestety tak to dziala w Leo, w HD wystarczy ze podczas pracy sluchawki wcisniesz przycisk na sluchawce i ona juz proboje sie polaczyc, a HD ja wykrywa. Widocznie Leo inaczej obsluguje BT.

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 09, 2010, 15:13:39 »
Teoretycznie masz rację. Ale tylko teoretycznie bo .. właśnie tak (zgodnie z instrukcją) postępowałem.

I nic, nada, zero, null :(:( słuchawki jak nie było tak nie ma :( oczywiście w połączeniach ;)

« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 09, 2010, 15:20:18 »
mam Leo od miesiaca, kilka razy wgrywalem rozne romy i za kazdym robilem to bez zadnych problemow. nie wiem jak Ci pomoc bo na pewno nie sprzet jest tu problemem, chyba ze masz cos uszkodzone (ale jesli sluchawka Ci dziala z innymi telefonami to jest ok, jak rozumiem BT w Leo tez dziala).

*

Offline vonski

• a.k.a. borubar
  • 7226
  • Free bootloaders!
  • Sprzęt: OnePlus X, Galaxy S6, Xperia Z3 Tablet
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 09, 2010, 15:26:22 »
Ja mam odbiornik BT Jensena, do którego można sobie podpiąć wszystkie możliwe słuchawki, i też mi się nie udało zmusić Leo do współpracy z nim. Na różnych ROMach, radiach itd. A na iPoo śmiga bez problemu...
HD2 go wykrywa, łączy się, a jak uruchomię muzykę, to chwila ciszy, potem zrywa połączenie i dźwięk leci na głośniku...
« Ostatnia zmiana: Marzec 09, 2010, 15:29:57 wysłana przez vonski »

« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 09, 2010, 15:30:23 »
Ja mam odbiornik BT Jensena, do którego można sobie podpiąć wszystkie możliwe słuchawki, i też mi się nie udało zmusić Leo do współpracy z nim. Na różnych ROMach, radiach itd. A na iPoo śmiga bez problemu...

ok, pewnie jeszcze sto innych osob ma sto innych urzadzen - ale jesli chodzi o pare Leo + 975 to ja bez problemu dzialalem na stockowym Orange, kilku romach Lobuza i Bysia i nie wydaje mi sie zeby sprzet (czy oprogramowanie Leo) byl problemem. wg mnie MaDuch cos zle robi ale byc moze sie myle...

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 09, 2010, 15:49:56 »
No i Przemmo miałeś rację. "Coś" robiłem źle  :evil:

Tylko nie wiem co !! ?? !!

Bo teraz zaczęło działać  :grin: 

Przypuszczam, że poległem właśnie na uruchamianiu multipointa :(

Słuchawka jest super !!

PS Było to o tyle wkurzające, że parę innych słuchawek bez problemów mi na TP i HD2 działało :)

« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 09, 2010, 16:26:02 »
nie pamietam jak bylo w mojej 975 ale niektore sluchawki maja domyslnie wylaczonego MP i dopiero trzeba to w odpowiedni sposob odblokowac. moze to wlasnie byl taki przypadek? wazne ze dziala  :ok:

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 10, 2010, 10:43:42 »
Zgodnie z info z instrukcji 975 ma właśnie wyłączonego MP i przypuszczam, że włączając go coś musiałem po ... ć :)

Ważne że działa i jest super!!

*

Offline ..k..l..m..n..

• 2602
  • Sprzęt: LG Swift 3D, HTC Leo, Eten M700
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 23, 2010, 21:18:40 »
Mam problem ze sparowaniem słuchawki Jabra Stone z moim Leo. Próbowałem już zmieniać radio (2.07, 2.08, 2.10...), próbowałem też na kilku ROMach (kilka ostatnich wersji EnergyROM, obecnie Miri Elegancia 8.5) - za każdym razem HD2 nie widzi słuchawki.

Słuchawka na pewno jest sprawna, jest spokojnie wykrywana przez inne urządzenia. Wie ktoś co może być przyczyną?
LG Swift 3D: Froyo
HTC Leo: EnergyROM 28244 Sense 2.5 Cookie 2.0
Eten M700: _TB_TB_ WM6.1

*

Offline XGrzesX

• 468
  • Sprzęt: Motorola Milestone, HTC Tytn II, Asus A636
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 26, 2010, 17:22:43 »
Kilka dni temu też kupiłem Discovery 975 i mam z nią problem. Jakość dźwięku słyszanego przeze mnie jest taka sobie, słyszę często szumu i trzaski, co dziwne mnie słychać idealnie.... Ja jest z Waszymi 975 ?
Sprawdzałem swoją na HTC Tytn II i Motoroli Milestone i na obu urządzeniach jest podobnie.

*

Offline MaDuch

• 1518
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 30, 2010, 17:34:20 »
No taaaak ;)

Kupiłem, cieszyłem się ale do czasu. Potem ze względu na przerwy w transmisji głosu wymieniłem na nową, potem tą nową wymieniłem z tego samego powodu na kolejną nową, a potem odebrałem pieniądze i nie mam już 975.

Ja potrzebowałem słuchawki współpracującej jednocześnie z dwoma urządzeniami (HTC HD2 i Nokia 6300) i okazało się, że o ile z każdym z nich z osobna słuchawka pracuje ok to z dwoma na raz pracuje kiepsko.

Na szczęście kupiłem ją w sklepie tuż koło siebie więc mogłem spokojnie czekać na nic nie dające "naprawy". W końcu to sklep i dystrybutor Plantronicsa sami zaproponowali zwrot pieniędzy :)

Więc wróciłem, niestety, do dwóch słuchawek, po jednej na każde z urządzeń i jest ok.

Dystrybutor/serwis Plantronicsa twierdził, ze z z HTC generalnie, a HD2 zwłaszcza to urządzenie nie do końca jest kompatybilne.

*

Offline Boollo

• 11
  • Sprzęt: BLOW50YBT ; HTC HD2
« Odpowiedź #12 dnia: Listopad 05, 2010, 10:37:27 »
Odświeżę temat aby nie zakładać nowego tematu dotyczącego słuchawki bluetooth. Testowałem słuchawkę od LG pięknie się połączyła bez problemu ale jakością i słyszalnością to nie było najlepiej. Otóż jak piszecie powyżej  że są takie problemy z połączeniem się i jakością odbioru to jaką słuchawkę byście polecili?. Przypuszczam że ta słuchawka opisana powyżej jest bardzo dobra ale też i bardzo droga jak na taki gadżet.

*

Offline atomeck

• 14
  • Sprzęt: HTC HD2 - standard
« Odpowiedź #13 dnia: Listopad 09, 2010, 22:37:44 »
To ja może dołożę się do wątków i jednocześnie o coś spytam.
Moja 975 bez problemu połączyła się z Leo, działa ok, choć szumy i trzaski słyszalne są gdy telefon jest w kieszeni.
Natomiast wkurza mnie, że odbierając połączenie słuchawką telefon się odblokowuje i kiedy rozmowa trwa kilka sekund, to leży nie zablokowany w kieszeni, a czuły ekran wykonuje połączenia. Też tak macie ? Jest na to jakiś sposób ?

tomasz
Dziewictwo jest uleczalne ... :)